Cambuursupporters welkom met buscombi

Zwolle – Supporters van SC Cambuur uit Leeuwarden kunnen vrijdag de wedstrijd van hun club tegen FC Zwolle bezoeken als ze gebruik maken van een zogenoemde bus-combi. Onder de supporters is onduidelijkheid ontstaan of ze wel welkom zouden zijn in Zwolle. Wie met het door de Friese club georganiseerde busvervoer inclusief stadionplaats gebruikmaakt kan vrijdag bij de wedstrijd aanwezig zijn.

Via internet en media is de afgelopen dagen bericht over een vermeend verbod voor Cambuur-supporters om vrijdag naar de voetbalwedstrijd in Zwolle te komen. Dat verbod is er niet. Supporters van de Friese club die vrijdag hun club in Zwolle aan willen moedigen zijn wel verplicht om georganiseerd naar de wedstrijd te gaan. Dat kan met de buscombi. SC Cambuur is verantwoordelijk voor het organiseren van de busreis in combincatie met een kaartje voor het uitvak in het stadion van FC Zwolle. 

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Jammer dat ze komen.

  Conclusie; huidig bestuur is net zo anti supporter als het vorige bestuur.
  Edgar kom maar weer terug, er is helemaal niets veranderd.  ⚠️ Meld

 2. Laten we nou zien dat zwolle de verstandigste is. Als een klein kind “Want hun doen het ook”.. Zegt papa “het is zij, niet hun”. De vergelijking doet er niet toe, ( 🙂 ), maar jullie snappen de boodschap hopelijk. 😉


  ⚠️ Meld

 3. Dat geloof ik best, Natascha. Maar als het een kat en muis spelletje wordt, volgens mij is dat ook niet helemaal de bedoeling. Zwolle zou moeten zeggen “één keer kijken of ze het kunnen”, en zoniet: dan definitief voor 5 jaar afgelopen. Ik was het met die ajax feyenoord straf ook niet eens, die straffen kunnen veeel hoger/zwaarder.


  ⚠️ Meld

 4. @Tim
  Naar aanleiding van wat incidenten tussen de Camboer aanhang en Zwolle aanhang heeft Camboer een boete gekregen en Zwolle een uitverbod naar Leeuwarden.
  Ik denk dat het in dit geval getuigt van gezond verstand om te zeggen dat Camboer hier niet welkom is, immers waar 2 vechten, hebben 2 schuld.  ⚠️ Meld

 5. Bovendien is het een kwalijke zaak dat de camboer aanhang Zwolle in een kwaad daglicht zet, terwijl ze zelf “schuldig” zijn dat er geen bussen rijden.  ⚠️ Meld

 6. Dat bedoel ik dus Edwin, waar er 2 vechten hebben er 2 schuld!

  De vergelijking van het uitreisverbod tussen ajax en feyenoord en ajax en ado (5 jaar!!) kan hier niet vergeleken worden Tim! Daar worden ze beiden gestraft, mijn ervaring is dat WIJ als supporters worden gestraft en de tegenstander krijgt een geldboete waar je dus de supporters niet mee treft!

  Snap u;):D


  ⚠️ Meld

 7. goed verwoord Natascha, zo is het en niet anders, als het nu maar een beetje rustig blijft vrijdag als ze live zijn. Ze zijn de laatste tijd al genoeg in het nieuws.


  ⚠️ Meld

 8. Er gaat wel een hardnekkig gerucht rond, dat een aantal van die friesche eencelligen buiten de combi om willen, zodat ze thee kunnen drinken met de eencelligen uit d*v*nt*r.  ⚠️ Meld

 9. &Edwin alsook anderen.
  Heel frappant verhaal is natuurlijk dat Cambuur zelf een probleem heeft met haar eigen supporters en busmaatschappijen. Zelf laten ze nu via en over de rug van hun eigen burgemeester en de KNVB de clubs Zwolle en Eagles niet naar L’warden komen terwijl ze echt zelf een probleem hebben. Dat is onlangs nog door de commissie van mevrouw Vliegenthart kenbaar gemaakt. Ik denk dat de burgemeester van Leeuwarden daar maar eens aan moet gaan werken ipv andere steden/clubs het lastig te maken. Gerald vd Belt en Edgar van Perlo (voor wie het nog niet wist: Edgar nu ook werkzaam bij Cambuur) werk aan de winkel en val je vorige club en stad niet lastig met het probleem wat jullie in Leeuwarden hebben.


  ⚠️ Meld

 10. Heb in het verleden ook a leens kennis mogen magen met het agresieve clubje Cambuur die zich supporters noemde.
  In een bekerwedstrijd van Be-Quick28 tegen wie weet ik niet meer,vonden deze lamstralen het nodig om bij Be_Quick28 hun agressie even te borvieren en de kantine wilden verbouwen.Nog nooit mee gemaakt dat bij Be-Quick28 de stoelen door het clubhuis vlogen.


  ⚠️ Meld

 11. Ah leuk nieuwtje Sander!;) Dat wist ik nog nie, wat ik ook wel frapant vond, in de elf stond dat cambuur een liquiditeitstekort heeft van 1 miljoen euro:o


  ⚠️ Meld

 12. Zijn bij RKC de problemen ook niet veroorzaakt door een ex werknemer van FCZ? En zit Willem II nu ook niet in de problemen. Zou het dan toch aan anderen liggen?
  😉


  ⚠️ Meld

Reageer