‘Clochard Culinair: Groot Zwols Biologisch Kerstdiner’

Zwolle – Op woensdag 16 december zal in de binnenstad van Zwolle ‘Clochard Culinair: Groot Zwols Biologisch Kerstdiner’ plaatsvinden. Het gaat om een initiatief van Stichting Het Genootschap, die ook Kerst Inn Zwolle organiseert. Dit jaar wordt het kerstevenement gehouden op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 december in de Zwolse binnenstad. De opbrengst van het diner komt ten goede aan De Herberg, het nieuwe onderkomen voor de opvang van dak- en thuislozen in Zwolle.

Geheel in lijn met de kerstgedachte wordt dit jaar een biologisch kerstdiner georganiseerd waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan De Herberg. In samenwerking met chef-kok Paul Stegeman van restaurant ’t Pestengasthuys in Zwolle en de beste amateurkoks van Nederland, Miriam en Arlette, wordt een speciaal biologisch kerstmenu samengesteld. Er is voor biologisch gekozen omdat dit een steeds prominentere plek verdient temidden van alle kerstdiners.

 

De Herberg, een sociaal pension in Zwolle, is het nieuwe onderkomen voor de opvang van daklozen in de stad. Het is een initiatief van negen woningcorporaties en de RIBW IJssel-Vecht. Juist in de tijd van kerst is daarom gekozen om de opbrengsten van het kerstdiner te schenken aan De Herberg.

Tijdens het diner wordt de wijn geveild. Elke tafel kan bieden op verschillende flessen. Ook hiervan gaat de opbrengst naar De Herberg.

Kaarten voor het kerstdiner bedragen Euro 30,-. Hiervoor krijgt men een speciaal samengesteld biologisch drie-gangen menu voorgeschoteld. Er zijn in totaal 200 plaatsen beschikbaar en het diner zal worden gehouden in een sfeervol ingerichte tent in de binnenstad van Zwolle, temidden van de Kerst-Inn die op woensdag 16 december van start gaat. Het diner begint om 19.30 uur.

Bestellen van de kaarten via: info@het-genootschap.nl

Stichting Het Genootschap

Artikel delen:

Reageer