Busvervoer Zwolle in 2010 naar Syntus

Zwolle – Syntus neemt op 29 augustus 2010 het busvervoer in de steden Zwolle en Deventer en de streekgebieden Salland en Vechtdal over van Connexxion. Dit is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die het provinciebestuur, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in West-Overijssel, heeft uitgevoerd voor het openbaar vervoer in Midden-Overijssel. Het openbaar vervoer wordt ongeveer elke acht jaar opnieuw aanbesteed.

syntus.jpg

De provincie wil dat het openbaar vervoer niet alleen door de reiziger, maar door al haar burgers als een aantrekkelijk vervoeralternatief wordt gezien. Om de kwaliteit van het busvervoer te vergroten worden er een aantal verbeteringen doorgevoerd. De meest belangrijke zijn:
–   Een niet OV-reiziger moet eenvoudig van de bus gebruik kunnen maken. Met hoge frequenties en tijden die de hele dag hetzelfde zijn.
–   Een reiziger in de provincie Overijssel moet er van op aan kunnen dat hij op tijd op zijn bestemming aankomt. Rituitval en gemiste aansluitingen mogen haast nooit voorkomen.
–  Het openbaar vervoer biedt kwaliteit en straalt dit ook uit. Een reiziger moet zich veilig en prettig voelen in de bus. Daarom wordt de busvloot volledig vernieuwd.

De provincie Overijssel en Syntus gaan in een ontwikkelteam samen aan de slag om de plannen en verbeteringen verder uit te werken, zodat op 29 augustus 2010 een goede start kan worden gemaakt. 

Bezwaartermijn

Gedeputeerde Staten willen het openbaar vervoer Midden-Overijssel voor een periode van acht jaar gunnen aan vervoerbedrijf Syntus B.V. Voor het zover is, geldt er eerst nog een wettelijke bezwaartermijn van 6 weken waarin de overige inschrijvers kunnen reageren. Pas na deze termijn wordt de gunning aan Syntus definitief.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Alles beter dan arriva 😉

  Hoop maar dat het een beetje lekker zit ;)…

  Wat gebeurt er met die buschauffeurs? Worden die overgezet of komen die op straat?


  ⚠️ Meld


 2. Gelukkig voor de buschauffeurs worden zij 1-op-1 overgenomen door Syntus. Dezelfde chauffeurs dus, maar dan met een andere stropdas zegmaar. Overigens vind ik verreweg de meeste chauffeurs in Zwolle gewoon prima. En als ik het goed begrijp komen er nieuwe bussen? Dus dan gaan eindelijk die rammelbakken eruit? Op die klinkerweggetjes lijkt het altijd of die dingen uit elkaar vallen;D


  ⚠️ Meld

 3. Harryvdven, de bussen in Zwolle zijn een van de besten van nederland hoor! Ik kom vrij vaak in de uithoeken van ons land, maar het is op andere plaatsen vaak veel erger! Ga eens naar amsterdam, dán maak je wat mee met arriva! Knalpotherrie. Hier in zwolle zit alles netjes in elkaar hoor, verwacht niets beters 😉


  ⚠️ Meld


 4. Hoorde dat ze het voor een belachelijke lage prijs gaan doen.. wat mij betreft had Arriva of Qbuzz het mogen winnen. Qbuzz heeft echter niet meegedaan hoorde ik..


  ⚠️ Meld

 5. busvervoer zwolle e.o. naar Syntus
  Dit wordt een grote verbetering!! Niet alleen voor de passagiers, maar ook voor de buschauffeurs!!!!
  Een klasse bedrijf, dat Syntus!!


  ⚠️ Meld

 6. .
  een grote verbetering ? ook voor het personeel ? dat moet ik eerst nog zien !
  men belooft veel maar als alles eenmaal rijdt blijkt dat het niet uit kan en gaat men overal extra op bezuinigen op pauzes van het personeel of voorzieningen of de zaterdagkaartjes worden weer duurder dan afgesproken enz.


  ⚠️ Meld

 7. @Ed:
  Syntus een dochter van de NS?
  Opvallend, als je bedenkt dat Syntus een aantal treindiensten op zich heeft genomen die NS onrendabel vond….


  ⚠️ Meld

Reageer