Algemeen Log 61

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 62 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 293
 1. @ Ingrid; duidelijke laatste post op het 60e log. Martijn (die van sport van het CDA) postte hier nog wel eens. Dat is sinds een paar maanden afgelopen. Zou mooi zijn als hij de toelichtings-handschoen nog ff oppakte. Anders krijg je ook allemaal vreemde verhalen in de wereld. Ben benieuwd.


  ⚠️ Meld

 2. Zoals gewoonlijk was Van der Laan duidelijk gister in P&W.
  En in debat met de kiezers. Goed bezig!

  Een aansprekender Venlo??s geluid, ook gisteravond[/url]

  Verder weer een onderhoudende P&W trouwens.  ⚠️ Meld

 3. Vond het antwoord van,van der Laan ijzersterk tegen dat schaapje die voor de PVV in Venlo uit wilde komen.Het schaamrood vloog er van af bij dat menneke:P:P


  ⚠️ Meld

 4. Dank u dank u!! Ik wilde de laatste post van ingrid in alg log 60 lezen toen zag ik dat ie al vergrendeld was dus toen nam ik mijn kans;D

  Zo zal het inderdaad wel ongeveer gegaan zijn Ingrid;)


  ⚠️ Meld

 5. Natascha en Dick wij overige webloggers krijgen toch ook wel een rol in deze fantastische meeslepende movie. Want als wij met ze allen niet weblog 60 hadden vol ge…… dan was Natascha nooit als 1e op 61 binnen gekomen. 😀


  ⚠️ Meld

 6. Reken erop dat jij een hele speciale rol krijgt Ingrid. Inderdaad we hebben het pad voor Natascha wel geplaveid en schoongeveegd. Dat doe ik thuis verdorie amper….:'( Ook belooft het inderdaad een meeslepende, mysterieuze, hartstochtelijke en passionele rolprent te worden. Voor een grootdeel gesubsidieerd door de gemeente Zwolle, de provincie, de VVV en Zwolle Marketing.

  Er wordt gebrainstormd over een primeur op het onvolprezen weblogZwolle. Maar een beetje comedy mag ook wel natuurlijk. In de nieuwe bioscoop is ook een optie. DWDD, P&W en Kunstof hebben al plek aan tafel gereserveerd. Plantje zou de contacten met de pers kunnen doen. Het is echter allemaal nogal fragiel en de onderhandelingen verlopen stroef. Zoals bekend komt dat omdat niemand wat toe wil geven.

  Mogelijke titels:
  Zwoele Zwolse Zomer
  Zon in Zwolle

  Inspriratie genoeg, maar bij de uitvoering wringt de schoen nog een beetje.  ⚠️ Meld

 7. @ Dick, is het in elk geval goed voor de energierekening.
  Ga jij de financieën voor deze film maar niet beheren, want volgens mij als je de deur open laat staan is het goed voor de energiemaatschappij, maar vliegt het geld mij portemonnee uit;D


  ⚠️ Meld

 8. Beste allemaal, hier even een teken van leven.

  Van Tim kreeg ik een mail betreft mijn afwezigheid.

  Koko heeft soms wat minder goede dagen en moet dan veel rust houden, hopelijk jullie begrip.

  Dus flyers zijn niet nodig, met de stroom en internetverbinding is ook alles oke:D

  Tim bedankt;) en anderen tot gauw

  🙂


  ⚠️ Meld

 9. File:

  A28 3 km
  Amersfoort richting Hoogeveen tussen Zwolle-Zuid en Zwolle-Noord 3 km, Filelengte neemt toe…

  A28 2 km
  Amersfoort richting Zwolle tussen knp. Hattemerbroek en Zwolle-Zuid 2 km, Vertraging tot 1 minuut, Filelengte neemt toe…


  ⚠️ Meld

 10. File:

  A28 3 km
  Amersfoort richting Zwolle tussen Wezep en Zwolle-Zuid 3 km, Vertraging tot 4 minuten, Filelengte neemt toe…

  A28 5 km
  Amersfoort richting Hoogeveen tussen Zwolle-Centrum en afrit Nieuwleusen 5 km, Vertraging tot 11 minuten.  ⚠️ Meld

 11. Ik moet vanavond de deur nog uit naar Wezep. Maar ik denk dat ik de fiets maar een keer laat staan. Ik heb niet veel trek om de sloot in te waaien 😀
  Het lijkt wat af te zwakken maar toch…. ik neem het zekere voor het onzekere. De ervaring dat ik van de weg getild ben en een paar meter verder in de berm gemikt ben, die heb ik al opgedaan en is niet voor herhaling vatbaar 😮


  ⚠️ Meld

 12. Goed idee van Kirsten Verdel (locuta op twitter): Als JP de MP geen president van Europa kan worden, kunnen we dan niet een Europees koningshuis oprichten? JP Balkenende, koning van Europa!


  ⚠️ Meld

 13. Winnaar en verliezers van vandaag en morgen:

  Griekenland naar het WK in Zuid-Afrika. Uruguay, Rusland, Frankrijk & Portugal waarschijnlijk ook.

  Neeltje blijft waarschijnlijk Eurocommissaris; mits het een interessant departement betreft.

  JP waarschijnlijk geen President van Europa.

  AJ Boekestijn, ook VVD, klapte vandaag (nogal onbenullig) herhaaldelijk uit de school. Gesprek met Bea en familie na 1x alweer op de helling. Tjonge wat een oud wijf, waar ie eerst bij DWDD tegen Maarten van Rossum over Marky Mark roddelde. Zich niet bedenkend dat de mic nog aanstond.


  ⚠️ Meld

 14. @WFvN, heb je dat ook al gehad? Ik zat toen vast in een (toen opeens voormalig) stroomdraadhekje, wat boven op de dijk stond. Alleen ik lag beneden de dijk en mijn fiets hing halverwegen de dijk aan het (dus voormalige) stroomdraadhek. Eerst zelf geprobeerd mezelf los te krijgen, toen maar de boer opgezocht of hij de stroom eraf wilde halen, ik was die 1000 schokken wel zat 😀


  ⚠️ Meld

 15. Eerste keer dat 2e kamer weer gesprek heeft met Bea. Dit omdat er werd uitgelekt wat er besproken was. Na 10 jaar dus weer een gesprek gebeurt er precies hetzelfde…


  ⚠️ Meld

 16. @natascha zat er op te wachten, ben ik erg beminnelijk. Kijk er niet eens naar van mij mogen die minnetjes en plusjes gelijk weg worden gehaald, zeg het met woorden wat mij betreft.:(


  ⚠️ Meld

 17. Eens Ingrid.

  Las het idd Bernard, hij hoort dan wel duidelijk in het rijtje verliezers van 21:10. Algerije is trouwens ook winnaar; ze vergezellen al die anderen naar Zuid-Afrika nadat ze de beslissingswedstrijd van Egypte wonnen.
  Zijn de Europes winnaars ook uitgekomen?

  Weet iemand of het nog de moeite waard is om over een paar honderd tellen (22.30) naar Studio Sport te kijken? Heb nixxx gezien van de oefenpot van onze mannen.
  Idd Natascha….met voorbedachte rade 😉

  Dat programma op 2 over de werking van de hersenen van Jan-Jaap was wel interessant. 1e aflevering met Bas Haring en nu met professor Rick v/d Ploeg.  ⚠️ Meld

 18. Ik heb op dit Log liever -5 dan bij mij in de woonkamer. Ik trek mij er helemaal niets van aan. Het laat mij helemaal koud. Het valt me op dat de meeste minnetjes uitgedeeld worden aan de groep vaste reageerders. Ik hoop ook dat zij zich daar niks van aan trekken.


  ⚠️ Meld

 19. Ik heb een tijd op zitten letten, en onze ‘vriend’ Verdieping is vaak rond een min-zame periode op het weblog te vinden. Hij lijkt, vanuit een LWL-forum, het vooral op Zwolse en Dick gemunt te hebben. De plussen en minnen dan maar weer afschaffen?


  ⚠️ Meld

 20. @Henk, het maakt mij niet uit wie het doet. Ze hoeven van mij ook niet te verdwijnen. Soms vind ik het nog wel leuk ook als ik een minnetje krijg. Ik zie net dat ik er weer één heb :D:D.


  ⚠️ Meld

 21. @ assendorper je kunt ook beter hier wat minnetjes zijn;D.
  Hoor net dat het voor guus over en uit is jammer.
  Voor mij is het voor vandaag ook over en uit. weltrusten alleemaaaaaaaaaal:D


  ⚠️ Meld

 22. Guus idd niet. Met 9 man geïndigd, had de scheids niet mee. Ipv een Rus had er een Sloveen uitgestuurd moeten worden; het zal allemaal wel….einde oefening helaas.
  Ierland ook ipv Frankrijk? Nog niet gescoord in de verlenging.

  Ja, welterusten alvast iedereen idd.


  ⚠️ Meld

 23. M?gge idd!

  Handy Henry zwijnt met Frankrijk naar Z.Afrika.

  Het ging zeer moeizaam, maar Uruguay heeft zich geplaatst voor het WK. Omstreeks twee uur donderdagnacht (Nederlandse tijd) klonk het verlossende fluitsignaal. De 1-1 was voldoende voor Suárez en zijn teammaten.

  —-
  NL:
  Roda JC en de gemeente Kerkrade zijn in conclaaf over de financiële situatie van de club. Directeur Martin van Geel verschafte de politiek woensdag inzage in de boeken.

  RBC, RKC, Zwolle allemaal financiële problemen. Vitesse toch ook?  ⚠️ Meld

 24. Goedemorgen!!

  Heb van NL 11 tal ook niks gezien, die oefenpotjes kunnen me niet zo boeien.

  Jammer van Guus, ik had m er graag bij gehad!

  Frankrijk is omstreden hoor ik net, Henry maakte hands waardoor een ander kon scoren?? Ach ja de Fifa zal ze er wel bij hebben gewilt…;)


  ⚠️ Meld

 25. In elf magazine stond vorige week trouwens ook dat SC Cambuur een liquiditeitstekort heeft van 1 miljoen :o, ik dacht dat het zo goed ging daar? Of is dat sinds ene Gerald daar werkt?:D


  ⚠️ Meld

 26. Goedemorgen,
  Vandaag maar niet uit de school klappen, want als je dat doet…..vraag maar aan boekenstein.
  Vanavond nog even dineren in Brussel kijken of we onze JP nog in het zadel kunnen helpen. Rita is weer blij. PVDA ook al verleis je zetels, je moet iets negatiefs altijd positieve twist geven, weer wat geleerd.
  Kortom het word weer een enerverende dag.
  En deze conclusie’s terwijl de dag net begonnen is.Heb d’r weer zin in.


  ⚠️ Meld

 27. @ ingrid: De manneke pis de groeten. PvdA heeft in Groningen gewonnen en minder verloren in Limburg als met de EP-verkiezingen. Begreep dat tante TON bij al die verkiezingen van gister maar 2 zetels in het Westen heeft gehaald. VVD profiteerd natuurlijk maximaal van het gebrek aan goede kandidaten voor de lijst van gillende Geert.
  Door het 3e (begreep ik al) Arend-Jannetje is er toch veel oranjebitter. Las een aardig commentaar, misschien wat om mee te nemen naar een VVD-lijntje: !

  Een VVD??er die niet weet hoe het hoort??
  Lang geleden zeiden ze bij die partij: ??Er zijn hele volksstammen die het nooit zullen leren.??
  Kennelijk is Arend Jan een historicus die niets van zijn studie van de geschiedenis (en zijn eigen geschiedenis) geleerd heeft: dit was nu al de zoveelste keer dat hij zijn mond niet kon houden.

  Ingrid: gezellige avond in het plesante Belgenland.

  Zin is altijd goed! Pluk de dag…


  ⚠️ Meld

 28. Op het VVD-draadje:

  Update 19/11/2009, 00:59: Een tsunami van volstrekt onbevestigde bronnen zegt dat Arend Jan Boekestijn dit geheel bewust heeft gedaan. Geen faux pas, geen boekstijntje, geen slip of the tongue, maar dat het hij het gewoon helemaal gehad had met deze fractie. Als het boegbeeld niet bindt, niet boeit en niet inspireert, verlaten de beste en slimste mensen de club (.. en de lutsers blijven dan over?) Arend Jan had het geprobeerd, had ook net zijn boek af. Een mooier moment om met het harnas aan het executiepeloton tegemoet te treden, was bijna niet denkbaar.  ⚠️ Meld

 29. @ Dick als het inderdaad zo is dat hij dit bewust heeft gedaan dan vind ik het laf, als je een bepaalde mening hebt positief of negatief kom er voor uit, zeker in de politiek, ben je het echt oneens pak je spullen en tot ziens.


  ⚠️ Meld

 30. 100% eens. Maar het is nog niet tegengesproken. Er was iemand aan het mutsen over het beleid de laatste jaren:

  Welke periode bedoel je precies San?
  Lubbers I
  Ruud Lubbers CDA, VVD 4 november 1982 22 mei 1986 (verkiezingen) 14 juli 1986 1348
  Lubbers II
  Ruud Lubbers CDA, VVD 14 juli 1986 3 mei 1989 7 november 1989 1212
  Lubbers III
  Ruud Lubbers CDA, PvdA 7 november 1989 10 mei 1994 (verkiezingen) 22 augustus 1994 1749
  Kok I (Paars I) Wim Kok PvdA, VVD, D66 22 augustus 1994 6 mei 1998 (verkiezingen) 3 augustus 1998 1442
  Kok II (Paars II) Wim Kok PvdA, VVD, D66 3 augustus 1998 16 april 2002 22 juli 2002 1449
  Balkenende I Jan Peter Balkenende CDA, LPF, VVD 22 juli 2002 16 oktober 2002 27 mei 2003 309
  Balkenende II Jan Peter Balkenende CDA, VVD, D66 27 mei 2003 30 juni 2006 7 juli 2006 1137
  Balkenende III Jan Peter Balkenende CDA, VVD 7 juli 2006 21 november 2006 (verkiezingen) 22 februari 2007 230
  Balkenende IV Jan Peter Balkenende CDA, PvdA, ChristenUnie 22 februari 2007 998
  tot heden

  Goh, vanaf 4 november 1982 ontbrak VVD slechts in Lubbers III en in deze?????  ⚠️ Meld

 31. Van Tom Lassing: interessant!

  Oeps Balkenende

  Het Koninklijk Huis en Balkenende, een relatie vol stress…
  Balkenende heeft zich in het dossier rond de Roy van Zuydewijn als rechter opgesteld en richting de ombudsman gesteld dat de directeur van het kabinet der Koningin onschendbaar is en een geheimhoudingsplicht heeft. De ombudsman werd daarmee te kennen gegeven dat hij zijn handen dus af te houden had van Felix Rhodius, die tot twee jaar geleden de directeur van het kabinet der Koningin was.
  Balkenende wil koste wat het kost de beerput dicht houden, maar de ombudsman is niet onder de hoge druk bezweken. Hij houdt vast aan een verhoor onder ede.
  Balkenende kan als premier namelijk wel iets vinden, maar daarmee doet Balkenende precies dat was Felix Rhodius ook verweten wordt, namelijk zijn boekje te buiten gaan en meer macht uitoefenen dan dat je wettelijk gezien hebt.
  Dit gaat in die zin een rel worden, omdat men door deze domme actie van Balkenende nu eigenlijk nog maar twee opties heeft.
  Rhodius houdt vast aan een onbestaand zwijgrecht, waardoor de verdenking richting het koninklijk huis enorm toe zal nemen, maar het harde bewijs vooralsnog uitblijft en Rhodius en zelfs Balkenende zich uiteindelijk wegens machtsmisbruik mogelijk voor de rechter moeten gaan verantwoorden of…
  Het komt nu (waarschijnlijk) uit dat er zaken zijn gebeurd die ver buiten de rechten van het kabinet der Koningin liggen en dat zou dan politieke consequenties richting het Koninklijk Huis moeten hebben die Balkenende als premier zeer zeker niet aan zal durven.
  Er is in het verleden door Balkenende in dit dossier al eea toegegeven en nu alsnog die zaken ontkennen of er een andere draai aan geven, maakt Balkenende helemaal ongeloofwaardig. Alles bij elkaar opgeteld lijkt de zaak al duidelijk te liggen, maar de ombudsman wil het zeker weten, vandaar het verhoor onder ede.
  Rhodius zal goed moeten beseffen dat als hij onder ede gaat liegen, dit uiteindelijk voor hem zelf, maar ook voor de Koningin enorme consequenties moet hebben. Als hij dus liegt, dan moet hij zich niet laten pakken op die leugen.
  Op RTL hadden ze het gisteren al over de mogelijkheid dat het rapport van de ombudsman er wel zou komen, maar dat dit rapport door Balkenende dan in het ronde archief geworpen zou worden. Het is natuurlijk een mogelijkheid, maar dat zou heel het kabinet ongeloofwaardig maken en in feite heel de rechtsstaat in een kwaad daglicht stellen. Als immers de staat zich al niet aan regels houdt, waarom zou het plebs het dan nog wel doen? Als we het hebben over normen en waarden, dan komt de tijd er snel aan dat Balkenende kleur moet bekennen. Prachtig is dat in feite…
  De Koningin ondertussen heeft alle kamerleden voor een bijeenkomst uitgenodigd. Het is blijkbaar keihard nodig een charme offensief richting de Kamerleden te lanceren, want het is geen gefluister meer, die roep om minder politieke macht van het Koninklijk Huis.
  Overigens hebben alleen de SP en D66 voorman Pechtolt bedankt voor de geheime audiëntie. Alle anderen gaan braaf en lopen nog netjes in de pas. Wat dat betreft heeft de Koningin er, politiek gezien, de wind er politiek gezien nog wel onder.
  Boekestein, de VVD’er die de euvele moed had te berichten over op welke manier de Koningin onze gekozen vertegenwoordigers tracht te onderwijzen, is na zijn doodszonde per direct afgevoerd en buiten spel gezet. Gekozen of niet, als je de Koningin dwars zit, kan je opkrassen en wel met een sneltreinvaart.
  Waar is nu Groen links? Waarom durft nu alleen SP en Pechtolt een vuist te maken, waar blijven die ruggegraatloze politici nu? Voor wie zit je in de Tweede Kamer, voor het volk, of voor blijkbaar de eigenlijke machthebber, de Koningin? Beste Kamerleden, waar sta je nu? Ik ben er ondertussen wel uit. Hoe meer ik te weten kom over het Koningklijk Huis, des te meer weerzin roept de politieke en financiële macht van dat instituut bij me op.
  Als wij als land en democratie vinden dat wij zo modern zijn, waarom dan nog zo’n middeleeuws instituut als een politiek en financieel machtig Koninklijk Huis? Wat heeft de politieke macht van het Koninklijk Huis te maken met democratie?
  Wilders, die een andere godsdienst ‘middeleeuws’ vindt, heeft vervolgens geen enkele moeite om wel akkoord te gaan met een andere middeleeuws gebruik. Daar glijdt de boter dus ook wel erg makkelijk van zijn hoofd af.

  Tom Lassing  ⚠️ Meld

 32. Sta ik vanochtend op de Ittersumallee te wachten om linksaf te slaan om de Marsweg op te rijden. Sta achter een andere auto op de linker van de twee stroken om linksaf te slaan. De auto voor mij komt na het afslaan rechts uit. In plaats van netjes links en daarna een baan op te schuiven naar rechts (je moet daar immers toch invoegen.)
  Dus ik besluit de auto gewoon voorbij te gaan en netjes vóór de verdrijvingsvlakken weer naar rechts te gaan.

  Krijg ik me daar verdorie groot licht in mijn spiegels van die gast die ik zojuist voorbij ben gegaan! Pardon?!? Ik kan me daar zo kwaad om maken! Niet, dat niemand een fout mag maken. Maar ik vind het wel raar dat mensen een fout maken en zich schijnbaar dermate weinig van “kwaad” bewust zijn dat ze ook nog eens geïrriteerd gedrag naar andere weggebruikers gaan vertonen!

  Dan krijg ik echt zin om bij het eerst volgende verkeerslicht uit te stappen en de persoon gewoon te vragen wat er nu eigenlijk in zijn hoofd om gaat op zo’n moment! Maar ja…dat wil je je mede weggebruikers weer niet aan doen. (Bovendien was ik al laat.)
  Ik weet het kenteken….dus ik kan altijd kijken of ik hem nog eens tegenkom en een betere gelegenheid zie hem aan te spreken. Ik verwacht echter, dat ik de enige ben die dit incidentje onthoudt. 🙂

  Zo, dat moest ik even kwijt!


  ⚠️ Meld

 33. Die had gewoon lange tenen waar ze kort moeten zijn een een kort lontje waar het lang had moeten zijn plantje. Zo zijn er zoveel in het verkeer!


  ⚠️ Meld

 34. @ plantje, fijn dat wij er zijn om je agressie bij kwijt te kunnen, hoop dat het je oplucht. En je hebt gelijk er word in het verkeer steeds met meer agressie naar elkaar gereageerd.


  ⚠️ Meld

 35. @ Plantje; dat was alles, een lichtsignaal? Moet je eens door Zuid-Europa rijden en niet tegen claxons kunnen. Als je er wat van zegt, maak je het alleen maar groter. Je komt die waus vast toch niet meer tegen. Een heer/dame in het verkeer glimlacht dat weg. Gewoon boven staan…..en de radio wat harder natuurlijk 😉

  Ga em zo lezen Joppuh, want ik het scherpe commentaat van Tim 10:25 inspirerend!


  ⚠️ Meld

 36. Mpoje dus asjeblieft niet serieus nemen….
  De echte voetbalfan……!

  Karel had eindelijk zijn kaarten voor de finale WK voetbal gekregen.
  Toen de wedstrijd begonnen was, vroeg een man achter hem of de plaats
  naast hem nog vrij was.
  ‘Ja’, zegt Karel, ‘die plek is niet bezet’.
  ‘Ongelofelijk’, zegt de man achter hem, ‘hoe is het in hemelsnaam mogelijk
  dat iemand een kaartje heeft voor de WK-Finale voetbal, bijna het grootste
  sportevenement ter wereld, en dat zo iemand dan niet op komt dagen?
  ‘Nou’, zegt Karel , ‘eigenlijk is die plaats ook voor mij.
  Mijn vrouw zou eigenlijk meekomen, maar ze is helaas overleden.
  Dit is de eerste finale dat we niet samen zijn in 20 jaren’.
  ‘Oeps’, zegt de man achter hem, ‘sorry, dat wist ik niet, het spijt me.
  ‘Maar kon je dan niemand anders vinden, een vriend of een kennis
  om mee te nemen?’
  Karel schudt zijn hoofd, “Nee, iedereen is naar de begrafenis”.  ⚠️ Meld

 37. Het is niet zozeer “agressie” in het verkeer waar ik me druk om maak. Maar soms heb ik echt het gevoel wat te willen vertellen tegen medeweggebruikers.
  “Je denkt wel, dat je voorrang hebt, maar hoe kwam je aan dat idee? Ik ging rechtdoor op dezelfde weg”
  “Je denkt wel, dat je prima handheld kunt bellen terwijl je rijdt, maar je slingert als een gek!”
  “Waarom vind je het niet nodig richting aan te geven, maar kom je wel naar links? En dan ook nog kwaad worden omdat ik je geen ruimte geef?!?”

  Het is van mij uit gewoon gezonde interesse in het waarom. Waarom doen mensen bepaalde dingen en zijn ze zich daar ook bewust van? Daarom vraag ik ook zo vaak aan mensen waarom ze geen gordel dragen. (Als het ter sprake komt bij vrienden/kennissen/familie)


  ⚠️ Meld

 38. Denk je ook wel eens “ik wil die meid zeggen dat ze er machtig aantrekkelijk, spontaan en vrolijk uitziet? Of is het eigenlijk vaak negatief wat je wilt zeggen?

  Tip: woensdagavond Ned.2 Jan Jaap van de Wal met deskundigen over de werking van je brein. Waar ook heel vaak de vraag “waarom… wordt gesteld”.


  ⚠️ Meld

 39. Ik weet niet hoe leuk mijn vriendin dat vindt 🙂

  Maar serieus: ook wel minder negatieve dingen als:”Uw richtinglicht brandt nog” of “Er is een achterlicht stuk”
  Of zelfs “Komt u maar” als iemand eigenlijk niet zou mogen invoegen. Nu geef ik dan vaak een licht signaal. Door sommigen wordt dat dan geïnterpreteerd als:”Ik kom eraan! Laat me erdoor!” Maar ach… je kunt niet alles hebben!

  Ik heb eens iemand kilometers achterna gereden. Allerlei handgebaren gemaakt. Uiteindelijk ingehaald op een 80 km weg (toen we al van de snelweg af waren) om daar af te remmen en wat duidelijk te maken. Van de auto brandden namelijk alle 3 de remlichten constant. En ze had NIETS opgemerkt! Geen van de lichtsignalen! Niet van mij, niet van andere weggebruikers…. 🙁

  Maar ze bedankte voor het duidelijk maken.


  ⚠️ Meld

 40. Wow Plantje, klinkt behoorlijk als jezelf een beetje maf maken, want er is denk ik werkelijk niemand die zo denkt in het verkeer.

  Voor je eigen gemoedrust adviseer ik, LOAT GOAAAAAAANNN!!;);D


  ⚠️ Meld

 41. Krijg ik me daar verdorie groot licht in mijn spiegels van die gast die ik zojuist voorbij ben gegaan! Pardon?!? Ik kan me daar zo kwaad om maken! Niet, dat niemand een fout mag maken. Maar ik vind het wel raar dat mensen een fout maken en zich schijnbaar dermate weinig van “kwaad” bewust zijn dat ze ook nog eens geïrriteerd gedrag naar andere weggebruikers gaan vertonen!

  Redeneer niet in termen van onredelijk of niet, je wordt daar alleen maar pissiger van. Denk er uberhaupt niet over na…..wat helpt het?

  En als je er over nadenkt, lach dan om de situatie dat twee (op welke manier dan ook) compleet anders denkende mensen elkaar hebben ontmoet en daar allebei boos van zijn geworden…:D


  ⚠️ Meld

 42. :D:D:D Mijn collega zei àltijd “Wat niet weet niet, wat niet deert niet”. Geef toe dat dat ook grootspraak was. Maar je denkt het toch verdeurie wel eens?

  Schone roeping…dingen duidelijk maken. Nobel ook Plantje!  ⚠️ Meld

 43. LOAT GOAAAAAAANNN!! idd Natascha…..En er moet verdorie meer gezegd worden wat gedacht wordt!! Zeker als je iets positiefs over een ander wil zeggen.

  BOTSENDE karakters bedoel je zeker Ghehehe.


  ⚠️ Meld

 44. Tuurlijk mag ik daar wel wat van vinden Natascha. Mijn vriendin neemt het me ook absoluut niet kwalijk als ik een mooie dame nakijk. Dan weet ze dat ik nog gezond ben 🙂
  Maar om het aan dergelijke dames in kwestie duidelijk te maken…. Dat is niet nodig denk ik…

  Nou ghehe… Ik denk graag na over hoe mensen in elkaar zitten en wat beweegredenen zijn om dingen te doen of juist niet te doen. Dat is het mooie van ons als mensen: we kunnen nadenken. En de één doet dat wat liever dan de ander. (Zelf schuw je een beetje nadenken ook niet ;))


  ⚠️ Meld

 45. Dick, nee geen botsende karakter…dat zou wel kunnen natuurlijk, maar karakters die prima samen door een deur kunnen, kunnen de grootste heibel in het verkeer krijgen….blijft een lelijke bastaard, dat verkeer:D


  ⚠️ Meld

 46. Dat is waar plantje!:D Ik denk ook niet dat ik het op prijs zou stellen dat mijn man bij iedere mooie dame die hij ziet gaat zeggen van dag madam wat bent u schoon:D;D

  Sorry heb net in het HC een deel van pfaffs gezien hahaha


  ⚠️ Meld

 47. Plantje, datzelfde ken ik ook hoor. Laat ik niet net doen alsof ik diezelfde situatie niet ken. Ikzelf probeer in zo’n situatie vaak volledig in de huid van de ander te kruipen om maar een reconstructie te krijgen van zijn/haar logica. Pas als dat lukt, dus wanneer ik de ander begrijp, heb ik weer de indruk dat er ‘gerechtigheid’ is. Toch merk ik de laatste tijd dat het vooral een hoop loos en ingewikkeld denkwerk is, waarbij ik vaak tot de conclusie kom dat ik het uiteindelijk niet begrijp. Dan kom ik in sferen van verontwaardiging en daaraan gekoppeld zo’n kinderachtige verongelijkte woede.

  Volgens mij heeft iedereen daar wel last van. Zeker als ik om me heen kijk. Tja….als zich dat een of twee keer in de week voordoet, dan is dat niet zo’n punt. Leven we echter nogal op elkaar dan zijn er tientallen situaties per dag waarover je je druk kan maken. Dat wordt een hoop gedoe in je hoofd dan;)  ⚠️ Meld

 48. @ Ghehehe; ok maar het kan natuurlijk nooit altijd aan een ander liggen. Toch wel mooi dat zo’n Plantje een uitlaatklep heef als een auto. En ach, een beetje temprament, comedy en gepassioneerd optreden kan een (op het oog saaie) dag toch wel aardig opleuken 😉


  ⚠️ Meld

 49. ‘Harry Mens stuurde spookfactuur 1,5 miljoen’ HAARLEM (AFN) – Harry Mens heeft via zijn bedrijf Mens Makelaars een spookfactuur gestuurd van 1,5 miljoen gulden voor werkzaamheden die hij nooit heeft verricht. Dat zei officier van justitie Gerard Sta donderdag bij de rechtbank in Haarlem, waar de zaak tegen twee verdachten behandeld werd in de omvangrijke vastgoedfraudezaak rond Bouwfonds en Philips Pensioenfonds.

  Leuk onderwerp voor Suus as zondag.


  ⚠️ Meld

 50. Zal Paradijsvogel ook wel aanspreken straks op zijn slapende zendert. Kamerbrede Papje zal toch ook al wel gepolst zijn?

