Grote toeloop bij intocht Sinterklaas in Stadshagen

Zwolle – Het was weer heel spannend. Zou hij komen of zou hij niet komen. Als grote kindervriend hield Sinterklaas zich ook dit jaar weer aan zijn woord. Vorig jaar nam hij met een brede lach afscheid van de kinderen uit Stadshagen en zei, "tot ziens, tot volgend jaar.". Zaterdagmiddag om 13.30 uur was het dan zover.

sinterklaas_stadshagen_2009_8336_470.jpg 
De boot van Sinterklaas werd door de Aanlegpieten in de haven van de Milligerplas aangelegd, als begin van een grootse intocht in de jonge wijk. Dat het een jonge wijk is, was te zien aan de in grote getale opgekomen ouders en kinderen die de Goedheilgman op zeer uitbundige wijze verwelkomden. Na een welkomstwoord door Gerlinde Heidinga, voorzitter van de werkgroep Kinderactiviteiten binnen de Wijkstichting Stadshagen Totaal, begaf de Sint zich naar zijn Amerigo, die al ongeduldig op hem stond te wachten. Het dier had er zichtbaar plezier in. Gezeten op zijn grote vriend, trok de Sint met een tiental Pieten door de wijk, vooraf gegaan door de Zwolse fanfare Kunst na Arbeid. Na deze glorieuze tocht door de wijk, kwam het hoge gezelschap rond 15.00 uur veilig en wel aan bij het Winkelcentrum van Stadshagen, waar de secretaris van de winkeliersvereniging de Sint hartelijk welkom heette.

sinterklaas_stadshagen_2009_8518_470.jpg

sinterklaas_stadshagen_2009_8929_470.jpg

sinterklaas_stadshagen_2009_9122_470.jpg

Vanaf 15.30 startte het door heel veel kinderen bezochte Sinterklaasfestijn in het Cultuurhuis. Hier konden de kinderen van 4 tot en met 8 jaar genieten van een gezellige theatervoorstelling en een samenzijn met de Sint en zijn Pieten. Er waren zoveel kinderen, dat de organisatie genoodzaakt was het aantal in twee groepen te splitsen. Een groep bij Sinterklaas op bezoek op de derde etage en de andere groep naar de voorstelling in de grote zaal van het Cultuurhuis. Na ruim een half uur werd er van locatie gewisseld, zodat ieder kind beide onderdelen mee kon maken. In deze voor de kinderen bijzonder spannende tijd, worden er naast de intocht nog een aantal onderdelen rond de verjaardag van de Sint in Stadshagen georganiseerd. Zo is er 28 november het jaarlijkse Pietenontbijt in het Cultuurhuis, een gezamenlijk ontbijt, waar de kinderen om 10.00, 11.00 of 12.00 uur gezellig met de Pieten kunnen klessebessen en eten. Op 2 december kunnen de kinderen laten zien dat zij echte Hulppieten zijn, tijdens de Pietenschool. Hier kunnen zij in het bezit komen van een heus Pietendiploma. Op de verjaardag van de Sint op 5 december vindt er nog een groots Sinterklaasconcert plaats van 14.00 tot 16.00 uur in het Cultuurhuis, waar de Pietenband voor feestelijke muziek zal zorgen. Dat wordt weer swingen met de Sint en zijn Pieten.

sinterklaas_stadshagen_2009_8328_470.jpg
Piet kon nauwelijks geloven dat er zoveel kinderen waren gekomen …

sinterklaas_stadshagen_2009_8905_470.jpg

sinterklaas_stadshagen_2009_8962_470.jpg

sinterklaas_stadshagen_2009_8381_470.jpg

sinterklaas_stadshagen_2009_8464_470.jpg
Even bedankje voor Amerigo …

sinterklaas_stadshagen_2009_8512_470.jpg

sinterklaas_stadshagen_2009_9001_470.jpg
Enthousiasme ten top …

sinterklaas_stadshagen_2009_9006_470.jpg

sinterklaas_stadshagen_2009_9036_470.jpg

sinterklaas_stadshagen_2009_9111_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Op de verjaardag van de Sint op 5 december vindt er nog een groots Sinterklaasconcert plaats van 14.00 tot 16.00 uur in het Cultuurhuis, waar de Pietenband voor feestelijke muziek zal zorgen. Dat wordt weer swingen met de Sint en zijn Pieten.

