KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Zwolle – Het KNMI waarschuwt zondag voor zware windstoten die snelheden tot 90 kilometer per uur kunnen bereiken. De waarschuwing geldt voor de namiddag. Dat heeft een woordvoerder van de meteorologische dienst laten weten.

Volgens het weerinstituut bereiken flinke buien in de middag de kust en trekken ze van daar af het land in. De buien gaan gepaard met onweer en windstoten die aan de kust snelheden kunnen bereiken tot 90 kilometer per uur en in het binnenland tot 75 kilometer per uur. Het hele land krijgt met de buien te maken. Dat de buien aan de kust het het actiefst zijn, komt volgens de woordvoerder door het nog warme zeewater. Volgens het KNMI luiden de zware buien zondag een onstuimige week in. ”Het is de aankomende week volop herfst”, aldus de zegsman.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Thanks, hoef maar ff te fietsen. Maar dat kleine stukkie is een extra l*llig nat pak. En dat om 19.00 uur …. as’t ff meezit staat het bord alweer in de vaatwasser.

  PS Nog niet zo gek die wind van vanmiddag…ff uitwaaien.  ⚠️ Meld

 2. vanmiddag op de fiets naar Lierderholthuis geweest. Gelukkig, na een paar biertjes, op de terugweg de wind in de rug. ’t Ging d’r van..


  ⚠️ Meld

 3. Klasse Nathalie….mooi stuk en de wind d’r goed over. Beter zo als andersom ook…..van een leiendakkie, zonder bier, heen. En ploeteren als de bekende eenzame fietser….

  :'(

  Hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over z’n stuur tegen de wind,
  zichzelf een weg baant.

  Hoe zelfbewust de voetbalspeler die voor de ogen van het publiek de wedstrijd wint,
  zich kampioen waant.

  Hoe lang vergenoegd de zakenman zonder mededogen die een concurrent verslagen vindt,
  zelf haast failliet gaat.

  En ik zit hier tevreden met die kleine op m’n schoot, de zon schijnt er is geen reden met rotweer en met harde wind te gaan fietsen met dat kind

  Als ie maar geen voetballer wordt, ze schoppen ‘m misschien half dood

  Maar liever dat nog dan een bord voor z’n kop van een zakenman want daar wordt ie alleen maar slechter van

  (Owww wat zijn de laatste 2 regels ook nog mooi en actueel.)

  Ook nog met drank in de benen terug!!!


  ⚠️ Meld

Reageer