FC Zwolle en Jan Everse nemen afscheid

Zwolle – FC Zwolle en Jan Everse hebben in goed overleg overeenstemming bereikt over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst van Jan Everse als hoofdtrainer. Dat laat FC Zwolle donderdagavond weten.

jan_everse_8375_470.jpg

De voetbalbond had een arbitragezaak tussen hoofdtrainer Everse en FC Zwolle vastgesteld op 25 november, maar dit gaat nu niet door. Everse werd eind oktober ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. In april vocht Everse een eerder ontslag bij FC Zwolle al eens met succes aan. Destijds werd Everse op non-actief gesteld door een conflict met het bestuur. De coach zou zich hebben misdragen tegenover een medewerker van FC Zwolle die hem oversloeg bij het uitdelen van hapjes. FC Zwolle kan nu op zoek naar een nieuwe trainer.

Artikel delen:
Reacties 50
 1. Eindelijk deze man heeft genoeg ellende veroorzaakt laten we hopen dat we nu wel VOORUIT met zwolle kunnen schoon schip wilde men schoon schip is er gemaakt .

  Vanavond drie punten en we doen weer mee  ⚠️ Meld

 2. Ja, dat verwacht ik inderdaad ook wel want anders had everse vast niet geschikt. Maar ik denk dat het ook van de kant van everse water bij de wijn is gedaan, want als hij echt voor 100% zeker is, had ook hij niet geschikt zo’n stijfkop is het volgens mij wel (gelijk heeft ie).


  ⚠️ Meld


 3. Het kwam van de kant van Everse, maar beide partijen stonden voor hun gevoel niet op zeker. Er is geschikt rond de 100.000 euro. Is toch minder dan die twee ton die Everse zou opstrijken als hij het gewonnen zou hebben.


  ⚠️ Meld

 4. En als Zwolle in hun recht stonden,gaan ze dan het dubbele betalen?/
  maar ja 8 ton schuld of 9 ton .de supporters houden akties net als in waalwijk en alles komt weer goed.


  ⚠️ Meld

 5. Hoe gaan ze dat betalen dan aan Jan? Volgens mij ligt er nog geen euro in de kassa daar… laat staan dat ergens anders wat geld hebben….

  Jan zou de arbitrage deze x niet gewonnen hebben denk ik omdat zwolle natuurlijk kon aantonen dat het sportief gezien minder ging

  @wichert
  zou de actiebereid zo groot zijn? weer opnieuw?


  ⚠️ Meld

 6. Eindelijk een oplossing het heeft wat geld gekost, maar hopelijk brengt dit toch rust in de ploeg. ,,laat een klein verschil geen grote verstandhouding verwonden” of ,,open je armen voor verandering maar geef je waarden niet op”.


  ⚠️ Meld

 7. Volgens mij staat de trainer voor 175.000 euri’s op de loonlijst. Dus een ton schikken, dat betekent een nieuwe trainer voor ??75.000 vanaf 1-12-09 tot eind van het seizoen.
  Dat hoeft geen extra geld te kosten.
  Maar onze sponsoren zullen nu wel zo blij zijn dat ze dat gat van ??800.000 euri’s wel dicht gaan sponsoren, immers voor wat , hoort wat.  ⚠️ Meld

 8. @Primeur

  Wel bij de waarheid blijven!

  Al vanaf de eerste dag na het ontslag van Jan heeft FC Zwolle getracht om te schikken.

  Kennelijk had Adriaan er geen fiducie in dat Jan Everse met ?? 50.000,-

  Er is nu een schikking getroffen (geen ?? 100.000,-) waarmee een nieuwe arbitragezaak met alle schade aan het imago van FC Zwolle vandien wordt voorkomen.

  Koester dat en begraaf de strijdbijl. Jan Everse is nu beschikbaar voor andere clubs en FC Zwolle moet op zoek naar een trainer die een selectie van wil niet/kan niet aan de praat moet krijgen.

  Tenslotte denk ik dat iedereen inmiddels wel duidelijk is geworden wat de erfenis is van het oude bestuur.


  ⚠️ Meld

 9. @Bas:
  Ron Jans is pas komende zomer beschikbaar, terwijl FC Zwolle vanaf de winterstop een nieuwe trainer nodig heeft.
  Wie wel vrij is, is Dwight Lodeweges, maar ik denk eerlijk gezegd dat geen van beide heren naar de Jupiler League wil.
  (en dan heb ik het nog niet over onze andere ex-trainer Co Adriaanse…)


  ⚠️ Meld

 10. Een trainer uit eigen gelederen is het goedkoopst. Het snels inzetbaar en kent de cultuur. Benieuwd of er geschikte kandidaten zijn. Op een vorig lijntje zijn er al een paar genoemd.


