Lev-06 wordt LEV

Zwolle – Lev-06 gaat de komende verkiezingen in met de naam LEV. Het bestuur van LEV liet dat maandag schriftelijk aan de gemeente Zwolle weten. LEV wordt straks ook gebruikt als partijnaam op het stembiljet. 

Er is een aantal redenen waarom de naam wordt aangepast. Ten eerste is LEV nu al de gangbare afkorting van Lev-06. Een andere reden is dat de toevoeging ’06’ vier jaar geleden nog logisch was, maar nu niet meer. Verder is de naam LEV vlotter en pakkender. De naam Lev-06 zal in de praktijk best nog eens gebruikt worden. Zelf gebruikt de lokale politieke partij vanaf nu in elk geval LEV. Dat staat, volgens de partij, voor een levendige stad, een levendige democratie en Zwolle als stad die Lef verdient.

Lev-06 lijkt een vrij unieke combinatie van letters en cijfers. Toch bestaat er in Zweden een voetbalteam van meiden, dat LEV-06 heet! Ze staan zelfs met een filmpje op internet. Klik op http://www.youtube.com/watch?v=Mw_sE3_LWW8

Achter de schermen is LEV druk bezig geweest met het benaderen van kandidaten voor op de lijst. Die zoektocht is bijna afgerond. LEV heeft vijftien personen die op onverkiesbare plaatsen willen staan. Daarnaast is een tiental (jonge) kandidaten actief bezig met de inhoud van LEV. Zij zullen de verkiesbare plaatsen gaan vullen. Binnenkort trekken zij zich een weekend terug om het concept programma voor LEV te schrijven.

Halverwege december zal LEV een algemene ledenvergadering uitroepen. Daar stellen ze definitief het programma en de kandidatenlijst vast. Rond 18 december presenteert LEV de lijst, begin januari het programma. Halverwege januari trapt LEV de campagne af.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer