WVF behaalt klinkende overwinning bij Hulzense Boys

Nijverdal – Op het zonnige sportpark Smidserve scheen deze middag de zon vooral voor onze jongens. Gedreven spelend werd de zeperd die in Aalten was opgelopen volledig rechtgezet. Vooral door de hattrick van Özhan Kardag, die vanmiddag een bijzonder neusje voor de goal had, werd de overwinning behaald. De andere doelpunten kwamen van Arno Leenhouts en Hessel Berends.

Op het nieuwe kunstgrasveld van de Boys was het vanmiddag heerlijk vertoeven. Er werd een attractieve partij voetbal op de mat gelegd door beide ploegen. De eerste kansjes kwamen er voor de gastheren maar het was Arno Leenhouts die uit een vrije trap de bal bemachtigde en feilloos inschoot 0-1. WVF bleef aandringen, maar inzetten van Mark Sloots en een kopbal van Özhan Kardag misten net de goede richting. Het was Hulzense Boys speler Henri Enserink, met een Eagles verleden, die een geforceerde vrije trap snoeihard inschoot en onhoudbaar het net deed bollen achter Michel van de Aa. De Boys leken even daarna door te drukken maar gelukkig voor WVF werd uit een kopbal de onderzijde van de paal getest. Een volgende vrije trap was nu wel een prooi voor Michel van de Aa.

Na de rust had Eduard Lindeboom enkele wijzigingen aangebracht in de opstelling zonder overigens te wisselen. Deze andere opstelling gaf duidelijk meer evenwicht in het elftal. De combinaties liepen direct beter en opnieuw Arno Leenhouts wist te scoren, echter helaas buiten spel. Özhan Kardag was kort daarna wel succesvol en scoorde vrij onverwacht de 1-2. Hij leek opnieuw te scoren maar via een Boys speler ging zijn inzet over het doel. De Boys kwamen toch weer meer uit hun schulp wat resulteerde in de mooie gelijkmaker van Remco Velnaar uit een goede combinatie. Mark Sloots wist de solerende Peter Stiekema van scoren te houden. De gelijke stand bleef niet lang op het scorebord want Özhan Kardag stond opnieuw op de goede plaats en scoorde beheerst de 2-3. Hulzense Boys raakte wat van de wijs en maakte enkele vervelende overtredingen waar scheidsrechter Voogsgeerd maar matig tegen optrad. René Dorgelo kwam Hans Kamping vervangen. Uit een corner van hem wist Özhan Kardag opnieuw te scoren 2-4 en dus een èchte HATTRICK. In de extra tijd wist Hessel Berends de bal onder controle te brengen en scoorde beheerst de 2-5, tevens de eindstand.

Een prima resultaat van opnieuw een sterk collectief. Toch mag vanmiddag speciaal Özhan Kardag genoemd worden. Voordurend lastig voor zijn tegenstander, goed storend en vooral een prima neusje voor de goal wat resulteerde in de prachtige hattrick! Waar Özhan zelf blij maar heel bescheiden bleef over zijn doelpunten gaf leider Erik Albers aan dat Özhan zijn bijnaam “goochelaar” vanmiddag alle eer had aangedaan.

Volgende week thuis de inhaalwedstrijd tegen DZSV. Hopelijk opnieuw 3 punten! 

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer