Opening Cruyff Court FC Zwolle veld

Zwolle – Aan de Palestrinalaan in de wijk Holtenbroek werd woensdagmiddag het Cruyff Court van Zwolle officieel geopend. Wethouder J. Cnossen en gedeputeerde G. Ranter en Jaap Stam verrichtten de aftrap. Het moderne ‘trapveldje’ is onder meer op verzoek van de bewoners aangelegd. De hele dag zijn er op en bij het Cruyff Court allerlei (sportieve-) activiteiten.

18-11-2009_opening__cruyff_court_3.jpg

Naast het Cruyff Court werd ook een nieuwe speelvoorziening voor de buurtkinderen geopend. Deze opening verrichtte wethouder G. Piek. Buurtbewoner Ricardo Pannekoek had via het project Wijkbudgetten 10.000 euro daarvoor gewonnen. Beide aanwinsten liggen op het grasveld op de hoek van de Bellinistraat en de Palestrinalaan. Samen met de Stichting Cruyff Courts KNVB velden heeft de gemeente Zwolle voor die plek gekozen. Buurtbewoners en wijkwerkers hebben via het project Samen Gaan Voor De Palestrinalaan om de komst van het Cruyff Court gevraagd. De verwachting is dat het sportveld en de speeltuin een belangrijke ontmoetingsplek wordt voor de buurtbewoners. Bekende voetballers als Jaap Stam, Bram van Polen, Etienne Reijnen, Erik Botteghin en Dominggus Lim-Duan waren bij de opening aanwezig. Zij speelden een partijtje voetbal met de jeugd uit Holtenbroek. ‘s Ochtends was er een voetbaltoernooi voor basisscholieren uit Holtenbroek. Sport Service Zwolle gaat samen met onder meer FC Zwolle en Travers vaker gebruik maken van het Cruyff Court om sportieve en sociale activiteiten voor de buurt te organiseren. De officiële naam van het sportveld wordt Cruyff Court FC Zwolle veld.

18-11-2009_opening_speeltuin_palestrinalaan_wethouder_piek_2.jpg

18-11-2009_opening__cruyff_court_4.jpg

18-11-2009_opening_speeltuin_palestrinalaan_wethouder_piek_1.jpg

18-11-2009_opening__cruyff_court_1.jpg

18-11-2009_opening_speeltuin_palestrinalaan_wethouder_piek_3.jpg

18-11-2009_opening__cruyff_court_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. En nu nog iets in ittersum voor de “oudere”jeud, waar nu de parkeerplaats zit naast de sporthal. We hadden zo’n mooi voetbalveld waar nu de sporthal en de nieuwbouw huizen staan. Maar daar zullen de mensen in de nieuw bouwwoningen wel last van hebben maar zo’n cruyff court lijkt me daar te gek.


  ⚠️ Meld

 2. Bij de vrijheid of het warepark kunnen ze beter zo,n cruyf court realiseren want de oudere jeugd houd zich het meest bij de vrijheid op .  ⚠️ Meld

 3. @pieters, denk dat je het daar ook niet gaat lukken. Denk dat er heel veel protest uit de buurt komt. Hij kan volgens ook mooi in een park bijv achter de ijsselcentraleweg(weet zo niet hoe dit park heet)
  of vlakbij de forelkolk daar is ook een groot stuk grasveld.


  ⚠️ Meld

 4. Ik dacht dat er zoveel bezwaren waren in Zwolle zuid dat ze daarom nu in Holtenbroek terecht zijn gekomen.Wat overigens wel jammer is .Zw Zuid heeft toch heel veel jongeren.Op de kunstgrasvelden van SVI wordt toch ook nog wel eens een balletje getrapt??Hier in Westenholte wel bij WVF.En hoe zit het op het JO van Marle sportpark??


  ⚠️ Meld

 5. @ wichert dat is ook het geval geweest die protesten, daarom is het veldje in holtenbroek gekomen.
  Bij SVI word inderdaad nog wel eens een balletje getrapt en bij het Jo van Marle sportpark ook. Maar ze zijn ook wel eens terug gekomen dat de hekken dicht zijn. Ligt ook voor een deel aan de jeugd zelf denk ik, als een vereniging met vernielingen geconfronteerd word, die door “niemand”gepleegd zijn!!. En zoals met alles de goeden moeten onder de kwaden lijden.
  Maar ik denk dat met zo’n cruijff court ook gewoon eens door gepakt moet worden door de gemeente, ik denk dat er in een wijk voor iedereen wat wils moet zijn, en als je overal last van hebt moet je niet in een satd gaan wonen maar op het platteland.


  ⚠️ Meld

 6. Ingrid helemaal mee eens,er kwam iemand bij ons op de dijk wonen die ging klagen over de strondlucht.Die koeien lopen er al 100 jaar.Niet dezelfde koeien hoor.In de stad toch ook met geluidsoverlast.Ga op de hei wonen.


  ⚠️ Meld

 7. Ach ja dat zijn inderdaad diezelfde mensen, snap daar niet zoveel van bij ons in de straat word het groen aangepakt je kon kiezen voor beplanting of gras, wij kozen zoals de meetsen voor beplanting. Mede doordat we dachten, al die hondepoep op zo’n grasveld. Je kon niet kiezen voor hier gras en daar beplanting.
  Nadat er gekozen is komt er een buurvrouw langs en legt uit dat zij voor haar deur, waar een groot stuk groen is zijn en nog een paar buren graag gras wil, zij hebben jonge kinderen en zagen dat als een ideaal stukje spelgrond voor hun kinderen. Dat hield in dat ze minstens 16 handtekeningen uit de buurt (de helft + 1) nodig hadden.
  Voor ons houd dat in dat ook wij een stuk gras voor de deur gaan krijgen, waar miischien gepoept gaat worden door honden.
  Maar om het voor die paar buren een mogelijkheid te hebben dat ze hun jonge kinderen vlakbij te kunnen laten spelen is toch prima, en de hondebezitters gaan we maar weer opvoeden, dat is met groenstrook naast ons huis ook gelukt. Weet nog niet of het hun gelukt is. Maar volgens mij is het geven en nemen om met elkaar te kunnen samen leven.


  ⚠️ Meld

 8. Inderdaad samen leven is geven en nemen. Helaas worden velen hoe langer hoe ego-centrischer. Ook te zien aan de hebzuchtige houding van mensen. Tja, toch blijven beleidsbepalers maar volhouden dat we een Christelijke cultuur kennen. Waar het dan is misgegaan weet ik niet maar dat het ergens is misgegaan wel.

  Dit ook, de coalitiegenoten van Berlusconi….In Europa 1 fractie met het CDA. In het Katholieke Italië[/url]. Cohesie, solidariteit, mededogen en medemenselijkheid. Je medemens helpen en samen naar oplossingen zoeken……niet meer lijkt het.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.