  Wie kan mij vertellen of deze middag vrij toegankelijk is? Of dat je van tevoren moet bespreken? Mijn kleinkinderen zijn die dag hier, en het zou voor hun wel heel leuk zijn om daar even met opa en oma te kijken.


  ⚠️ Meld

 2. @ Han
  @ han
  Kwa diepgang konden de sint en pieten geen grotere boot nemen op dit watertje ! misschien wil jij volgend jaar de sloot uitdiepen ?

  @ dick
  Die piet heeft alleen de scooter gebruikt om er te komen.. daarna moest hij lopen met de stoet mee..

  Groeten Frans


  ⚠️ Meld

 3. Dank je Frans, interessant om te lezen hoe het afliep.
  Was wel een interessante pic geweest op die scootert. Maar er staat ook nergens, volgens mij, dat een piet niet op een scootert mag zitten.

  Heb jij Monique opgevolgd Frans?


  ⚠️ Meld

 4. Monique is een topper die voorzitter was van Stadshagentotaal. Gerlinde zit trouwens ook al lang bij “kinderactiviteiten”. Doe je wel wat bij Stadshagentotaal, of ben je vader/belangstellende?


  ⚠️ Meld

 5. @ Dick
  Ik val onder Gerlinde ik help altijd bij sinterklaas ik was dit jaar hfd pt … volgend jaar weer… tevens heb ik zelf een Drive in Show te zwolle dus intreseerd dit me enorm ..

  mvg Frans


  ⚠️ Meld

 6. 😀 Grote klasse Klaas: hoofdpiet onder Gerlinde. Oh, jij hebt een Drive-In Show? Ken maar 1 dj die altijd in Stadshagen optreed 😮

  Daar komt vast verandering in de komende tijd?

  Succes, Frans!  ⚠️ Meld

 7. Heey Sil de toegang is gratis maar vol = vol …

  ze hebben plaats voor ongeveer 200 kinderen + ouders..

  Groeten Frans

  Bedankt!!!! Ik ga daar zeker even met ze naar toe. Opa moet maar thuisblijven, want als bij alle kinderen twee volwassenen horen, dan is het zeer snel vol = vol!


  ⚠️ Meld

 8. @dick & sil
  @ dick we hebben enige tijd feesten in het cultuurhuis gehad mega party 1 / 2 groot succes maar nu doen we geen feesten meer in het cultuurhuis jammer maar een feit..

  @ sil veel plezier


  ⚠️ Meld

 9. Aha, misschien maar beter. Jij kunt lekker je eigen gang gaan met een eigen drive-in ding? Mooi, als je van zo weinig mogelijk mensen en instanties afhankelijk bent lijkt mij.

  Welke muziek speel je het meest?

  Er is absoluut een nieuwe mogelijkheid lijkt me…..strandpaviljoen!
  Met die beheerders is heel goed te praten en er wordt vanalles georganiseerd. Tot bruiloften toe. 1 belletje!
  En/of Het nieuwe Anker….tussen Westenholte & Stadshagen….
  En/of de WVF-kantine!!!


  ⚠️ Meld


 10. Ja er zijn genoeg mogelijkheden .. we zijn al druk met de mogelijkheden … maar wij doen ook al disco zwemmen zwolle dus alles op z’n tijd ..

  Groeten Frans


  ⚠️ Meld

 11. On topic
  Weer on – Topic 😉 we hadden bij de intocht heerlijk weer en veel pieten en veel opkomst…

  We hopen dat er volgend jaar weer heelijk weer is .

  Groeten frans:P


  ⚠️ Meld

 12. Het was echt heel druk, en heel veel leuker dan vorig jaar op het grasveld in het park. Je had nu veel meer overzicht, en ja, Sinterklaas hoort in een boot aan te komen, ook al is het een kleintje vanwege de diepgang.

  Onze kinderen hebben genoten.


  ⚠️ Meld

Reageer