Tjitske Siderius wordt lijsttrekker bij SP Zwolle

Zwolle – ´Onze kieslijst laat zien dat de SP in alle haarvaten van de samenleving vertegenwoordigd is. Wij hebben mensen uit de zorg, het onderwijs, bij een woningbouwcorporatie en mensen uit het bedrijfsleven. Wij hebben ouderen, studenten en gehandicapten op de lijst staan. Ik ben trots dat ik deze lijst mag aanvoeren´, aldus de kersvers gekozen lijsttrekker van de SP, Tjitske Siderius.

Dinsdagavond stemden de Zwolse SP-leden in met de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker is de huidige fractievoorzitter Tjitske Siderius. Siderius werkt als beleidsmedewerker sociale zaken en woont in Assendorp. De motivatie van Siderius om nog vier jaar door te gaan: ‘Nog steeds krijgt niet iedereen de zorg waar hij of zij recht op heeft. Daarvoor wil ik graag nog vier jaar strijden.’ Huidig raadslid Edwin Koster staat als nummer twee op de lijst. Koster woont in de Veerallee en houdt zich met name bezig met ruimtelijke ordening.  Zo maakt hij zich geregeld druk over nutteloze prestigeprojecten van de gemeente, terwijl de wachtlijst voor sociale huurwoningen zijn opgelopen tot meer dan twee jaar.

Nieuwelingen op de lijst zijn Frank Futselaar, die in de Binnenstad woont en beleidsmedewerker landelijk gebied is bij de Provincie Overijssel. Nummer vier, Christien Damman uit Diezerpoort, was thuiszorgmedewerker, nu met de vut en mantelzorger. De top vijf wordt verder aangevuld met Marjan van der Vegt. Zij is docent wiskunde en studentenbegeleider aan Hogeschool Windesheim en woont in AA-landen.

De huidige raadsleden Emile Hoogterp en Gert van Maurik hebben aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Pst verdieping lezen he 😉

    Wij hebben mensen uit de zorg, het onderwijs, bij een woningbouwcorporatie en mensen uit het bedrijfsleven ;D


    ⚠️ Meld

Reageer