Zwolle Zuid genomineerd voor Beste Bibliotheek 2009

Zwolle – Na een extreme make-over  werd de bibliotheek in Zwolle Zuid de eerste ideale  winkel voor alle bibliotheekzaken.  Het resultaat is boven verwachting, 967  wijkbewoners werden lid en er werd 30%  meer geleend. De topper bij de romans is De verbouwing van Saskia Noort die van augustus tot november maar liefst 92 x werd meegenomen. Aansluitend op de  nieuwe winkelformule is de  nieuwe ideale  website  de lucht in gegaan. De Bibliotheek Zwolle Zuid, gerealiseerd  door het netwerk van bibliotheken in Overijssel, is nu genomineerd voor de Beste Bibliotheek 2009.

bien_zwolle_zuid.jpg

Na de ingrijpende verbouwing eind juli waren de bezoekers lovend. “Wauw wat mooi, het lijkt wel een winkel” riep een verraste klant. Jongeren vinden de nieuwe bieb groot en ruim geworden met “niet alleen meer saaie kasten”. In werkelijkheid is de ruimte niet veel groter geworden, alleen veel beter ingericht met fraaie presentaties.  En dat wordt gewaardeerd , gezien de toename  van het aantal  uitleningen en leden. Klanten die gericht zoeken moeten soms nog even wennen aan de nieuwe indeling, maar laten zich al zoekend steeds vaker verrassen. De actuele titels bij de entree en bij de jeugd  zijn haast niet aan te slepen. Per klant worden gemiddeld meer boeken/cd’s  geleend dan voorheen.

Toptitels op voorraad 

Drie maanden na de opening heeft Zwolle Zuid er 967 nieuwe leden bij en is het aantal uitleningen met 30% gestegen tot ruim 36.000 per maand . Vooral de afdelingen (Werelden) Beleving en Ontspanning scoorden hoog.  Bij de afdeling Jong 12+  werd zelfs 70% meer geleend. Bij de jeugd was Hoe overleef ik mijn vriendje van F. Oomen  een topper en de nummers van het tijdschrift Cosmo Girl  gingen zelfs 101 x over de toonbank. Om aan de snel  stijgende vraag  te kunnen voldoen,  heeft de bibliotheek sterk geïnvesteerd in de aanschaf van actuele titels.

Nominatie Beste Bibliotheek 2009

Door het vakblad  Bibliotheekblad is de nieuwe bibliotheek in Zwolle Zuid genomineerd voor de landelijke verkiezing van de Beste Bibliotheek 2009.  Zwolle Zuid vertegenwoordigt Overijssel in de eindronde van deze verkiezing.  In totaal zijn 14 bibliotheken genomineerd.  Belangrijkste criteria zijn gebouw en inrichting, het aanbod, en de dienstverlening en klantgerichtheid.  In december wordt bekendgemaakt of Zwolle en Overijssel deze nominatie kunnen verzilveren.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Na een ingrijpende verbouwing eind juli waren de bezoekers lovend, waarom spreek ik altijd bezoekers die er anders over denken, en bijna niets kunnen vinden?
  Wauw wat mooi , dat klopt maar practisch is anders.
  Bovendien id toilet geen spiegel geen planchet geen zeep geen gelegenheid om je handen te drogen en dat al maanden,zo niet jaren.
  Vaak storing id uitleenapperatuur.
  Pluspunt personeel is er erg vriendelijk!
  Maar de BESTE BIBLIOTHEEK stel ik me anders voor.


  ⚠️ Meld

 2. In het begin stonden alle boeken totaal fout ingedeeld, nu is dat beter.
  Maar ondanks dat blijft het rommelig en onpraktisch.

  Dat is wat ik ook van velen hoor..


  ⚠️ Meld

 3. Tja ik hoor om mij heen ook alleen maar geklaag, dus ik vraag me af of het merendeel van de bezoekers deze bieb nou echt zo ideaal vindt.
  Het ziet er wel leuk uit, maar het is NOG leuker als je er wat kan vinden…
  Ik wilde een keer iets in de computer opzoeken, maar bleek toen achter de computer vh personeel te staan (waar ik niet aan mocht komen). Was mij totaal niet duidelijk…  ⚠️ Meld

Reageer