Wijkbewoners Spoolde openen Spoolderallee

Zwolle  – Leden van de Oranjevereniging Spoolde hebben zaterdagmiddag de Spoolderallee geopend. De burgemeester van Spoolde heeft met de hulp van Sinterklaas en zijn pieten het verkeersbord naast de weg bevestigd.

spoolde_1.jpg

De nieuwe verbinding tussen Spoolde en Westenholte, die als Westenholterallee op 3 december a.s. officieel geopend wordt, was voor even de Spoolderallee. De Spooldenaren laten met deze ludieke actie fijntjes weten dat er met het bedenken van een naam voor de nieuwe weg niet aan hun wijk is gedacht. Voorafgaand aan zijn bezoek aan de kinderen van Spoolde in het buurthuis had Sint even tijd vrijgemaakt om de nieuwe Spoolderallee officieel te openen. Hij werd hierbij bijgestaan door de burgemeester van Spoolde (Jan van Assen, voorzitter van de Oranjevereniging Spoolde) en twee werkpieten die de plaatsing van het naambord verzorgden.

spoolde_3.jpg

spoolde_2.jpg

Spoolderallee

Sint, weerkeeerd in Spoolde’s dreven,
stond amper aan de waterkant
of hij zei: "kijk nou toch eens even,
wat is hier allemaal aan de hand!"

Een nieuwe brug, een aantal vierbaans wegen,
een op- en afrit met een flinke draai,
Zo op het oog lijkt het gedegen
en goed verstopt tegen ’t verkeerslawaai

Ja, Sint was blij verrast en riep: "Ola, Olé,
nou heeft ook Spoolde zijn allee!!"

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Spoolderallee
  Een ludieke actie van Spooldenaren, die de problemen van een bedreigde wijk, met name insluiting door diverse wegen onder de aandacht proberen te brengen.
  Spoolde is een buurtschap, dat probeert zijn identiteit te handhaven.


  ⚠️ Meld

 2. Gaat wel lukken die eigen identiteit handhaven. Nixxx mis met Spoolde. Zeker niet met Disco Spoolde vrogguh op vrijdagsavonds. Waar menig “voetbalcarriere in de dop” is geïndigd. Ach, as’t maar gezellig was…en dat was het ;D


  ⚠️ Meld

 3. dat is wel heel lang geleden dick,ik denk dat veel van de huidige bewoners dat niet meegemaakt hebben .
  ik bedoel niet dat dat je zo oud bent dick want dan ben ik t ook


  ⚠️ Meld

 4. Je moest eens weten hoe jong ik me voel bobby. Idd een tijd geleden, veel Westenholtenaren weten het nog (vandaag nog over gehad). Helaas veel (idd ook import-) Spooldenaren niet. Ach, niet meer dan jammer. We hebben onze eigen toffe herinneringen.


  ⚠️ Meld

Reageer