Zwolse Kleindier- en Vogel Show in ZBC hal

Zwolle – Het is een jaarlijks fenomeen. De Zwolse Kleindier- en Vogelshow. Onder andere de meest bijzondere cavia’s, kippen, duiven, konijnen en prachtige vogels zijn uitgestald in de ZBC hal aan de Ossenkamp in Zwolle. Meer dan achthonderd dieren zijn te bewonderen op vrijdagavond 27 november en op zaterdag 28 november de gehele dag.   

Zeven jaar geleden zochten de Zwolse kleindierenclubs en onderwijsinstellingen Landstede en de Groene Welle elkaar op. Dit resulteerde in een vernieuwde kleindierenshow met als thuisbasis de ZBC hal. Mbo-studenten helpen mee bij de organisatie van de show en doen hiermee praktijkervaring op in een inspirerende omgeving. De organiserende clubs kunnen beschikken over studenten die meehelpen bij de organisatie van de kleindierenshow. De inbreng van studenten komt daarbij soms uit onverwachte hoek. Zo heeft een student van de opleiding Fotografie & Vormgeving van Landstede de afgelopen maanden een professionele fotoserie gemaakt van kleindierenhouders en hun dieren. De foto-expositie is te zien op deze zevende editie van de Zwolse Kleindier- en Vogel Show. Een voorbeeld van een waardevolle bijdrage voor het evenement vanuit het onderwijs, maar tegelijkertijd een waardevolle ervaring voor een aankomend professional.

Nieuw: inbreng voortgezet onderwijs

Nieuw is ook de opkomst van het voortgezet onderwijs bij de totstandkoming van de show. Met ingang van dit jaar zijn leerlingen van TalentStad betrokken bij de organisatie. Daarmee is de kleindierenshow een  evenement waarbij tal van vo-leerlingen en mbo-studenten van ‘groene’ én andere opleidingen betrokken zijn.

Groene stands

Naast de enorme selectie aan dieren, vinden bezoekers ook allerlei leuke groene stands, van bijvoorbeeld een diervoeder leverancier, de groene mbo-opleidingen van Landstede en de Groene Welle en diverse dierenclubs. Voor kleine kinderen is er een speciaal programma, met speurtochten, een dierenknuffelhoek en de mogelijkheid om met de kleindieren op de foto te gaan. Studenten van de Groene Welle verzorgen, net als in de voorgaande jaren, de productie van bloemstukken en de aanleg van de tuin in de hal.

Openingstijden en entree

De show is geopend op vrijdag 27 november van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 28 november van 10.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijs is € 3,50, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.  De locatie is de ZBC hal, Ossenkamp 5 in Zwolle. Kijk voor meer informatie op www.zwolsekleindierenshow.nl

Artikel delen:

Reageer