  ⚠️ Meld

 11. Wat er ook gebeurd, het is goed wanneer er nu rust rond de club komt. Iedereen heeft een mening en dat mag, maar ik vind het allemaal erg moeilijk in te schatten. Jan is en blijft een prima trainer waarbij zijn profiel niet helemaal past bij de club. Jan bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt!! en dat is heel veel. Voor de club en het bestuur, succes met het veiligstellen van de financiële, bestuurlijke en sportieve prestaties met een nieuwe trainer?


  ⚠️ Meld

 12. Zal wel Sinkgraven worden, let maar op !
  Doet het fantastisch bij Emmen,heeft een Zwolle verleden, is niet al te mondig en hoeft niets te kosten als hij door Emmen in de winterstop op straat wordt gezet.
  Kortom: de ideale trainer voor de Bunker Boys.

  @Wichert, in Waalwijk is de gemeente weer gezwicht voor gebedel, dat gaat hier niet meer gebeuren.


  ⚠️ Meld

 13. Met een goede aktie waarbij er een grootscheepse verloting kan worden gehouden (die een jaar duurt) kunnen als de sponsors goede prijzen geven een tonnen worden opgehaald.B.v
  1 jaar 10 euro per maand.1500 supporters kopen zelf en verkopen er 1 aan familie ,collega buren etc =3000 loten a 120 euro=.360.000 euro
  Aan prijzen 10.000 euro per maand=120000 plus prijzen die beschikbaar worden gesteld Trekking 12x Winst 240000
  Dit is door een goede supportersclub te realiseren,als iedereen er achter gaat staan.1500 supporters zijn er toch wel,anders heeft betaald voetbal geen zin .  ⚠️ Meld

 14. Aktie ondernemen lijkt mij waardevoller als gissen wie de nieuwe trainer wordt en hoeveel het gekost heeft om Jan weg te krijgen.Samen maken we de CLUB


  ⚠️ Meld

 15. Dat bedoel ik toch helemaal niet,juist andersom.Ik heb juist zoveel vertrouwen in die sc dat ik er mogelijkheden in zie,anders kom ik toch niet met een idee hoe het zou kunnen.


  ⚠️ Meld

 16. Ik snap het allemaal wel hoor maar ben benieuwd naar je waarom…

  Waarom moet de SC en de supporters de puinzooi van t bestuur opruimen?


  ⚠️ Meld

 17. @Natascha, ben bang dat het betuur het niet alleen kan, maar vind dat de sc openheid moet vragen. Er is toch toegezegd door het nieuwe bestuur dat ze in gesprek blijven met supprters uit alle gelederen, is daar al iets van terecht gekomen.
  Modderen ze zo door dan glijden we steeds verder af.
  Kom maar op met de cijfers bestuur.


  ⚠️ Meld

 18. Ik weet dat de supporeters al zo vaak het goede voorbeeld hebben gegeven,maar wie moeten dan weer de puinhopen opruimen.De mensen die nooit naar de voetbal gaan???De Sponsors die toch ook al aardig wat doen???Als je laat zien als sc dat je er alles voor over hebt is de politiek ook eerder geneigd toe te happen,alhoewel deze ook vreselijk veel moeten bezuinigen.


  ⚠️ Meld

 19. @ Ingrid en de rest. Ik denk dat de sc alles wil doen wat in haar mogelijkheden ligt om Zwolle te steunen namens de verenigde supporters, maar ik ben het ook wel met Natascha eens want er zijn nu eenmaal zaken die ook de sc niet weet en waarom moeten wij dan altijd het sympatische vermogen hebben om dingen op te lossen.
  Laat ik deel duidelijk zijn, we staan 4kant achter de club en we willen alles doen, maar het moet dan wel transparant zijn en we moeten weten waar we het voor doen en wat er nodig is.
  Ik vind het lastig om te bepalen wat er precies aan de hand en nodig is. Ik weet dat er een gat op de begroting is, maar dat was een uitdaging en ik heb nog niet de indruk dat die uitdaging een invulling gaat krijgen. Het vertrek van Jan kost ons 110.000 las ik op org, maar of dat zo is? Aan de andere kant moet Zwolle ook geen salaris etc meer betalen dus wat het bruto/netto is?
  Nou ja allemaal zaken die ik niet weet in te schatten, maar waar ik wel graag een antwoord op zou hebben.
  FC Zwolle voor altijd en nu opmaken voor de strijd tegen FCDB want het zou fijn zijn als we vanavond 3 punten kunnen toevoegen en weer meedoen. Dit niet om Jan af te zeiken, maar omdat FC Zwolle nu eenmaal in ons bloed zit. De supporters blijven en de rest zijn in feite toch passanten waar de ene langer van blijft dan de andere.
  Forza Zwolle


  ⚠️ Meld

 20. @ Han ik vind zeker niet dat de supporters altijd het sympatische vermogen moeten hebben om dingen op te lossen.
  Maar op de vraag of de toezegging die door het nieuwe bestuur is gedaan om met een vertegenwoordiger uit alle gelederen van de supporters die dit wilden (dus jullie de vanda’s enz) overleg te hebben, ik weet dat er 1x een bijeenkomst is geweest, daar kon iedereen naar toe, heb je nog geen antwoord gegeven.

  Wanneer er ook maar iets gebeurd vind ik dat het huidige bestuur eerst inzage moet geven in de stand van zaken.
  En sat jullie een blauw/wit hart hebben daar twijfel ik niet aan.
  En ook ik hoop dat de punten vanavond mee gaan naar Zwolle, want winnen blijft 1e prioriteit en draai je bovenin mee vind je ook makkelijker nieuwe sponsoren.


  ⚠️ Meld

 21. @ingrid

  Die vertegenwoordiger namens ALLE supporters is in april toegezegd en zit er 7 maanden later nog steeds niet.

  Saillant detail is dat uit een vertrouwelijk mailtje van Adriaan Visser blijkt dat het bestuur zichzelf beraad op een andere invulling van deze toezegging. Bijvoorbeeld vertegenwoordiging van de supporters door een bestaand bestuurslid. Dat wordt niet overlegd maar eenzijdig besloten.

  De realiteit is dat er altijd pas een beroep op supporters wordt gedaan als de club in de shit zit (of het nu een referendum is of een begrotingstekort). Dan zijn ze wel goed genoeg. Er zijn echter andere mensen die ervoor betaald worden of ervoor gekozen hebben om van FC Zwolle een succes te maken. Ik wens die mensen veel succes en attendeer ze erop dat er vanaf nu geen excuses meer gelden. Er gold ook geen pardon voor trainer nr. 4 in 8 jaar.


  ⚠️ Meld

 22. ok Elrey, nu ik dit lees, neig ik ook steeds meer naar van laat ze het uitzoeken daar aan de centuurbaan, en laat dan inderdaad die betaalde krachten maar eens aan zet.
  Wie weet verbazen ze de supporters nog, maar zo als ik hierboven ook al zei laten ze vanavond maar 3 punten pakken, want voor een team dat bovenaan meedraait is makkelijker sponsoren te vinden, dan voor een ploeg die onderaan bengelt.
  Dus ook de spelers zijn nu aan zet.


  ⚠️ Meld

 23. @ingrid

  Yep, de mensen die ervoor worden betaald danwel gekozen hebben voor FC Zwolle zijn nu aan zet om te tonen dat het voor supporters en sponsoren lonend is om tijd, geld en energie in FC Zwolle te steken.


  ⚠️ Meld

 24. 175000 euro per jaar naar een voetbaltrainer van een ploegje uit de Jupiler competitie? Geen wonder dat het voetbal naar de kloten gaat. Ik vind dat absurde bedragen voor zoiets onbenulligs.


  ⚠️ Meld

 25. @assendorper
  Wie zijn fout is dat dan? Dat heeft het (vorige) bestuur gedaan.

  Als ik alles zo lees, dan heeft Zwolle gewoon voor ??175.000 euri’s geschikt. Salaris tot 1 december en afkoopsom van ??110.000 euri’s.
  Dat is dus weggegooid geld.  ⚠️ Meld

 26. gelul edwin dat heeft het complo van ginkel sporre en everse gedaan het zou gaston sieren Jan persoonlijk op de middenstip zijn ontslagbrief te overhandigen dan is hij een erevoorzitter


  ⚠️ Meld

 27. @zwollefan
  Maar wie is er akkoord gegaan met dat contract?
  Juist het bestuur.

  Wanneer gaan we eens wat drinken? Kun je me gelijk het lijstje met beloftes van Jan overhandigen.
  😉


  ⚠️ Meld

 28. FC Zwolle heeft inmiddels contact gelegd met drie potentiele trainers. De club hoopt op korte termijn de opvolger van Jan Everse vast te leggen.

  Het is nog onduidelijk of er een tussenpaus aan het roer komt bij FC Zwolle. In ieder geval zoekt de club een trainer uit de regio met kennis van het amateurvoetbal. Michel Jansen, Theo de Jong, Theo Vonk en Gert Heerkes zijn namen die in het geruchtencircuit rond zingen. Bert Konterman is een van de drie Zwollenaren die in de trainerscommissie zit.  ⚠️ Meld

Reageer