CSV ’28 wint van hekkensluiter Gramsbergen

Zwolle – Om zicht op de kop van de ranglijst te houden moest CSV ’28 het duel met hekkensluiter Gramsbergen absoluut winnend afsluiten. Dat deden de mannen van trainer Arnie Pot, maar het spel is nog wel voor verbetering vatbaar.

Beide ploegen begonnen aftastend, maar na een minuut of 5 nam CSV resoluut het initiatief. Patrick Speetjens leverde een voorzet op maat af aan Elvin Matuankotta, maar de spits schoot vrij voor het doel tegen keeper Erik van ’t Holt aan. Even later stuurde Han Stolte met een fraaie pass vleugelverdediger Mayken Stolte de diepte in en die leverde een prima voorzet af die Speetjens doeltreffend afrondde (1-0). Gramsbergen wilde uiteraard de stand weer snel gelijktrekken en kreeg daarvoor binnen de minuut twee kansen, maar de pogingen van Maarten Tromp en Henk Jan Keuken mislukten.

Toch kwam de ploeg uit het Oosten weer vlot op gelijke hoogte toen CSV-keeper Ronald van Bekkum de bal slecht verwerkte en Maarten Tromp de bal kon veroveren. Die schoot eerst op de paal, waarna de bal via een rare curve voor de voeten van Bart Wind belandde die de gelijkmaker kon inschieten (1-1). CSV raakte hierdoor beslist niet van slag en zocht direct na deze tegenslag opnieuw de aanval. En met succes. Mayken Stolte zette met een diepe bal Patrick Speetjens vrij voor het doel, waarna die eerst keeper van ’t Holt ontweek en vervolgens met afgemeten pass Elvin Matuankotta bediende die beheerst kon scoren (2-1). Gramsbergen deed nog wat terug, maar de opkomende verdediger Richard Gerrits schoot over het CSV-doel. Even later was CSV heel dicht bij een doelpunt toen een voorzet van de weer herstelde Thomas Wieringa in het doelgebied van Gramsbergen bleef “hangen”, maar de CSV-aanval kon de bal niet over de doellijn werken. Vlak voor rust voorkwam Ronald van Bekkum met een uitstekende redding, dat Bart Wind Gramsbergen weer op gelijke hoogte zou brengen.

Na de rust zette CSV direct druk en Gramsbergen moest terug. Eerst miste de sterk spelende middenvelder Raoul Hukubun nog een goede mogelijkheid, maar de volgende minuut viel de beslissing. Thomas Wieringa kon na een diepe bal alleen op doelman van ’t Holt afgaan, die bij zijn poging om de bal te veroveren, de CSV-aanvaller raakte. Scheidsrechter Brunshorst beoordeelde deze actie van de goalie nogal zwaar en gaf rood. Gramsbergen had geen reserve-doelman naar Zwolle meegenomen en zo kwam wisselspeler Gerjan Withaar weer onder de lat te staan. Weer, omdat hij 14 dagen geleden tegen SCD ’83 ook als doelman moest optreden na een identieke spelsituatie. De toegekende strafschop werd overigens onberispelijk benut door Patrick Speetjens (3-1). CSV ‘28 ging daarna voor een grotere overwinning, maar Gramsbergen hield lang stand, daarbij wel wat geholpen door de veelvuldig voor buitenspel vlaggende assistent-scheidsrechter van Gramsbergen. Een kwartier voor tijd werd Gramsbergen nog eventjes gevaarlijk via de goed spelende aanvoerde Maarten Tromp, maar de ploeg kon een volgend doelpunt van CSV niet voorkomen. Met nog 10 minuten op de klok veroverde Raoul Hukubun de bal op het middenveld, speelde vervolgens Thomas Wieringa goed aan en diens voorzet op maat, werd koel benut door Elvin Matuankotta (4-1).

Door de eigen overwinning van CSV ’28 en het verlies van Voorwaarts, is de afstand naar de tweede plaats verkleind tot 2 punten, waarbij aangetekend moet worden dat Nieuwleusen pas volgende week in actie komt. 

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:Doel: Ronald van BekkumAchter: Mayken Stolte, Matthijs Kremer, Han Stolte en Edgar Dolleman.Midden: Raoul Hukubun, Fikret Akin en Patrick Speetjens (78. Mikel van der Vegt)

Voor: Thomas Wieringa, Elvin Matuankotta en Jeroen Soppe.

Door: Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer