Het weer: zonnig

Zwolle – Donderdag ziet het weer er in vergelijking met gisteren een stuk vriendelijker uit. Ondanks een forse wind uit het zuidwesten ligt er toch geen onaardige dag in het verschiet. De dag wordt gekenmerkt door droog en zonnig weer. Qua temperatuur mogen we ook niet klagen, in de middag stijgt het kwik naar gemiddeld 13 graden.

18-11-2009_weerfoto__bijmarkt_.jpg
Blijmarkt

De nacht van donderdag op vrijdag verloopt helder. De hemelkoepel wordt versierd met sterren. De zuidelijke wind is matig boven land en vrij krachtig aan zee. Het kwik daalt in de nachtelijke uren naar minimaal 8 graden. Vrijdag komt de zon rond een uur of 8 boven de horizon uit, door de afwezigheid van bewolking is deze zonsopkomst prima te volgen. De ochtend verloopt verder zonnig en droog. In de middag komt er vanuit het westen bewolking en regen opzetten. De neerslaghoeveelheden worden laag ingeschat. Net als de voorgaande dagen komt het kwik op de laatste dag van de werkweek in de dubbele cijfers terecht.

Gedurende het weekend vertoont het weer meerdere herfstachtige trekjes. De wind, die de hele week al prominent aanwezig is, zet nog een tandje bij. Verder is het een komen en gaan van fronten. Het enige wat vrij stabiel blijft is de temperatuur. Ook in het weekend kunnen we de handschoenen in de kast laten liggen.

Na het weekend blijven oceaandepressies de dienst uitmaken in het noordwesten van Europa. Het kwik zakt wel iets maar van winter is toch echt geen sprake. Misschien dat de feestmaand wel wat kou voor ons in petto heeft, vooralsnog lijkt december op dezelfde voet verder te gaan.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer