Geen punten voor ongelukkig Berkum

Zwolle – VV Berkum heeft thuis met 1-2 verloren van Harkemase Boys. Het venijn zat hem duidelijk in de staart van de wedstrijd, want alle doelpunten vielen in de slotfase. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, echter vielen voor de Harekieten de meeste kansen te noteren.

De eerste kans in de wedstrijd is voor Harkemase Boys. Na een voorzet van Martijn Barto kan Rene van der Wey vrij in schieten maar Jeffrey Pohowainjaan en Mathijs Bouwhuis gooiden zich vol overtuiging voor de bal. Een formidabele redding van de doelman en de linksback. Twee minuten later krijgt Berkum vrijwel een even zo grootte mogelijkheid. Marc van der Meulen stuurt broer Chris weg in de diepte, die vervolgens goed zijn bewaker Alwin Kooistra uit kapt maar veel te slap inschiet om keeper Jacob de Vries te passeren. De eerste helft zijn de ploegen verder behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar vallen er aan beide kanten verder weinig kansen te noteren.

Na de rust een iets sterker Harkemase Boys. Berkum wordt wat meer terug gedrukt naar eigen helft, en komt in sommige fases te weinig aan voetballen toe. Echter kunnen de Harekieten het lichte overwicht niet in een doelpunt omzetten, mede door de al weken sterk keepende Mathijs Bouwhuis. De wedstrijd lijkt dan ook op een gelijkspel af te stevenen tot dat Edmund Mijnheer de bal ongelukkig op zijn scheenbeen krijgt, 0-1 voor Harkemase Boys. Berkum lijkt hierdoor even van slag, waar direct gebruik van wordt gemaakt door Harkemase Boys. Martijn Barto zet Roel van der Meulen met een fraai hakje alleen voor Berkum- doelman Mathijs Bouwhuis, die vervolgens onberispelijk de bal tegen de touwen schiet. Wedstrijd gespeeld. Niets blijkt echter waar want Marc van der Meulen schiet zijn ploeg, met een fraai geplaatst schot, weer terug in de wedstrijd. Berkum zet vervolgens alles op alles om de gelijkmaker te forceren, krijgt ook kansen via Pascal Diender (2x en Marc van der Meulen, maar weet niet meer te scoren. Helaas voor Berkum blijft Harkemase Boys met het nodige kunst en vliegwerk overeind, waardoor  de drie kostbare punten mee terug naar Friesland gaan.

Statistieken

Berkum – Harkemase Boys   1-2 (0-0)

Scoreverloop:

80. Edmund Mijnheer  (eigen doelpunt) 0-1
81. Roel van der Meulen  0-2
86. Marc van der Meulen  1-2

Gele kaart: De Roo, Diender (Berkum)

Opstelling Berkum:
M. Bouwhuis, De Roo, Mijnheer, Meijntjes, Pohowainjaan, De Jong, Diender, Roelofs (75e Richard Bouwmeester), M. van der Meulen, C. van der Meulen, Van der Weide.

Opstelling Harkemase Boys:
De Vries, Beck, Van der Heijden, Kooistra (46e Van Dijk), R. Slager, Janssen, Van der Wey (71e Postma), Van der Meulen, Barto, Schokker, J.Slager

Toeschouwers: 800

Scheidsrechter:  J.H. Schuring

Metier Man of the Match: Martin de Roo

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Oh, as ie die assist heef gegeven. Verder heb je gelijk en wat is nou een (welliswaar Zwols) kwartiertje op 6 kwartier. Wie zei ook alweer “Heb ik daaaaar mijn schoenen voor gepoetst!”—-Sjef van Oekel niet?


  ⚠️ Meld

 2. Hé GEWELDIG….met perspectieven voor 2010 dus!

  En…..z?ker niet onbelangrijk…..de derby op de 11e (met hoog bezoek natuurlijk) 90 minuten voor “de onstuitbare”?


  ⚠️ Meld

 3. Hé GEWELDIG….met perspectieven voor 2010 dus!

  Zeker weten…

  We zien elkaar op 11 Dec. en blijven slapen in de kantine….volgende avond GROOT FEEST….. 40 jarige bestaan Supp. Ver.


