Het weer: herfst

Zwolle – Vrijdag begint de dag vrijwel onbewolkt. Misschien is de zonsopkomst rood gekleurd. Ochtendrood, water in de sloot. En dat klopt! In de middag neemt vanuit het westen bewolking toe en trekt een regengebied over. De neerslaghoeveelheden worden laag ingeschat. Net als de voorgaande dagen komt het kwik op de laatste dag van de werkweek in de dubbele cijfers terecht. De wind is meest matig van kracht.

19-11-2009_weerfoto__schoenkuipenbrug_.jpg
Schoenkuipenbrug

Gedurende het weekend vertoont het weer meerdere herfstachtige trekjes. Zaterdag begint met mist. Het is droog en er staat weinig wind. Geleidelijk neemt de wind toe en verdwijnt de mist. In de middag passeert een warmtefront, maar daar merken we weinig van. Daar achter zit een koufront dat zich in de avond en nacht uit in regen en een stevige wind. Het regengebied verplaatst zich gedurende de nacht naar het oosten. Zondagochtend is het even droog, maar daarna trekken regenbuien over.  De wind neemt toe tot (vrij) krachtig, aan zee hard. Tijdens de buien is er kans op (zware) windstoten. Zaterdag wordt het ongeveer 15 graden, zondag wordt het 11 graden iets frisser.

Na het weekend blijven oceaandepressies de dienst uitmaken in het noordwesten van Europa. Het kwik zakt wel iets maar van winter is toch echt geen sprake. Misschien dat de feestmaand wel wat kou voor ons in petto heeft, vooralsnog lijkt november op dezelfde voet verder te gaan.

Artikel delen:

Reageer