Einde Drumfanfare Berkum

Zwolle – Maandagavond heeft de Drumfanfare Berkum voor het laatst van zich laten horen. In april heeft de vereniging besloten zichzelf op te heffen  vanwege het alsmaar teruglopende ledenaantal. In de periode april tot en met oktober is het bestuur druk geweest met het verkopen van de inventaris en met afronding van diverse administratieve zaken. Vanavond heeft de vereniging zijn gehele vermogen weggegeven aan 7 goede doelen. Deze goede doelen waren door de laatste leden zelf aangeduid.

drumfanfare.jpg

De goede doelen aan die een bedrag hebben mogen ontvangen waren: De Clini Clowns, het Zwols Dierenasiel, Kika, de Wijkvereniging Berkum, Stichting Doe een Wens, het Zwols  Ronald Mcdonaldhuis, en het Rombombomfestival van de Towersnörrn. Gezamenlijk hebben vertegenwoordigers van deze instellingen bijna € 5.000,- in ontvangst mogen nemen. Na een korte toespraak werden de cheques uitgedeeld door de voordragende leden en onder het genot van een kopje koffie werd de avond besloten nadat de leden zelf nog een DVD kregen uitgereikt met daarop de foto’s van hun eigen optredens gedurende de laatste jaren. De Drumfanfare Berkum was opgericht in 1966 en houdt nu echt op te bestaan.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. ik vind de donatie aan de wijkvereniging totaal overbodig. deze heeft geld zat en wordt ieder jaar fors gespekt met een financiele bijdrage van de buurtbewoners.
  het lijkt mij dat er wel betere doelen zijn waar gedoneerd kan worden.


  ⚠️ Meld

 2. Zeker jammer, zusenzo. En de donatie vind ik ook een nobel gebaar.
  @ Verdieping: betere doelen is altijd subjectief. Dit zal wel kloppen in zo’n welgestelde wijk

  fors gespekt met een financiele bijdrage van de buurtbewoners.

  Ze zullen logischerwijs gedacht hebben: laten we het geld aan de hele wijk te goede laten komen…….goed bezig lijkt me.
  Mooi als je dat kunt: drummen! Die ene gozer komt me bekend voor, maar hij staat vrij ver weg.


  ⚠️ Meld

 3. @verdieping
  Jammer dat je er zo over denkt, ook jammer dat je het niet helemaal goed gelezen hebt. Het gaat om doelen die de leden zelf mochten aandragen. De keuze voor de speeltuin, want dat is waar het geld heengaat, is dus gekozen door een lid (overigens van buiten Berkum). Achter deze gift zit een verhaal, makkelijk oordelen als je de achterliggende gedachte niet kent!

  En voor Dick, een gemiste kans, was lid geworden van de drumfanfare, had je leren drummen, hadden wij er weer een lid bij gehad. Het gebrek aan leden heeft de drumfanfare nl. de das omgedaan!


  ⚠️ Meld

 4. Bedankt voor het schuldgevoel irma….maar ik vrees dat wanneer ik in die periode tot 2000 3 jaar wekelijks les had gehad…..ik nog niet kon drummen. Een zoontje van vrienden van ons kan het heel goed. Maar dan (vind ik nog mooier) op een drumstel….Ongelooflijk die coordinatie alleen al tussen armen en voeten. Dan het ritmegevoel nog en ….. de maat houden :'( Wees blij dat je geen energie in die missie hebt hoeven steken ;D


  ⚠️ Meld

Reageer