  Vind de AVRO ook nixxx maar die hebben tenminste Chantal Janzen nog 😉


  ⚠️ Meld

 51. Scheids staat ook altijd in de weg

  Scheet in gezicht scheids

  De Britse voetballer Levi Foster heeft gisteren een gele kaart gekregen omdat hij een scheet in het gezicht van een scheidsrechter had gelaten. De speler van club AFC GOP knoopte zijn voetbalschoenen vast, toen er ”plotseling” wat kontgas ontsnapte.

  Foster bood de woedende arbiter direct zijn excuses aan en wist daarmee een rode kaart te voorkomen. Dat de scheidsrechter pal achter hem stond was volgens hem toeval. In de kantine gaf de schetenlater overigens nog toe dat hij dinsdagavond een stevige kerrieschotel had gegeten, aldus Het Laatste Nieuws  ⚠️ Meld

 52. Tip: woensdagavond Ned.2 Jan Jaap van de Wal met deskundigen over de werking van je brein. Waar ook heel vaak de vraag “waarom… wordt gesteld”.
  Door dick, op 19 november 2009 om 11:35

  Dankje, Dick. Ik volg op school het vak Natuur, Leven en Technologie (in totaal geven Ca. 200 scholen dat vak, dacht ik), en we hebben in deze periode een module over de hersenen. Ik heb eergisteren al met mijn handen in de kalfshersenen gezeten. Erg interessant allemaal :)…  ⚠️ Meld

 53. Dick, ik kon er inderdaad niet opkomen. En interessant, zeker. Staat straks vast ook wel op uitzendinggemist, ga ik toch maar even kijken dan.
  En die skybeams? Nog niet gezien, Raam aan de verkeerde kant ;)… Anders zie ik het wel :).. Maar geen idee waarvoor die er staan. Misschien een stropdassenfeestje in de librije? Het “ik heb eindelijk een tafel in de librije want er bestaat een o-zo-lange reserveringstijd-feestje” soms?


  ⚠️ Meld

 54. Ik zie ze hier vanuit de Louis Armstrong flat in oost tot zuidoostelijke richting. Misschien dat Harry ten Klooster ook uit zn raam kan kijken? 😉


  ⚠️ Meld

 55. Tim, met die link toch wel? Succes met dat programma. Zit ff (terug in de tijd) in Normaal….daar kwamen ze op een ander draadje mee.

  😀

  stropdassenfeestje in de librije

  Dit was een memorabel moment

  ⤽de daad⤝ van Prins Claus, die de stropdas op 8 december 1998 ??tijdens een toespraak ter gelegenheid van de uitreiking van de Prins Clausprijs in het Paleis op de Dam?? heeft vergeleken met een slang die om de hals gedraaid is, waarna hij zijn eigen stropdas losmaakte en op de grond gooide!  ⚠️ Meld

 56. Een half jaar terug waren er op de Peperbus maar ook o.a. vanaf het Meander College op de Peperbus gericht, en bij Landstede lichtralen te bewonderen voor hun promotie van de opleidingscentra. Ik denk dat het nu Landstede is die een Open Avond heeft op verschillende locaties.


  ⚠️ Meld

 57. @natasha; marieke 😉
  Maar toen ik net in de achtertuin stond leek het toch recht achter ons huis weg te komen. Ik vermoed dan toch misschien het wzl-park?
  Het houdt de gemoederen bezig.
  “what’s happening?”


  ⚠️ Meld

 58. Ivm dit:

  Een half jaar terug waren er op de Peperbus maar ook o.a. vanaf het Meander College op de Peperbus gericht, en bij Landstede lichtralen te bewonderen voor hun promotie van de opleidingscentra


  ⚠️ Meld

 59. Mogguh; slappeling die JP dat ie niet 1x duidelijk koos om in NL te blijven. Dat hij niet aangaf dat hij geen Europese ambitie had. Hijzelf rept erover dat dat arrogant zou zijn. Maar dat raakt kant noch wal. Hij was dan juist duidelijk geweest naar de 16.000.000 inwoners van dit mooie land.

  Toch wel mooi dat ie blijft. Ondanks alle onderzoeken tegen hem en de manier waarop ie het Koningshuis verdedigd. Anders hadden we immers rat Verhagen gekregen. Iets met regen en drup.
  Hoop wel dat ie wat gemotiveerder is als afgelopen jaar.


  ⚠️ Meld

 60. Ik zeg sneu voor de nederlanders! Ik vind dat wij met JP vooraan maar een triest landje uitstralen. Hij oogt niet echt als een leider!

  iig GOEDEMORGEN, BIJNA WEEKEND!!!;D;D


  ⚠️ Meld

 61. Vanochtend, ergens in Duitsland, uitspraak in grootschalig gokschandaal in het profvoetbal. In grote internationale competities. Er zijn al aanhoudingen verricht.


  ⚠️ Meld

 62. Idd Natasch…..bijna weekend! Morgen naar Biddinghuizen. Bij thuiskomst ook weer een heftig gat in de dag. Hoe is het eigenlijk met Bep Helbers bij de SV? Loopt ie nog steeds in het WGS-trainingsjasje?


  ⚠️ Meld

 63. @ Dick, ben benieuwd hoe dat afloopt met dat gokschandaal. Ik vind van JP vooral zwak dat ie er niet recht voor uit kwam dat hij wel naar Brussel wil als nieuwe president van Europa. En dat vind dat hij dat heel vaak doet, zelden of nooit is hij daadkrachtig zo van zo is het wel of juist zo is het niet. Net of hij zo bang is voor zijn baantje op het rode pluche. Oftewel niet daadkrachtig.


  ⚠️ Meld

 64. Echt iets voor Nederland,het hele mediacircus heeft het mooier voor gedaan dan het in werkelijkheid was.Hele discussies dat de MP niet weg kon gaan en Nederland in de steek zou laten.Pfffffffffffffff blonde dolly die dit als een van de eersten blerde,en nu ach en wee tettert dat JP nu aangeschoten wild is en gillende geertje wenst nieuwe verkiezingen.Idem dito voor Agnes Kant.Over gezichtsverlies gesproken.


  ⚠️ Meld

 65. CDA…niet altijd op een Christelijke manier
  Eens met Zwolse en Ingrid; natuurlijk waren er geen nieuwe verkiezingen gekomen. Maar ben JP (bekend van Lingo) nu wel aardig zat. Gister was het nog wel ff interessant in Andere Tijden. In de 3 dagen dat JP opkwam en hoe ze met Marnix van Rijn, Jeep the Hope en Van Geel (sterke kandidaat om 1e man te worden) omgingen. Toen werd JP naar voren geschoven, schijnbaar omdat ie de meeste vrindjes had….idd toen Sjek de Vries ook al. Maria van der Hoeven; Klink etc.

  Vieze spelletjes, vond Doekle Terpstra altijd nog wel een redelijke uizondering op die kliek. Maar toen hij met teksten kwam die de heren niet aanstonden kon ie ook wieberen naar de HBO-raad.

  En van de heer Verhagen alsmede Camieleke, voor de toekomst, word je toch ook niet echt vrolijk. Gister Hans Hillen nog gezien (is ie geen senator), die vind ik altijd nog wel helder overkomen.


  ⚠️ Meld

 66. JP staat ook niet in mijn lijstje favorieten,maar begin het wel beu te worden hoe grote grossen van de maatschappij loopt te tieren en te schelden op alles.Het ergste vind ik nog hoe onbeschoft en ongenuanceerd hun eigen onwetendheid,zeg maar domheid te lezen is.Meesten weten af en toe hun eigen naam niet te spellen,maar tetteren of het economen in spe zijn.


  ⚠️ Meld

 67. 100% eens. We leven in een klaag-/jank en jammer cultuur:

  begin het wel beu te worden hoe grote grossen van de maatschappij loopt te tieren en te schelden op alles.Het ergste vind ik nog hoe onbeschoft en ongenuanceerd hun eigen onwetendheid,zeg maar domheid te lezen is.

