Einde Trapjeswoningen Holtenbroek

Zwolle – Woensdagmorgen ging het laatste blok van de Trapjeswoningen in Holtenbroek tegen de vlakte. Sloopbedrijf Boverhoff uit Heerde voerde de werkzaamheden uit voor Woningstichting SWZ. De andere Trapjeswoningen waren al in een eerder stadium gesloopt.

trap_1.jpg
Oud en niieuw…

De sloop van de woningen had even stil gelegen, omdat de gemeente vermoedde dat er blindgangers in dit gebied liggen. Samen met een gespecialiseerd bedrijf werd bepaald hoe deze laatste woningen op een veilige manier konden worden gesloopt. In de Muziekwijk (voormalige Trapjeswijk) ontwikkelt Woningstichting SWZ 332 nieuwe woningen. De helft van de woningen worden huurwoningen tot en met de huurtoeslaggrens of goedkope koopwoningen. De andere helft worden koopwoningen. Er komen verschillende woningtypes. Zo worden er appartementen (circa 80–120 m2) en eengezinswoningen (vanaf  circa 100 m2) gebouwd. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk krijgt in het nieuwe plan een plek aan de Klooienberglaan.

trap_3.jpg

 trap_7.jpg

trap_2.jpg

trap_5.jpg

 trap_4.jpg

trap_6.jpg 

trap_8.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Vanochtend waren ze begonnen met het slopen van 1 van de 2 blokken trapjeswoningen die nog overeind stonden.
  Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat ze in die paar uur beide blokken gesloopt hebben ; gezien het tempo van het slopen van de eerdere blokken.


  ⚠️ Meld

 2. De Hip House heeft mooie appartementen.
  De gangen zijn echter minder, want die zijn niet afgewerkt. Volgens de architect was dat de bedoelin….


  ⚠️ Meld

 3. Maar ze hebben wel gelijk, het ging enorm snel, die laatste 3 blokken. Die 3 wachtten maar en wachtten maar op hun neerhaal maar het gebeurde maar niet.. En nu in rap tempo alle 3…


  ⚠️ Meld

Reageer