D66 Zwolle klaar voor verkiezingen

Zwolle – Hans de Vries heeft het politiek leiderschap overgenomen van raadslid Jan Zelle. Op de ledenvergadering van de afgelopen week is niet alleen de uitslag van de interne verkiezing voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 bekend gemaakt, maar ook het verkiezingsprogramma aangenomen.

Maar liefst achttien mensen hadden zich kandidaat gesteld voor de nieuwe lijst van D66 Zwolle. Twee plaatsen waren van te voren al bepaald; lijsttrekker Hans de Vries en lijstduwer Jan Zelle. De leden kregen middels een poststemming de kans om de positie van de kandidaten op de uiteindelijke lijst te bepalen. De huidige volgorde van de kandidaten is bepaald middels het stemadvies van de lijsttrekker (Hans de Vries) en de partijvoorzitter (Henk Schippers). De leden bepaalden de uiteindelijke volgorde van de lijst door middel van een poststemming.

De definitieve lijst ziet er als volgt uit:

1. Hans de Vries

2. Jan Brink

3. Erik Kloosterboer

4. Jeffrey Littel
5. Hayke Tjemmes
6. Robert Schliessler
7. Geoffrey Bergman
8. Frank Israels
9. Wim Molenkamp

10. Sonja Paauw
11. Henk Schippers
12. Antoon van Nistelrooij

13. Guido van ’t Haar
14. Reinier Herpel
15. Annelies Levison
16. Aart Karssen
17. Sroetie Patandin
18. Jan Zelle (lijstduwer)

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Vind het wel “vleesch noch visch” ghehehe. Mag dat wel, zonder zeurzak genoemd te worden? Ach, je mag me ook wel zo noemen. D’66 is D’66; parelkettingen zonder kroonjuwelen. In Europa 1 met de neo-liberalen.

  Mooi dat Jan, zonder extra J, het spullentje aandouwt.


  ⚠️ Meld

 2. Scherp Patrick, terwijl jullie nogwel zo’n top-uh-gewoon vrouw als lijsttrekker hebben.

  Ach en iedereen in de politieke lijsten natuurlijk gefeliciteerd met hun positie ook. Of ze er wel of niet tevreden mee zijn. Dit geldt voor alle lijsten die hier gepubliceerd zijn, niet zullen worden en nog gepubliceerd zullen worden….denk dat ik alleen de lijsttrekkert van LEV nog ff ga feliciteren ;D


  ⚠️ Meld

 3. @zusenzo Natuurlijk is het een vrije keuze. Het was dan ook een constatering die ik wilde toetsen. Je mag wel in mijn opmerking lezen dat ik het jammer vind dat D66 zo weinig vrouwen op de lijst heeft staan.


  ⚠️ Meld

 4. Patrick dat begrijp ik, maar als vrouwen niet willen of wat dan ook dan blijven de mannen over: en daar moet u het mee doen aldus …de rijdende rechter.;)


  ⚠️ Meld

Reageer