  Het is niet goed of het deugt niet. Nooit met oplossingen en/of alternatieven komen…schop maar raak. Ongenuanceerd en ongefundeerd; als het maar zo bekt dat het de aandacht trekt. Het kan tegenwoordig al lekker anoniem op www.
  Hoe verzuurd en verbitterd moet je wel niet in elkaar zitten?
  We leven in 1 van de meest welvarende landen ter wereld. Zo lang loop je hier niet rond; nogal een trieste tijdsbestedin lijkt me om overal maar over te klagen en te janken.

  Hoe moet het dan?

  Klagers geen nood, pochers (trouwens) geen brood.  ⚠️ Meld

 68. DEN HAAG – Niet premier Jan Peter Balkenende, maar de media hebben wat uit te leggen nu de Belgische premier Herman Van Rompuy de eerste EU-president wordt. ⤸U heeft foute berichtgeving gegeven⤝, zei minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vrijdagochtend voorafgaande aan de ministerraad tegen journalisten.  ⚠️ Meld

 69. DonnerTwetter; de man die weg moest en gewoon weer terugkwam. Als beloning voor het influisteren van JP jarenlang. Hij verkrachte de Sociale onderhandelingen. Denk dat Abou niet met die man kon samenwerken.

  Nu krijgt de boodschapper de schuld :D:D:D


  ⚠️ Meld

 70. ROTTERDAM – De politie in Rotterdam heeft een onderzoek ingesteld naar het overlijden van een 37-jarige man uit Algerije. De man werd donderdagavond in bed gevonden in de woning van een Rotterdamse vrouw. De vrouw heeft verklaard dat ze hem niet kende.

  En de wereld is plat;D


  ⚠️ Meld

 71. Als zij niet plat plat gingen is de wereld idd plat. Plat verhaal, maar bewijs het maar eens.

  Nu bij Clau:
  Vind jij het ook zo erg van JP?
  -Ja ik vind het heel erg
  Dat ie die baan niet heeft gekregen?
  -Oh, dacht dat je bedoelde “hoe hij eruit ziet”.


  ⚠️ Meld

 72. Ach Zwolse, ze hebben wel humor op dat VVD-next lijntje:

  Redactie #
  11.20.2009 12:37
  8
  Geachte heer Dick,
  Mogen wij u, in aansluiting op deze berichtgeving in HP De tijd over uw politieke voorkeur, namens de heer Opstelten, partijvoorzitter, voor de gehele rest van het jaar 2009 een gratis VVD-lidmaatschap aanbieden?

  Hartelijke groeten van de Redactie
  (homerisch lachend)

  Beoordeel deze reactie: 0 0

  Reply dick #
  11.20.2009 12:45
  9
  Hahaha, mijn dank voor deze ruimhartige geste is enorm. Toch neem ik de vrijheid, vriendelijk te bedanken.  ⚠️ Meld

 73. Er komt sinds vandaag nog een pandje vrij in Mozambique.
  Is dat niet wat voor Harry en Suze? Mooie studio aan the beach.
  De rest kunnen die ex-LPFers wel in beheer nemen. Kan Heinsbroek zijn Bentley’s parkeren. Nawijn krijgt een eigen danszaal en Matt mag met geweertjes, vliegtuigjes en tanks spelen. Hij schijnt nogal gek te zijn op alles wat naar wapen riekt. Beetje zoals die buurman van de familie Flodder.
  Kan Bomhof natuurlijk niet naar binnen als Heinsbroek er is. Jammer dan. Misschien kan hij op het dorpsplein gaan zitten met zijn vergaderbelletje.


  ⚠️ Meld

 74. :D:D Idd Tante TON. Ze moet het roer op die corrupte sloep uit handen geven. Maar nu mag ze de stofzuiger hanteren in het ex-Koninklijk Huis. Er is vast ook nog wel een kamertje vrij voor de gillende. Kan ie een bakkie thee doen met zijn dubieuze relaties uit Israël en The States. Dionneke mag de zweep hanteren om de inwoners uit de buurt te houden en de vrouwen te slaan.
  Drinkman krijgt een studeerkamer om te studeren op de geschiedenis van onze voorouders. En de betrokkenheid bij de slavenhandel in op de eilandengroep die Drinkmans op marktplaats wil zetten. Fleurke? Die is zoek…..bij het bekijken van de villa ging ze er al met een oorspronkelijke bewoner vandoor :'(


  ⚠️ Meld

 75. Heftig; gevalletje Nooitgenoeg?[/url]

  Hebben die voetbalmutsen zo’n dure smaak?
  Of zijn de vriendinnetjes duurder?

  17 mensen in Duitsland en Zwitserland opgepakt, was net op het 3fm-journaal.

  Het laatste gok-incident dat ik me kan herinneren is vuige-Sjonnie die in het trainingskamp van het Nederlands Elftal gewoon herhaaldelijk zijn maten oplicht met kaarten.


  ⚠️ Meld

 76. @Dick.

  Ik had voor Bosman nog plekje ingeruimd tussen de emmers en dweilen in de werkast voor Bosman,een telraam en een ouderwets aap noot mies plankje om te leren hoe onderwijs werkt.;)


  ⚠️ Meld

 77. Goed plan Blauwtje, dan kun je mooi wat met gif knooien. Heb alleen geen groene vingers….misschien dat Plantje ff bij de vrouwe weg kan?
  Jij doet de “blauwtjes” om beurten met Drinkman in het louche-keldercafé?

  Meneer Bosman, vroegen ze in de Kamer, heeft u nog wat aan te merken op de onderwijsbegroting…..kwam ie toen niet met die kinderliedjes? Zucht!
  Net als zijn grote leider. Tijdens de Algemene Beschouwingen heeft ie geen letter besteed aan het regeringsbeleid van het afgelopen jaar.
  Zucht en jammer.  ⚠️ Meld

 78. haha, nee geen Peperbus, al ben ik meer van de IJsseltoren 😀 wel lekker zonnetje, was zo ongeveer 23 a 24 graden dus zeker goed te doen.


  ⚠️ Meld

 79. Herken hem niet maar de achernaam zegt mij ook niets. Dijk wel bijv.in combinatie met de voornaam arie. Balen dat die koekdorpers het weer zo goed doen,maar laat zwolle zelf maar gewoon winnen


  ⚠️ Meld

 80. FC Zwolle B1 mikt Ajax uit bekertoernooi
  AMSTERDAM – De B-junioren van FC Zwolle hebben vrijdagmiddag voor een sensatie gezorgd in het bekertoernooi. In Amsterdam werd Ajax B1, met een straatlengte voorsprong koploper in de eredivisie, uitgeschakeld in de achtste finale. De Zwolse ploeg, actief in de eerste divisie, nam de strafschoppen na een spectaculaire wedstrijd (4-4) net iets beter.

  Trainer Marco Roelofsen liet zijn ploeg behoudend beginnen, maar schakelde na een 2-0 achterstand bij rust om naar een meer aanvallender speltype. Met succes.

  Ajax had vorige week NAC met 10-0 verslagen en incasseerde dit seizoen pas zes tegentreffers. Daar kwamen er mede door de Amsterdamse nonchalance ineens veel bij op De Toekomst. Bij 3-1 begon FC Zwolle aan een inhaalrace, die bijna in winst eindigde via treffers van Ibrahim Ikililou (twee), Roan Admiraal en Ramazan Albayrak. Op de valreep kon Ajax nog een strafschoppenserie afdwingen. Daarin werd Henrico Abma de held van de Zwollenaren. Waar zijn vijf teamgenoten feilloos raak schoten, keerde de doelman een strafschop. Daarmee was de stunt een feit.
  (bron De Stentor)


  ⚠️ Meld

 81. ja hoor, ik wist dat al die tijd al maar ik wilde het zo allemaal niet het net op gooien dus ben blij dat je het zelf doet 😉

  Ik ben bruidsmeisje geweest bij dat huwelijk tussen de zus van je ex-schoonzusje en mijn oom 😀

  Mijn vader is Henk, en nu weet ik bijna wel zeker dat je weet wie ik ben hahahaha


  ⚠️ Meld

 82. inderdaad jou vader ken ik wel. Maar toch heb ik jou van vroeger nog niet helemaal voor me. Maakt mij niet uit ik heb geen cobntact met mijn broer, die van dat ex schoonzusje.


  ⚠️ Meld

 83. Opstellingen: FC Den Bosch – FC Zwolle
  FC Den Bosch: Brahim Zaari, Angelo Martha, Jordens Peters, Samuel Scheimann, Steef Nieuwendaal, Niels Vorthoren, Adnan Barakat, Yoan de Boer, Paco van Moorsel, Mohamed el-Makrini, Fabio Caracciolo.

  FC Zwolle: Diederik Boer, Zdenko Kapralik, Eric Fernando Botteghin, Albert van der Haar, Said Bakkati, Arne Slot, Cees Keizer, Etienne Reijnen, Erik Bakker, Eldridge Rojer, Cecilio Lopes.

  Tussenstand: FC Den Bosch 0-0 FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 84. Ik heb met Arie ook geen contact meer.

  Laten we het maar houden op dat het situaties zijn geweest die geen schoonheidsprijs verdienen Ingrid;)  ⚠️ Meld

 85. @ingrid, ut blijft en is voetbal. met zo’n kleine voorsprong pas juichen als de scheids heeft afgefloten:P. maarjah toch knap met één man minder, toch 1 punt uit Den Bosch8).


  ⚠️ Meld

 86. @ Natascha; Henrico Abma, zoon van Gert die ook geen verkeerde keeper was. Knap van B1! Ajax met een Albayrak.
  @ Zwollenaar; waar heb je die tent dan? Wij zijn de laatste jaren steeds met de zomer in Spanje geweest. Zou nog wel eens kunnen voorkomen.

  De FC; tja, uit niet verloren = niet gek. Maar een puntje erbij doet je nog niet omhoog klimmen. Ook niet in de periode natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 87. zo assendorper ook weer in ’t land, eindelijk weekend:) Mijn vechtgenoot zit volgens mij met zijn team in jou favotiete gakbalkroeg aan de gele rakkers8)


  ⚠️ Meld

 88. @ Natascha; Oh hahaha opvallende naam. Misschien wel familie van die geslaagde vrouw die er ook nog eens goed uitziet. Mooi dat Mars dat krantenartikeltje hier ff op zet. Ach, eigenlijk is de verrassende uitslag ook wel mooi. Capsones is nooit goed.


  ⚠️ Meld

 89. Hij heeft meteen org maar even ingeseind, die jongens verdienen die aandacht wel….

  Trouwens om nog even over die jongen van A1 terug te komen, ik had de verkeerde voor me, ik zal dus weer opnieuw moeten beginnen met m’n onderzoek 😀


  ⚠️ Meld

 90. @ingrid, ben er vanmiddag na het werk nog wel even geweest en Stado vertelde mij nog wel dat ie vanavond een zakie van sv Zwolle verwacht.


  ⚠️ Meld

 91. Ja denk hun slechte prestatie aan het verdrinken teanbuilding noemt men dat;) Oh zie dat ik weg moet mijn jongste van een feesie ophalen


  ⚠️ Meld

 92. Those were the days…..seizoenkaart 25 gulden jongensrang; en smullen maar.

  @ moeders van feestvierende jongste: Mooie 2 walletjes gast: buizen met 1 en voetballen in 7 :'( As’t maar gezellig is.


  ⚠️ Meld

 93. Morgen weer werken. Net 2012 gezien. Een 3 uur lang durende film. Beetje nep, maar het is spannend.

  Nu even voetbal international kijken over Zwolle. Everse komt niet terug, zeggen ze. Ik volg het niet meer.


  ⚠️ Meld

 94. Zo, trapt die FC den boscher even na! Hij duwt die FC z om, terwijl de bal aan de andere kant van het veld is. Daarna trapt die DB’r die FCz’er nog na ook.. Tjonge.


  ⚠️ Meld

 95. Hé Tim, half (Guido) er kwam er verdorie één doorheen zeuren >:(
  Maar morgen Youp weer.
  Heeeeerlijk Tim, om het niet te volgen. Doen ze zelf ook niet. Ze proberen die Guus M., die erbij zit, ook nog serieus te nemen zag ik. Zal wel op het verkeerde moment gekeken hebben, maar ik heb hem niet veel zinnigs horen uitkramen. Zal er wel omwille van de commercie zitten. ‘T kon mij niet boeien. Alleen voor die lijpe Gijp wil ik nog wel eens kijken.

  Morgen ook om 7 uur uit ’t mandje. Voor de voetbal naar Biddinghuizen. Vorige 2 potten waren afgelast, als we straks maar niet voor Jan L*l in die duffe polder aankomen:'(


  ⚠️ Meld

 96. Ik was aan het zappen toen ik “zwolle hoorde”. Toen even blijven hangen.

  Morgen moet ik om 10 voor 7 uit het mandje… 7 uur nieuws (radio), lekker ontspannen eten en dan om half acht de deur weer uit.


  ⚠️ Meld

 97. Heb die, door hem zelf, op veel plekken gepromote film van Mars van Dam gezien. Eénzijdig verhaal, over de onderkant van de samenleving. Veel propaganda en cijfergeknooi. Natuurlijk is er maar één gelijk, dat is van Mars. Wel een goed onderwerp natuurlijk, maar het viel mij tegen.

  Trusten alvast.


  ⚠️ Meld

 98. De Onrendabelen
  Vanavond heb ik een (naar mijn mening) prachtige en intrigerende documentaire gezien op Nederland 2, bij de VARA nog wel: “De Onrendabelen”. Het heeft zeker mijn blik op de huidige maatschappij verruimd en deze meer diepgang gegeven! Vanwege het feit dat niet alleen de minder rendabele mensen zelf aan het woord waren maar ook diverse experts en andere betrokkenen vond ik dit een veelzijdige documentaire en deze viel me dan ook erg mee, boven verwachting.
  Eigenlijk vind ik dat iedereen deze zou moeten zien. Inmiddels is hij HIER op Uitzending Gemist terug te kijken.


  ⚠️ Meld

 99. @ assendorper lijden;) bij 1 en nit meer voetballen, zie dat ie net thuis komt, weltrusten morgen ook om 7.30 er uit jongste moet om 9.00 uur voetballen


  ⚠️ Meld

 100. Hé Hans, da’s dezelfde:

  Heb die, door hem zelf, op veel plekken gepromote film van Mars van Dam gezien. Eénzijdig verhaal, over de onderkant van de samenleving. Veel propaganda en cijfergeknooi. Natuurlijk is er maar één gelijk, dat is van Mars. Wel een goed onderwerp natuurlijk, maar het viel mij tegen.

  Marcel had stukken in de VARA-gids (met analyses van de film), zag e.e.a. staan op Joop, hij was in P&W en heeft voor de gelegenheid 2 Opinies op VK-Opinie. Hij deed bijna een Lowietje….
  Maar ik vind hem te gefrustreerd en te verzuurd. Vond de interviews ook te lang en niet oplossingsgericht. Allemaal vanuit een slachtofferrol.
  Wel een bijzonder goede zaak dat er een film gemaakt is die die mensen onder de aandacht brengt. De deskundigen (w.o. pa Heertje) waren ook verhelderend. In gewone mensen taal.


