Restaurants in Zwolle behouden Michelin sterren

Zwolle – Jonnie en Thérèse Boer kunnen weer gerust zijn. Met hun restaurants De Librije en Librije’s Zusje behielden ze hun drie sterren en een ster van Michelin.

Michelin heeft dinsdag de jaarlijkse sterren bekendgemaakt. Voor restaurants is de uitreiking hiervan de kroon op het werk. Evenals vorig jaar krijgen ook dit jaar de restaurants De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis drie sterren. Er kwam geen nieuw driesterrenrestaurant bij! Elf restaurants krijgen een eerste ster en restaurant Boreas in Heeze komt als nieuwkomer binnen met twee sterren. Het aantal sterrenrestaurants is gestegen van 83 vorig jaar naar 91 dit jaar. Daaronder vallen er veertien met twee sterren. Verder zijn er elf nieuwe restaurants die dit jaar één ster hebben gekregen. In totaal zijn er nu 75 restaurants met een ster.

In totaal werden er twee sterren uitgereikt aan veertien restaurants; 75 restaurants wisten één ster te bemachtigen. Nieuwkomers met een eerste ster zijn De Saffraan in Amersfoort, Vinkeles in Amsterdam, Soigne in Bussum, Niven in Rijswijk, Le Restaurant in Amsterdam, Sonoy in Emmeloord, Ivy en Fred in Rotterdam, Wollerich in Sint-Oedenrode, O Mundo in Wageningen en Mijn Keuken in Wouw.

Een drietal restaurants moest hun ster afstaan. Het betreft In De’n Dillegaard in Nuth, ’t Raethuys in Wateringen en ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Lijkt me een enorme opgave voor de Librije. Beter kun je niet worden, hooguit evenaren of een ster verliezen. Ik kan me voorstellen dat de prikkel om dag in dag uit 110% te geven wel minder wordt als je al een paar jaar de maximale score haalt. Ik heb nog niet zo lang geleden Librije’s schoolreisje gemaakt (langs alle onderdelen van de Librije, incl. een groente-teler en de Winkel). Overal straalt het hetzelfde uit: Klasse. Echt iets voor Zwolle om te koesteren.
  (einde van deze reclameboodschap)


  ⚠️ Meld

 2. Een middag op pad met een oude schoolbus langs zo’n beetje alle onderdelen van de Librije. Inclusief een picknick in de kassen van de Librije groente-teler. Best een omvangrijke club hoor! ik geloof iets van 250 medewerkers inmiddels. Op hun site staat meer over het schoolreisje. Zeker de moeite waard, want er wordt uiteraard geproefd!


  ⚠️ Meld

 3. Wat een hartstikke gaaf idee zeg! Zal eens kijken, maar het is vast alleen voor scholen. Nou ja, van de school van het grootste deel van mijn kinderen (;)) kijken ze vast ook (nog) mee.


  ⚠️ Meld

 4. Vind het een hele prestatie wat de Fam.Boer hier neerzet.
  Het is zeker een visite kaartje voor Zwolle.

  Weet uit ervaring dat ondanks hun drukke werkzaamheden Jonnie Boer ook gewoon op zaterdagmorgen 9uur aan de lijn staat als zijn zoontje moet voetballen.Hetzelfde geld ook voor de schoolactiviteiten waar hun kinderen op zitten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.