Raad Zwolle neemt motie ‘Patrick moet blijven’ aan

Zwolle – Maandagavond laat werd tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeente Zwolle de motie ‘Patrick moet blijven’ aangenomen door de gemeenteraad. De motie werd ingediend door Trudy Kistemaker, lid van Solidara. De overgrote meerderheid van de raad was positief over het initiatief. Tegen stemden VVD, PBZ en D’66.

De reeds op vrijdag 13 november aangeboden petitie met handtekeningen betekent veel, gaf wethouder Dannenberg aan. Een dik pak handtekeningen van vrienden en van mensen die de uit Togo afkomstige jeugdtrainer van Be Quick’29 Patrick Kouma steunen, dat zegt veel (er zijn inmiddels meer dan 2.000 handtekeningen gezet). Wethouder Dannenberg gaf verder aan, dat hij intussen in gesprek is geweest met Patrick. Op dit moment ligt er een conceptbrief klaar (zoals in de motie verzocht werd) aan de Minister van Justitie, met het verzoek tot het nemen van een afwijkend besluit op de beslissing van de Raad van State. Ook zal het College zich er sterk voor maken, dat Patrick sowieso zijn opleiding sport en beweging bij Landstede kan afmaken. De motie werd bijna raadsbreed gesteund. De brief zal zo spoedig mogelijk naar het Ministerie van Justitie uitgaan. Met deze toezeggingen van het college en steun in de raad zijn de actievoerders erg blij en tevreden. Zij hebben er het volste vertrouwen in dat het college haar uiterste best zal doen om te bewerkstelligen dat Patrick -alsnog- zijn verblijfsvergunning zal krijgen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Raad Zwolle neemt motie ‘Patrick moet blijven’ aan”

  1. Mooi, goed besluit. Nog ff aandacht voor dit

    Tegen stemden VVD, PBZ en D??66.

    !

    Burgemeester hoeft dan natuurlijk niet te stemmen, maar zou ie anders met de VVD hebben meegestemd :'(

  2. En VVD…postte een week of 3 op vvdnext.nl….Maar er kwam op een gegeven moment zo weinig gespons, dat het mij niet verbaasde dat deze tekst hun lijntje siert sinds een etmaal of zo:

    Site gesloten.

    Heb ze daar natuurlijk regelmatig op de vrijheid van meningsuiting gewezen :D:D:D

  3. Het blijft toch een raar verhaal. Eerst schreeuwt iedereen om strengere wetten voor buitenlanders en vanaf het moment dat we die hebben is het opeens weer niet goed!
    Wat kunnen we nu zeggen tegen al die mensen die niet de juiste contacten hadden en dus wel teruggestuurd zijn?

  4. Niet iedereen schreeuwde om strengere wetten voor buitenlanders!

    Ik heb totaal geen bezwaar tegen buitenlanders! Criminele buitenlanders daarentegen moeten zsm het land uit. Maar aan criminele medelanders heb ik net zo’n hekel ;D zet die maar op texel ofzo zonder bootverbinding etc

  5. Een streng beleid is wat mij betreft prima, maar mensen die positief geïntegreerd zijn moet je niet meer uit gaan zetten. Ik sta volledig achter de actie om deze jongen in Nederland te houden, als mensen zo’n actie voor iemand op touw zetten zegt dat genoeg over zijn positie in de maatschappij.

    Vraag blijft natuurlijk wel, hoe controleer je dit? Iedere zaak zeer nauwkeurig bekijken (iemand een week volgen) is niet mogelijk want dat is te arbeidsintensief, kost daardoor teveel geld, maar anderzijds hebben we het hier wel over mensen! Als je geen lijn trekt zegt de één die wel weg moet, maar waarom hij wel? Ik kan me best voorstellen dat het voor de politiek niet makkelijk is om hier een eenduidig beleid voor te ontwikkelen, de coalitiewijzigingen nog niet eens meegewogen.

  6. @Bernhard.

    Ik wil mij absoluut niet scharen onder iedereen.;).Het stickertje wat jij plakt op , dat er strengere wetten moeten komen voor buitenlanders vind ik nogal vreemd.
    Het lijkt mij normaliter dat wetten voor iedereen hetzelfde moeten gelden.
    Hoor net op het nieuws dat er een groep jongeren is opgepakt in Musselkanaal die al lange tijd andere groepen jongeren ernstig mishandeld heeft met o.a. honkbalknuppels.

    Hier lijkt mij dat er recht gesproken moet worden ongeacht kleur/religie of sexuele geaardheid.

  7. @Peter.

    Deze hele discussie gaat over het feit dat deze jonge een maand eerder na een jarenlang traject gefeliciteerd werdt met zijn eindelijk toewijzing van een verblijfs vergunning.Om voor mij onduidelijke reden is dit weer terug gedraaid.

  8. @Zwolse, dat ‘iedereen’ was inderdaad wat provocerend. Niet iedereen vond dat. Blijft het feit dat we met een aantal onmogelijke wetten opgescheept zitten.
    Kort gezegd komt het er op neer, dat als er geen reden is om te denken dat iemand gevaar loopt in het land van herkomst hij terug moet. En Togo is een veilig land, zolang je maar voorzichtig bent met het uiten van je politieke mening. Dus Patrick kan terug!

  9. hoe doen we het
    Het is goed dat we als raad gisteren de Patrick-motie hebben aangenomen. Je kunt alleen maar hopen dat hij mag blijven, maar tot die tijd moet hij wel begeleid worden. Daar hebben we in Zwolle o.a. Dato/Dato+ voor. Die hebben een budget gekregen om uitgeprocedeerde asielzoekers, die nog legaal in Nederland verblijven, op te kunnen vangen en te bgeleiden.
    Gisteren was er een amendement dat voorstelde om dat geld (dan hebben we het over 3 ton) niet meer beschikbaar te stellen. Er waren radsleden voor dit amendement. Gelukkig geen meerderheid.
    We kunnen blijven zorgen voor mensen als Patrick.

  10. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje triest vind dat men nu voor deze Patrick allemaal op de bres springen.Terwijl ook heel veel goeien teruggestuurd zijn waar niemand zich druk over maakte .Dat vind ik een verkeerd beleid of allemaal of geen één een verblijfsvergunning.In het verleden moest de turkse kleermaker in Amsterdam die hier al jaren werkte en belasting betaalde als zelfstandige terug.Dus ik kan het niet meer rijmen met het beleid hier .

  11. Anders maak jij je druk om “al die goeien”? Heb je nu nog niet begrepen dat de procedure nu juist het punt is….Patrick dacht dat ie mocht blijven….ach laat maar.

  12. dick ik begrijp het punt wel maar dat mensen nu zich inzetten met handtekeningen en bij zijn voorgangers deed niemand wat .Dat is het punt waar ik op terugkom…ach laat maar.

Reacties zijn gesloten.