Man mishandeld na verkeersconflict

Zwolle – Op vrijdagochtend 20 november vond op de Assendorperstraat een conflict plaats tussen een 64-jarige Zwollenaar op de fiets en een 53-jarige man uit Leusden in een personenauto. Volgens de Zwollenaar was de man met zijn auto op hoge snelheid aan komen rijden en had vervolgens hem de weg afgesneden en daarbij beledigende taal naar de Zwollenaar geroepen.

Toen de Zwollenaar wat terug riep en door fietste was de automobilist uitgestapt en zette te voet de achtervolging in. Hij greep de Zwollenaar bij de jas waarna deze onderuit ging met de fiets. Hierna schopte en sloeg hij de Zwollenaar en schold hij hem uit. Vervolgens wilde de man er in zijn auto vandoor gaan. Dit lukte echter niet omdat een van de omstanders de autosleutels uit de auto had gehaald. De 53-jarige man uit Leusden werd aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Hmm, even in het kader van de psychiatrie (As2 DSM) bekeken lijkt mij dit een persoon met disfunctioneel gedrag, in de volksmond ook wel eens getypeerd als “anti-sociaal ofwel asociaal”. Jammer dat de klinieken van die lange wachttijden hebben, anders kunnen we een hoop van dit soort personen behandelen tegen hun excessen.


  ⚠️ Meld

 2. leusdenaar…
  in het kader van… “noem het hondje bij zijn naam”… dit is gewoon een smerige asorijder met grote bek en losse handjes”… in de volksmond… een klerelijer… Dat is volgens mij duidelijker dan psycho-gebabbel… 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Deel zoveel in de serie “hoe ouwer hoe gekker”.

  conflict plaats tussen een 64-jarige Zwollenaar op de fiets en een 53-jarige man uit Leusden

  Dacht dat je rustiger werd naarmate je ouder werd. Hoop het toch wel :'( Eentje van ’45, en die ander (uit die vreemde stad) toch ook nog….babybooemers. Dacht dat dat volk toch niet zo heel veel had om zich druk over te maken………tuurlijk; die van 53 moet tot zijn 67e door: Bedankt voor je bijdrage in de economie Leusden-city!


  ⚠️ Meld

 4. Hmm, even in het kader van de psychiatrie (As2 DSM) bekeken lijkt mij dit een persoon met disfunctioneel gedrag, in de volksmond ook wel eens getypeerd als “anti-sociaal ofwel asociaal”. Jammer dat de klinieken van die lange wachttijden hebben, anders kunnen we een hoop van dit soort personen behandelen tegen hun excessen.

  Dat heet asps oftewel anti-sociale persoonlijkheids stoornis. Waarschijnlijk lijd 90% van de nederlandse gevangenen hieraan. Het wordt echter zelden als dusdanig herkend. De ‘mannelijke borderliners’ belanden vaak in de cel omdat vrouwen met borderline het opkroppen en de mannen het uiten via gewelddadig of anti-sociaal gedrag. Eigenlijk zijn het net zo goed slachtoffers. Gedwongen opname (RM, rechterlijke machtiging) in een kliniek gebeurd vaker bij zelf destructief gedrag zoals vaak het geval is bij schizofrenie en bipolaire stoornis. Dus eigenlijk is het een treurige zaak dat deze zieken zo vaak in de cel belanden ipv een goede behandeling krijgen (en dan heb ik het niet over TBS)

  Maar dat deze dader aan dit plaatje voldoet is natuurlijk de vraag, het zou net zo goed

  een smerige asorijder met grote bek en losse handjes”… in de volksmond… een klerelijer

  kunnen zijn ;D


  ⚠️ Meld

 5. Dit lukte echter niet omdat een van de omstanders de autosleutels uit de auto had gehaald.

  Applaus! Wie niet sterk is moet slim zijn! Deze omstander heeft gezorgd voor een oplossing zonder de boel te laten escaleren!

  Eentje van ’45, en die ander (uit die vreemde stad) toch ook nog….babybooemers.

  Dick…ik dacht dat jij zo tegen hokjesdenken was? Waarom dan altijd zo’n gevit op de babyboomers?


  ⚠️ Meld

 6. 😀 Plantje, je mag het vitten noemen; maar ik doe dat eigenlijk omdat ze hier ook op zitten én omdat ze vaak zo heerlijk happen:P

  Krijg je van die mooie gesprekken als: “Tjonge wat hadden jullie het vroeger makkelijk…werk zat….goedkope huizen…etc.etc.”/ “Ja maar,….de jeugd van tegenwoordig”. Helemaal leuk als je (zoals jij en ik) zelf tussen jeugd en babyboomer zit. Welke sticker hebben wij? We zijn eens (in de tijd van Richard Witsche misschien wel voorstelbaar) “de Patatgeneratie” genoemd. Volgens mij door ome Lowie of Don Leo?
  —————–
  Buiten dat, schrik ik wel van de leeftijden van beide hoofdpersonen:
  53 en 64 asjeblieft zeg….dan mag je toch wel verwachten dat je wat minder heetgebakend bent. Als heeft die ene niet veel gedaan geloof ik. Sleutels uit contact pakken: klasse actie idd.


  ⚠️ Meld

 7. Willen die psychiatrische gasten hier aan hun werk gaan aub, er staan veel mensen in de wachtstand dus niet lullen maar poetsen want dat doen jullie al genoeg.


  ⚠️ Meld

 8. We zijn eens (in de tijd van Richard Witsche misschien wel voorstelbaar) “de Patatgeneratie” genoemd. Volgens mij door ome Lowie of Don Leo?

  Euh..hier heb je het allemaal over voetballers of zo?

  53 en 64 asjeblieft zeg….dan mag je toch wel verwachten dat je wat minder heetgebakend bent.

  Er staat nergens dat het slachtoffer ook heetgebakerd was. De dader is gewoon een dikke vette s*kkel! Helaas heb je die van alle leeftijden!


  ⚠️ Meld

 9. Oh sorry Plantje,

  Richard Witsche is een frivole levensgenieter van onze leeftijd. hoogtepunt: de bal als Ajacied 10x hooggehouden in De Kuip

  Ome Lowie is een strenge meester die alles beter weet en daarom ook heerlijk makkelijk kwaad te krijgen is.

  Don Leo is een gezellige prater. Dat JC (oh, beste voetballer ooit; daarna heeft ie nooit meer wat afgemaakt) ooit van de tribune neerdaalde om “trainer Don Leo” te zeggen hoe het moest…..is zijn zwarte bladzijde.
  —————
  Misschien proef je nu wat (via de edele voetbalsport) over een generatieverschil/-conflict?

  Jij doet gelijk uitspraak? Volgens mij staat hier enkel het relaas van het slachtoffer. Hopen dat getuigen willen bevestigen wat er gebeurd is.
  Wel grappig hoe serieus je ingaat op mijn “baby-boomers”. Had ik toch om 10:03 al over geschreven…Als er 2 vrouwen vechten is er ook sprake van een bitchfight. Als 3 pubers worden gearresteerd voor een vreselijke moord op Urk zijn dat ook “ontspoorde pubers”……Ja in de volksmond zijn ze “alle 3” ontspoord. Het moet allemaal nog w?l bewezen worden. Dacht dat je toch ook wel wist dat ik niet van generaliseren ben.


  ⚠️ Meld

 10. Misschien proef je nu wat (via de edele voetbalsport) over een generatieverschil/-conflict?

  Voetbal doet me sowieso bijzonder weinig 🙂 (Maar dat is persoonlijk.)

  Jij doet gelijk uitspraak? Volgens mij staat hier enkel het relaas van het slachtoffer. Hopen dat getuigen willen bevestigen wat er gebeurd is.

  Zeker doe ik direct uitspraak. Ik kan me zo niet indenken welke reden er zou kunnen zijn om dit geweld te rechtvaardigen. Dus ja…daarom doe ik direct uitspraak. Bovendien ben ik gelukkig geen rechter, dus mag ik er ook wel iets minder serieuze uitspraken uitgooien 🙂

  Wel grappig hoe serieus je ingaat op mijn “baby-boomers”. Had ik toch om 10:03 al over geschreven…

  Ja, je geeft één en ander aan. Daarna geef je nog eens aan dat je vindt dat mensen van die leeftijd zeker wat volwassener zouden moeten zijn.

  Helaas heb je die van alle leeftijden!

  Dit slaat dus ook niet op babyboomers.

  Het moet allemaal nog w?l bewezen worden.

  True

  Dacht dat je toch ook wel wist dat ik niet van generaliseren ben.

  Precies! Daarom verbazen sommige reacties van je me ook! Ik weet dat je een hekel hebt aan mensen in hokjes duwen. Maar tegelijkertijd gebruik je wel vaak termen als “babyboomers”, “stijllozen”. Ik respecteer het dat je mij op mijn plaats wijst als ik mensen in hokjes plaats (ik weet van mezelf dat ik daar soms bijzonder goed in kan zijn! ;)) Maar soms lijk je het zelf ook te doen. Ik denk dan ook dat het in bepaalde mate heel normaal is om mensen in hokjes te stoppen. Zonder “hen” is er immers geen “wij”!


  ⚠️ Meld

 11. Dat weet ik. Maar alleen al door die bijnaam te gebruiken plaats je mensen denk ik behoorlijk in een hokje.

  Maar we beginnen een beetje af te dwalen van het onderwerp. Hierover wil ik eventueel in het algemene log nog wel verder discussiëren. Maar eerst werken!


  ⚠️ Meld

 12. Plantje, je kunt helaas uitingen al “sarcasme en cynisme” niet aangeven. Stijllozen = geenstijl.nl tja dat heeft nixxx met generaliseren te maken. Meer met infantiel afzeiken.

  Proberen in hokjes te plaatsen vind ik jammer. Soms ontkom je er helaas niet aan. Weet voor mezelf in elk geval zeker dat ik hooguit in het hokje mens zou passen. Zou me ook zeker niet in een ander hokje thuisvoelen.

  Oeps nu op 3fm: Rock&Roll Kizzzzzzzzz “I was made….” Lachen toch!


  ⚠️ Meld

 13. @ zusenzo
  Willen die psychiatrische gasten hier aan hun werk gaan aub, er staan veel mensen in de wachtstand dus niet lullen maar poetsen want dat doen jullie al genoeg.
  Ik weet niet wat voor verheven werk jij doet, maar de mensen op de werkvloer vd psychiatrie hebben echt niet het makkelijkste werk (en ook niet het hoogste salaris)


  ⚠️ Meld

Reageer