Hanzeladies wisselen geen stuivertje met nummer twee

Utrecht – In een winderig Utrecht speelden de Hanzeladies nummer drie in de competitie een stevige en sportieve pot rugby. De tegenstander was de nummer twee uit de competitie URC. Deze tegenstander is een fysiek sterke ploeg met veel ervaren spelers. Bij winst op de Hanzeladies met meer dan 4 tries kunnen ze weer stijgen naar de eerste plaats. Het doel van de URC dames is dan ook: winnen met meer dan 4 tries. De toon is gezet.

Na een serieuze en gedreven warming up waren de Hanzeladies klaar voor de strijd. De dames begonnen wat afwachtend en moesten blijkbaar wennen aan het tempo en het niveau van deze match. De eerste try viel na een stief kwartiertje voor Utrecht, slap verdedigen door de Hanzeladies, zorgde voor veel ruimte, waardoor URC de try kon drukken. De conversie werd goed benut 7-0. Daarna kwam er een sterke periode van de Hanzeladies, zeker 15 a 20 minuten speelde het spel zich af op minimaal 6 meter van de tryline van Utrecht. Helaas konden de dames dit ogenschijnlijke overwicht niet omzetten in punten, dat was op dat moment zeker verdiend geweest. Uiteindelijk kregen de Hanzeladies een penalty na een overtreding van Utrecht. Deze kick werd simpel benut door Sylke, die de bal onberispelijk tussen de palen schoot 7-3. Hierna bleven de Ladies hard werken, maar dit kon helaas niet omgezet worden in punten. En zoals het cliche luidt: als je zelf niet scoort dan……doet Utrecht het.

Na praten tegen de referee, kreeg Utrecht een penalty mee, deze werd gelijk benut, dit geeft aan dat ze toch nattigheid voelden tegen de taaie dames van de Hanzeladies. Utrecht ging dus voor de drie punten die even wat adem bracht, na het offensief van de Hanzeladies 10-3. Tot aan de rust was de strijd redelijk in evenwicht, Utrecht met meer power en ervaring, de Hanzeladies met veel enthousiasme, lef en commitment. Er werd hard geknokt voor iedere meter, helaas mocht dat niet resulteren in een try voor Zwolle. De URC dames stonden goed en zagen de gaten en ruimtes net iets eerder. Net voor rust scoorden de URC dames de tweede try, de conversie ging mis. 15-3  

Na de rust was het eerste deel voor Utrecht en zij drukten na een kleine 18 minuten weer een try. De conversie werd niet benut 20-3. Gedurende de tweede helft werden de Ladies sterker, de druk op Utrecht nam toe en uiteindelijk brak Karin op eigen helft door de lijn van Utrecht heen. Met Youki in de rug als support rende ze met een paar sidesteps langs de mensen van Utrecht en scoorde de verdiende try. De conversie werd door Sylke netjes tussen de palen geschoten wat de stand op 20 -10 bracht. Even later waren het nog een keer Karin en Youki die op drift gingen, net over de helft van het veld ging dit helaas mis. Anders waren het nog een paar spannende minuten voor URC geworden. Conclusie achteraf is dat Utrecht wel de betere ploeg was, ze waren feller en speelden slimmer. De Hanzeladies daarentegen laten wekelijks groei en ontwikkeling zien. Wanneer er wat slimmer gespeeld gaat worden en tackles lager en harder gemaakt worden. Zal dit uiteindelijk winst tegen ploegen als Utrecht en Groningen opleveren. Dames ga zo door!

Artikel delen:

Reageer