  ⚠️ Meld

 4. Supp. vereniging: zijn Annemarie en Eric daar ook actief in? Hmmmm, blijven slapen is altijd aantrekkelijk. Anders kan het vast ook wel bij Bertus, Henny of een maat van me 😉 Zag zaterdag nog een paar jongens die ik getraind heb bij de zwart/witten. Met een leider met visie trouwens (huisarts in zijn vrije tijd). Had verwacht dat Joep wel door zou breken. Maar ze verloren gewoon weer van WVF.


  ⚠️ Meld

 5. Hmmmm, blijven slapen is altijd aantrekkelijk.Anders kan het vast ook wel bij Bertus, Henny of een maat van me.

  Je bent altijd welkom en volgens mij kan bij die Bertus en Henny (familie?) altijd alles….. en is iedereen daar welkom.

  Trots dat wij zijn geboren in Zwollerkerspel.


  ⚠️ Meld

 6. ZwollerKerspel rond

  Inverband met de opheffing van Zwollerkerspel als gemeente op 1 augustus 1967,nam haar raad het besluit tot de samenstelling van dit boek-ter-herinnering

  Uitgever J.M.W. Waanders

  Tekstens: Mr.H.Schelhaas Fotografie: Ger Dekkers

  Dit boekje kregen mijn ouders in die tijd.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.


  ⚠️ Meld

 7. was toch een leuke wedstrijd, ondanks dat ik regelmatig kooijman achter mij op het andere veldje boven iedereen uit kon horen schelden


  ⚠️ Meld

 8. Bedankt Zwollerkerspel! Of mijn ouders kregen het niet, of ze raakten het kwijt…maar dat lijkt me sterk. Zal eens snel informeren, thuis en anders bij Waanders.


  ⚠️ Meld

 9. Girbe Kooijman is altijd seriuus met het spelletje bezig…ook in de tijd dat hij in het eerste van vv Berkum voetbalde….waren er maar meer van die gasten.


  ⚠️ Meld

 10. Heb deze wedstrijd gezien, maar van gelijkwaardigheid was natuurlijk absoluut geen sprake. Harkema was drie klassen beter en kreeg na rust kans op kans.


  ⚠️ Meld

 11. Subtiel Erik! Dat ie goed keept heb ik vaker gehoord…..en gezien toen ze onterecht 😉 de finale van het beachvoetbal van WVF wonnen.

  Is de andere Bouwhuis geblesseerd?

  pfffffffffffffffffffffff LIVE…. Run to the water…..ff wat harder.


  ⚠️ Meld

 12. Bij Berkum hebben ze wel degelijk een vervanger van Kooijman in de persoon van Meintjes. Niet lullen, maar poetsen. Misschien niet een al te grootse voetballer, maar wel iemand die je om een boodschap kan sturen. Toch wel knap van hem dat hij Barto aardig in het gareel hield afgelopen zaterdag. Elk elftal heeft zulke jongens nodig. Helemaal bij Berkum.


  ⚠️ Meld

 13. Het is een manusje van alles volgens mij, want onlangs stond hij ook gewoon achter de bar, een dienstje te draaien. Waar zie op hoofdklasse niveau nog dat “eigen” jongens achter de bar staan. Als ik me niet vergis is hij ook teammanager bij Berkum 1.


  ⚠️ Meld

 14. Bedankt Zwollerkerspel! Of mijn ouders kregen het niet, of ze raakten het kwijt…maar dat lijkt me sterk. Zal eens snel informeren, thuis en anders bij Waanders.

  Dick op Marktplaats te koop even Zwollerkerspel aanklikken in zoeken.


  ⚠️ Meld

 15. Wat die schatjes van Willem’s lijntje ook allemaal verzinnen. Hier de boel afminnen en een Drinkman-kopie. Hoop wel dat ik naast de Antillen sta:'(
  Maar de politicus in spe steunen…..helaas.


  ⚠️ Meld

Reageer