  ⚠️ Meld

 101. Dat is nou toch ook toevallig Dick! 🙂 Ben het met je eens: verhelderend en idd in begrijpelijke taal. Ik vond de interviews eigenlijk niet te lang, vanwege het feit dat ik denk dat je deze documentaire niet moet zien als oplossingsbrenger, maar als inzichtverschaffer. Vanwege het feit dat tijdens de interviews er juist voldoende tijd is genomen geeft dat lucht in de documentaire. Daardoor vond ik dat ik me als kijker beter in kon leven in de geschetste situatie, iets wat ik met gehaaste documentaires veel minder goed kan.

  Wel vind ik je reactie een tikje voorspelbaar als het gaat om Marcel van Dam: Marcel heeft in het verleden wel eens tegen de PvdA aangeschopt en de PvdA is je natuurlijk heilig. 😉 ;D


  ⚠️ Meld

 102. Klopt,

  documentaire niet zien als oplossingsbrenger, maar als inzichtverschaffer

  . Maar elk verhaal heeft 2 kanten. Die ouwe kerels waren voortdurend negatief en die meid van begin 20 klaagde maar, tewijl ze het haar aangeboden werk niet wilde doen. Je mag toch van hun kant ook wel een beetje medewerking verwachten. Grappig dat die interviews zonder ondertiteling écht niet te volgen waren. Vind wel dat wanneer die mensen zooooo weinig te melden hebben en ze draaien er zulke baggermuziek bij 😉 Het wel wat ingekort mag worden.

  Schlppen en “In het verleden????”….Mars doet niet anders als schoppen tegen de PvdA, vanuit zijn riante Gelderse villa. Die suggestieve beelden van Kok ook. Volgens mij was hijzelf nog staatssecretaris onder Kok. Dat was nog eens een staatsman trouwens. Jette Klijnsma heeft nog onder Marcel gewerkt en schreef een aansprekend commentaar in de VARA-gids. De VARA is hij overigens ook nog miljoenen verschuldigd met zijn Exota-comedy. Zijn leerling Witteman had hem toch weer bij P&W. Dat pedante, vooringenomen toontje ook altijd. Marcel was ook van “u bent een minderwaardig mens” tegen Fortuyn.

  Hij heeft wel een keer een hele aangrijpende column geschreven over zijn jeugdjaren in WO-II…..Dat dan weer wel;D
  En hij heeft natuurlijk de aanzet gegeven tot verfilming van het onderwerp. De film gaat ook niet over hem….deze mensen moeten ook eens voor het voetlicht komen. Al was het maar omdat (ook uit de film) de één nou 1x wat meer geluk heeft gehad (met talenten, iq, gezondheid etc., waar samenhang in zit) als de ander.


  ⚠️ Meld

 103. Dat ik dit nog mag meemaken!
  Online zijn nu

  Nu 4 gasten en 2 leden

  Overigens, welke idioot zit er dan ook half 8 ’s ochtends op zaterdag voor zijn computer…


  ⚠️ Meld

 104. Erger nog, één lid online.

  In ieder geval genoeg gespamt als ik terug kijk ^^.

  Admins van de weblog, hebben jullie het huisadres van Koko? Anders lijkt het me leuk om namens de weblog (en dan zou het misschien leuk zijn als enkele namen van ons er op staan) een kaart te sturen naar onze gevederde vriend Koko… 🙂

  =========

  We hebben geen adres, en dat is kwa privacy maar goed ook.


  ⚠️ Meld

 105. Euh…cursus waar ik veel zin in had…
  Het was in ieder geval een cursus Business Intelligence. Het is sowieso leuk om te merken dat ze me als expert zien en me dit soort cursussen toevertrouwen.

  Erg om op zaterdag 7.30 uur achter de computer te zitten?!? Probeer 5.30 uur eens! 😉 Ik had geen zin meer om te slapen en ben dus maar opgestaan. Dat is wel mooi, want zo krijg ik vast nog lekker veel gedaan vandaag!


  ⚠️ Meld

 106. Kinderen opgepakt voor misdrijf Urk URK – De politie heeft twee jongens van 13 en 15 jaar gearresteerd in verband met de dood van de veertienjarige Dirk Post uit Urk.

  De gearresteerde jongens zijn ook inwoners van Urk, heeft de politie zaterdag gemeld.

  Dirk was sinds dinsdag vermist en werd woensdag dood gevonden in een bos bij zijn woonplaats. Dinsdagmiddag ging hij rond vier uur de deur uit en bij het avondeten kwam Dirk geheel tegen zijn gewoonte in niet opdagen. Woensdagochtend sloegen z’n ouders alarm bij de politie. Ook werden alle vrienden van Dirks Hyvespagina en van zijn moeder gealarmeerd door een ‘Vermistoproep’ via Hyves te sturen. Aan het eind van de middag kwam het angstaanjagende nieuws dat er een lijk in het Urkerbos was gevonden.

  Meteen werd het bos hermetisch afgesloten en woensdagavond laat konden agenten de onheilsboodschap overbrengen aan de familie dat het Dirk was die diep in het bos was gevonden.

  Het komt veel en vaker voor dat vooral in gesloten gemeenschappen zoals Urk en Volendam de jeugd ontsporen door veelvuldig gebruik van coke en alcohol.  ⚠️ Meld

 107. Ik heb gisteravond op Ned 2 een documantaire gezien van de NPS over dienstplicht voor Israelische meisjes, ik ben geschokt, was er echt onderste boven van, angstig zelfs terwijl ik toch echt niet zo snel bang te krijgen ben. Echt onmenselijk allemaal.

  Kan het niet eens goed beschrijven, misschien staat het op uitzending gemist ofzo voor de belangstellenden.


  ⚠️ Meld

 108. Het is 13 en 15 jaar dus nog erger.

  Las van de week een artikel dat in Volendam erg veel jongeren verslaafd aan coke en gokken is.

  Vindt dit echt verontrustende berichten.


  ⚠️ Meld

 109. Op Urk (of in Urk, puur om ze te klieren) is coke al vele jaren een probleem idd. Urkers zelf (aardige mensen overigens) vertelden over hoe veel schippers door de week erg hard werken en dan in het weekend helemaal los willen gaan. Dan nemen ze coke, omdat ze dan meer drank op kunnen…….gezond!

  BLijft een vreemd plaatsje toch voor buitenstaanders…..


  ⚠️ Meld

 110. verdieping, ik vraag me eigenlijk al een lange tijd af welke verdieping je bedoelt. Verdieping á la etage of verdieping des dieper ingaans?


  ⚠️ Meld

 111. is echt te zot voor woorden!! Ik kan me niet voorstellen dat mijn broertje ( oke hij is 11 maar dat komt toch al aardig in de richting) iemand zou kunnen vermoorden samen met wat vriendjes….

  Als ik mag speculeren, t zal wel doodslag zijn geweest. Ik kan me niet voorstellen dat gasten van 12,13 en 15 volledig bewust iemand kunnen vermoorden.


  ⚠️ Meld

 112. @plantje.

  Dit gaat over de 3 arrestaties van de vermoedelijke daders van de 14 jarige jongen uit Urk die door een misdrijf is omgekomen.

  De vermoedelijke daders zijn 15/13/12 jaar.


  ⚠️ Meld

 113. En mijn nickname wordt genoemd omdat ik me ook altijd dingen afvraag? 😉

  De jeugd op Urk is twisted… what else is new? 🙂

  Nee, dat is flauw. Het is dieptriest. Maar dit soort dingen gebeurt tegenwoordig. Maar laten we even afwachten tot uitgevogeld is wat er werkelijk gebeurd is!


  ⚠️ Meld

Reageer