Groenbeleid Zwolle centraal in landelijk vakblad

Zwolle – Zwolle staat deze maand centraal in het vakblad (voor ruimte in stad en landschap) Groen. Het maandblad is volledig gewijd aan de stad, die in 2006 gekozen werd tot Groenste Stad van Europa. Aanleiding voor het themanummer is dat het zogenoemde Groenbeleidsplan van Zwolle tien jaar functioneert.

Groen is bedoeld voor professionals die vanuit beleid, planning, ontwerp, uitvoering, beheer, onderwijs, onderzoek en voorlichting betrokken zijn bij ruimtelijke ordening. In het themanummer over Zwolle wordt een breed overzicht geschetst van het Zwolse groenbeleid. De artikelen zijn uitbundig geïllustreerd met foto’s en kaartmateriaal over de stad. Er is een algemeen verhaal over het Groenbeleidsplan, er wordt aandacht besteed aan Park de Wezenlanden, de Nooterhof, begraafplaats Kranenburg en bedrijventerrein Hessenpoort. Met artikelen over Ruimte voor de IJssel en het Rondje Zwolle komt ook het buitengebied aan bod.

Groenwethouder Hennie Kenkhuis ziet in de ‘evenwichtige doorsnede’ die het vakblad biedt een bevestiging dat er veel is gebeurd op groengebied in de stad. “Fantastisch om te lezen wat er de afgelopen tien jaar tot stand is gebracht. Je gaat je ook realiseren dat het van groot belang is dat je een Groenbeleidsplan hebt om daar sturing aan te geven. Ik vind het overzicht inspirerend voor toekomstige ontwikkelingen in en rond onze groene stad”, aldus Kenkhuis.

Artikel delen:

Reageer