Politiek Zwolle werkt aan Kieskompas

Zwolle – Op 3 maart 2010 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al begonnen. De verschillende politieke partijen uit de gemeenteraad werken samen met de raadsgriffie aan een online kieshulp: het Kieskompas.

Het Kieskompas is een digitaal stemadviesprogramma dat kiezers helpt te bepalen met welke partij hij of zij het meest inhoudelijk eens is. Dit gebeurt via dertig stellingen. U krijgt géén stemadvies voor één partij, maar u ziet uzelf terug in het landschap van politieke partijen. Het is dus een soort kompas, waarbij duidelijk wordt welke partij het dichtst bij u staat en waarmee u uw definitieve keuze zelf kan bepalen. Per politieke partij werken een of twee deelnemers samen met de griffie aan het formuleren van de dertig stellingen die zij van belang vinden voor de gemeente Zwolle en haar inwoners. Extra In het Kieskompas kunt u als kiezer ook zelf aangeven welk onderwerpen voor u extra belangrijk zijn en daardoor zwaarder wegen. Op die manier kunnen ook de politieke partijen aangeven hoezeer zij het eens of oneens zijn met een stelling.

Website

Woensdag 3 februari, een maand voor de verkiezingen, wordt het Kieskompas gelanceerd op www. gemeenteraadzwolle.nl. Dan kunt u het Kieskompas invullen om te kijken waar u zich in het politieke landschap bevindt.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Verschillende fractievoorzitters vragen zich, na een bijeenkomst deze avond over het Kieskompas, via Twitter af hoe het Kompas tot stand is gekomen. Het wordt een ‘wonderlijk proces’ genoemd. Het voorspelt niet veel goeds…


    ⚠️ Meld

  2. De partij van Lucht is ook mijn idee niet,lachen doe ik dus ook niet,maar vind het wel bedenkelijk hoe een partijleider zich profileert op zijn website,met name in de moppencorner.


    ⚠️ Meld

Reageer