Varend Duurzaam Huis doet Zwolle aan

Zwolle – Technische Unie vaart met het beursevenement EXPO 09 van 13 oktober tot en met 24 november door heel Nederland. Met als thema WoonWerkWensen deelt het bedrijf de nieuwste inzichten op het gebied van sanitair, verwarming en klimaattechniek met klanten en relaties. Centraal staat het ‘Duurzaam Huis’, dat de aandacht richt op innovatieve, duurzame oplossingen en energiezuinige systemen. Donderdagmiddag deed de bijzondere boot de kade van de Russenweg in Zwolle aan.

19-11-2009_tu_boot_in_zwolle_1.jpg

De EXPO-boot heeft twee dekken: het DroomDek waar treffende voorbeelden van interieurthema’s in tal van badkamers zijn uitgewerkt. Het benedendek DenkRuim biedt een actueel overzicht van innovatieve installatiesystemen voor nieuwbouw en renovatie. Beide dekken worden verbonden door een ‘Duurzaam Huis’ waarin slimme oplossingen de energiekosten verlagen en het woon-werk-comfort verhogen. Aan dit varende evenement werken 79 leveranciers van Technische Unie mee.

19-11-2009_tu_boot_in_zwolle_2.jpg

19-11-2009_tu_boot_in_zwolle_3.jpg

19-11-2009_tu_boot_in_zwolle_4.jpg

Vermindering van energiegebruik krijgt op EXPO 09 een bijzondere plaats in het ‘Duurzaam Huis’ dat DenkRuim en DroomDek met elkaar verbindt. In het huis tonen zuinige systemen dat ze voor een verlaging van de energierekening en voor een verminderde CO2-uitstoot zorgen. De combinatie van oplossingen in slimme systemen biedt nu al mogelijkheden om de energiekosten met 30% te verlagen. Het ‘Duurzaam Huis’ biedt ook onderdak aan de stichting Meer Met Minder. Doel van de stichting is dat in 2020 2,4 miljoen bestaande woningen en andere gebouwen 30% minder energie verbruiken. Die doelstelling is haalbaar wanneer alle betrokken partijen (gebouweigenaren, bedrijfsleven, installateurs, gemeenten, provincies en rijksoverheid) zich hiervoor inzetten en met elkaar samenwerken. In het ‘Duurzaam Huis’ kunnen bezoekers van EXPO kennismaken met de stichting en zich laten voorlichten over wat deze voor installateurs kan betekenen.

19-11-2009_tu_boot_in_zwolle_5.jpg

Het thema WoonWerkWensen komt op het Droomdek tot uiting in uitnodigende badkamers en steeds beter presterende verwarming- en klimaatsystemen. Er is aandacht voor luxe sanitair: design producten met een perfecte afwerking, groot onderhoudsgemak en een lange levensduur. Ook worden de zogenaamde ‘meegroeibadkamers’ voor particuliere renovatie getoond, die zeker ook in grootschalige renovatieprojecten van bijvoorbeeld woningbouwverenigingen toegepast kunnen worden. Het Denkruim geeft een overzicht van innovatieve installatiesystemen en gereedschappen die de moderne installateur van dienst zijn om installaties beter, sneller en plezieriger te onderhouden.

Kijk voor meer informatie op www.tu-expo.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer