Massale vaccinatie tegen Mexicaanse Griep in Zwolle

Zwolle – GGD IJsselland is woensdagmorgen 24 november om 09.00 uur in Zwolle begonnen met een massale vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), ook wel de Mexicaandse Griep genoemd. Totaal deze dag worden er 11.000 mensen verwacht die de prik gaan krijgen. Vanaf 08.15 uur stonden de eerste patiënten in de rij voor de deuren va nde IJsselhallen. De familie Duijtshoff en Van Velsen uit Stadshagen waren de eersten deze prikdag.

prik_1.jpg

Een uurtje later stond er buiten de Evenementenhal een ‘file’ van wel bijna een kilometer. Vanaf 09.45 uur werd het weer wat rustiger bij de IJsselhallen, al had de politie de handen toen nog vol om het verkeer op de aanrijroute, de Rieteweg, in goede banen te leiden. De GGD zegt, dat er veel mensen zich niet gehouden hebben aan de oproeptijd, en eerder kwamen. Deze personen hebben er voor gezorgd dat degenen die wel op tijd waren in een lange rij kwamen te staan. In de grote centrale hal van de IJsselhallen was de logistiek van de GGD prima in orde. Via tientallen priklocaties kon de klant effectief geholpen worden. Daar vielen nog wel heel wat traantjes weg te pinken, maar bij de uitgang werd dat weer goedgemaakt toen de kinderen konden kiezen uit een leuk presentje. Het is per slot van rekening Sinterklaastijd.

25-11-2009_griepprik_ijsselhallen_2.jpg

prik_4.jpg

prik_6.jpg 

Meer nieuws en foto’s via Lees verder….

 prik_17.jpg
De eerste patiënten stonden 08.15 uur voor de deur…

prik_15.jpg
De tientallen GGD en Deltion studenten pakken voor de operatie hun naambordjes…

prik_16.jpg
De briefing van de gehele crew…

prik_19.jpg

Alle kinderen die geboren zijn na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009 werden opgeroepen voor vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Omdat het vaccin niet geregistreerd is voor baby’s van nul tot en met vijf maanden, werden niet zij, maar hun huisgenoten ontvangen voor vaccinatie ter bescherming van de baby. De vaccinatie bestaat uit twee prikken. Tussen de twee prikken dient minimaal 21 dagen te zitten. De eerste vaccinatieronde vindt dus vandaag plaats in Zwolle, de tweede ronde in de week van 14 december 2009. GGD IJsselland benadrukt dat het halen van beide prikken belangrijk is om het kind voldoende te beschermen tegen deze griep.

prik_5.jpg

GGD IJsselland koos er voor om haar mensen op postcode uit te nodigen. Ook adviseert de Gezondheidsdienst om zoveel mogelijk samen te reizen naar de locatie, dan wel met de fiets of openbaar vervoer te komen, om een grote verkeersdrukte zoveel mogelijk te voorkomen. 

25-11-2009_griepprik_ijsselhallen_1.jpg

Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.ggdijsselland.nl. Voor vragen over het vaccinatieschema kan iedereen tijdens kantooruren contact opnemen met de GGD IJsselland op telefoonnummer 038-4281429. Ook is er een speciaal e-mailadres in het leven geroepen: griepvaccinatie@ggdijsselland.nl.
Het landelijke informatienummer voor alle griepvragen is 0800 1100. Op www.grieppandemie.nl staat veel informatie over de griep en ook een overzicht van de meest gestelde vragen.

25-11-2009_griepprik_ijsselhallen_3.jpg

25-11-2009_griepprik_ijsselhallen_4.jpg

prik_2.jpg

prik_7.jpg 

prik_9.jpg

prik_10.jpg

prik_11.jpg

prik_12.jpg

prik_18.jpg

prik_13.jpg

prik_14.jpg

prik_8.jpg

Artikel delen:
Reacties 63
 1. Het zou best kunnen zijn dat er veel mensen waren die eigenlijk op een ander tijdstip moesten, maar laten we eerlijk zijn, heel postcode 8043 was opgeroepen tussen 9.00 en 10.00, met een herhaling tussen 10.00 en 11.00. Dat is dus Stadshagen. Heel Stadshagen stond er dan ook tussen 9.00 en 9.30. Wij waren er ook om 9.30. De rij was inderdaad heel lang.

  Ik moest even uit de rij naar binnen voor een vraag, en binnen was het heel rustig. Men had dan ook maar 1 deur open om naar binnen te gaan. Op het moment dat men 2 deuren opendeed liep het ineens door, en waren we met een paar minuten binnen en geprikt.

  Ik denk dat het dus ook logistiek even niet zo handig liep.


  ⚠️ Meld

 2. Wij waren er ook. De file naar de ijsselhallen begon al op het kruispunt bij Westenholte! Het was gewoon humor hoe lang die rij buiten was terwijl je binnen gewoon door kon lopen en sommigen gewoon niets in te enten hadden…;D


  ⚠️ Meld

 3. Om een indruk te krijgen van de lengte van de rij. De rij van de 4e foto ging niet linksaf naar de ingang, maar ging rechtdoor, en dan 3x linksaf tot je een vierkant had van zo’n 70-100m en dan naar de ingang.


  ⚠️ Meld

 4. Het blijft bijzonder dit soort massale vaccinaties. Los gezien van het feit of het wel zo goed is dat we ons met allerlei troep volspuiten. Logistiek was het inderdaad goed geregeld….  ⚠️ Meld

 5. Gelukkig kun je hier zelf over beslissen,niemand dwingt je ertoe.Maar dan niet lopen miepen en piepen als je wel ziek wordt en dan schoorvoetend alsnog een spuit vragen met die zogenaamde troep.


  ⚠️ Meld

 6. foto bestellen
  hallo, ik vond het soepel gaan vanochtend en ik was dan ook met twee andere moeders er om 8.15 uur

  vriendelijke groet,

  jolanda verweij en dochter imke


  ⚠️ Meld

 7. Wat een drukte op de weg 😀
  Het verkeer stond al op de brug bij Westenholte stil waarvan de helft richting de IJsselhallen leek te gaan.

  Bij de IJsselhallen stond een man met hesje van de gemeente het verkeer te regelen. Nja, hij deed pogingen. Bij de eerste weg naar de parkeerplaats mocht je niet links. De man probeerde de mensen dus rechtuit te sturen. Gewapend met lichtgevende kegel stond hij in de lucht te zwaaien. Alleen waren het niet echt de gebaren die mij bekend voorkomen van theorie voor autorijbewijs. Ik sloeg dus voor hem linksaf en bedankte hem. Kreeg ik te horen dat hij mij een stopsein had gegeven ;D Maar volgens mij betekent een stopsein een opgestoken hand die stil staat en geen heen en weer zwaaiende arm. Maar goed….. geen prent gekregen van de motoragent waar ik op dat moment naartoe reed die 4 meter bij de man vandaan stond.

  Toen we in de rij stonden was het zo’n beetje 200 meter aan rij voor ons. 20 minuten later waren we binnen en een paar minuutjes later weer buiten. Toen was er geen rij meer te bekennen. Alles wat er aan wachtenden was, stond binnen.

  Maar waarom allemaal huilende kindjes op de foto’s? Er waren ook genoeg kinderen die er totaal geen problemen mee hadden (de onze bijvoorbeeld…. gelukkig geen gebrul of wat dan ook. Gewoon afleiden, spuit erin, leegknijpen, spuit eruit en pleister erop). Maar het is dus gelukkig niet alleen maar de drama’s die je ziet op de foto’s.


  ⚠️ Meld

 8. Geen rij gezien op de heenweg (12.30) nie en op de terugweg (13.55) nie. Op de heen weg ook geen file gehad op de terug weg wel.

  Chapeau voor de ouders die er wel voor kiezen! Ook al zeggen sommigen dat het troep is.

  Die troep zal wel ergens goed voor zijn anders word je niet zo massaal opgeroepen met je kind! En dat heeft niks met angst te maken. Maar net wat zwolse zegt, dan straks ook niet miepen als je kind wel zwaar ziek wordt en op IC beland, of erger misschien wat niemand hoopt natuurlijk.  ⚠️ Meld

 9. Wat betreft de kwestie wel/niet enten? Over 50 jaar weten we misschien pas wat wijsheid is (was)

  Natuurlijk zijn er gevallen bekend waarin vaccinaties/geneesmiddelen later schadelijk bleken (denk aan de DES- en Softenonaffaires).
  Maar zonder vaccinaties zouden we over het algemeen veel slechter af zijn. In vroegere tijden stierven er vele kinderen aan de kinderziektes waar nu tegen geent wordt (en Afrika gebeurt dat nog steeds). Omdat we gelukkig geen kinderen meer zien sterven aan dat soort ziektes zijn we vergeten dat het wel kan gebeuren.

  Voor de gemiddelde burger zijn de lange termijn effecten van wel of niet vaccineren op dit moment niet te overzien. We kunnen ws weinig anders dan afgaan op het advies vd deskundigen.

  En hoewel ik ook wel wat kritiek heb op het beleid, toch ook mijn complimenten voor zo’n grootscheepse organisatie op korte termijn!  ⚠️ Meld

 10. Chapeau voor de ouders die er wel voor kiezen!

  Bedankt! Maar wat mij betreft net zo goed chapeau voor ouders die er niet voor kiezen. Net wat Carola zegt, soms weet je de (werkelijke) effecten pas decennia later.

  En de medische wetenschap opvolgen is natuurlijk iets wat je kan doen, of eigenlijk beter: proberen. Proberen omdat ook de medische wetenschap niet de wijsheid in pacht heeft in dit geval. Hun meningen over wie, wanneer en hoe vaak hebben ze binnen korte tijd al enorm vaak bijgesteld.

  Wat mij betreft geldt gewoon: chapeau voor iedereen die een overwogen keuze maakt, welke dan ook. Dat is in wezen het enige wat je kan doen en hopen dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Mocht achteraf blijken dat de andere keuze toch wellicht een betere was geweest (weet je soms trouwens toch niet zeker), dan vind ik niet dat je jezelf voor de kop hoeft te slaan. Doe gewoon wat jou het beste lijkt en doe het met een goed geweten. Meer kan je niet doen.


  ⚠️ Meld

 11. Intussen zijn we zowat een halve eeuw verder dan de Des en Softenon afaire,en ook de kennis is niet stil blijven staan.Ook de regelgeving met betrekking uitgave van medicatie is heel wat aangescherpt.Heb er persoonlijk moeite mee met al die vooroordelen.Als ik zoals vanochtend lees in de wakkere krant van Nederland dat misschien de generatie meisjes die nu gevacineerd worden weleens blijvend onvruchbaar kunnen worden,krijg ik spontaan braakneigingen.Door alles in het,, misschien,, te plaatsen,creeer je onrust en viert een boel onzin hoogtij.Gelukkig is die Paradijsvogel even tot zinnen gekomen en is dit item met deze reacties verdwenen van hun internet pagina.


  ⚠️ Meld

 12. Voorlichting of Scorebordsensatie?

  Vrees dat

  weleens blijvend onvruchbaar kunnen worden,krijg ik spontaan braakneigingen.Door alles in het,, misschien,, te plaatsen,creeer je onrust en viert een boel onzin hoogtij.

  men daar slechts 1 missie heeft: omzet! Over lijken desnoods, waar hoeft het niet te zijn…..als het maar scoort.

  Dit is toch alleszeggend

  Gelukkig is die Paradijsvogel even tot zinnen gekomen en is dit item met deze reacties verdwenen van hun internet pagina  ⚠️ Meld

 13. Het is met recht riool bericht geving daar.

  Hetzelfde vanochtend met het item over lachebekje Zalm.Er kwamen teveel complimenten voor Min.Bos en hoppa item verdwenen.;D


  ⚠️ Meld

 14. Ik ben niet bang,maar laat mij ook niet bang maken.

  Elke vaccinatie heeft een geringe kans op ernstige bijwerking,dat is in geen enkele verhouding tot de gevallen die zonder problemen gevaccineerd worden.


  ⚠️ Meld

 15. Toch naar lang nadenken onze dochter laten inenten, Had het liever niet gedaan zoals velen denk ik maar als we het niet hadden gedaan en het loopt uit de hand de griep dan vergeef ik mezelf niet, maar een gezond mens moet dit toch kunnen overleven?? mochten ze van de regering ons lopen neppen om finaciele redenen en kinderen lopen gevaar zijn ze nog niet klaar met ons (en ik praat voor vele ouders) succes de 2de ronde maar dan is de griep al verdwenen let maar op


  ⚠️ Meld

 16. :D:D:D Zwolse heerlijke opvatting van Vrijheid Van Meningsuiting. Waar VVD en de Gillende goede sier mee proberen te maken. Het is echter een grondrecht. En de hoofddoekjes-verbieders willen niet eens iets van een ander geloof in hun museumpje voor de vrijheid op het Binnenhof. Met hoeveel maten kun je meten 😀 (dit is toch het uitlach-emoticon?)


  ⚠️ Meld

 17. Daar is iedereen het wel overeens Peter.Normaal gesproken zou een ieder gezond mens een griep kunnen overleven.Maar het gegeven dat er in verhouding zeer jonge kinderen zijn overleden door de mexiaanse griep ,heeft men besloten om ook deze groep te vaccineren.Het heeft er ook mee te maken dat men niet precies wereldwijd wist hoe deze griep zich verder zou ontwikkelen.Tot op heden is het nog een vrij milde vorm.Jaarlijks overlijden ook een flink aantal mensen aan de gewone griep.Ik ben van mening dat de regering naar eer en geweten juist gehandeld heeft.En de mensen die nu gevaccineerd zijn hun afweersysteem aan het werk hebben gezet.


  ⚠️ Meld

 18. Het is niet zozeer het overlijden, als wel het hoge aantal kinderen dat op een IC wordt opgenomen in vergelijking met de gewone griep. Deze kinderen moeten dan vaak beademd worden, en dat kan veel schade veroorzaken.

  Buiten het feit dat er niet zo veel IC plaatsen voor kinderen zijn in Nederland.  ⚠️ Meld

 19. Zouden die vaccinateurs ook een vaccin krijgen? Je maakt met best veel mensen een direct contact…

  Overigens, het werd afgeraden om naar plaatsen te gaan waar veel mensen bij elkaar komen… Leg de link… 😉


  ⚠️ Meld

 20. @WFvN & Carola

  wat mij steekt is het argument, het is niet eens normaal getest dit vaccin. Alsof de overheid iedereen die mensen die binnen de groep van hoog risico valt gaat vergiftigen tegen beter weten in ofzo. En dan ook nog: er zit kwik in dat is niet goed voor je! Weet je wat ook niet goed voor je kind is, als die voorop de fiets zit en je rijdt achter een bus, of je eigen auto waar je bijvoorbeeld dagelijks in stapt, hoe is dat voor je kind als ie later groot is?

  Er zijn zo vreselijk veel risico’s in het leven, andere risico’s nemen ze iedere dag zonder dat ze het in de gaten hebben maar deze willen ze niet nemen, en dat vind ik dus vreemd.  ⚠️ Meld

 21. Tim, zij vallen toch onder de zorg? zo ja kunnen ze ook dat vaccin krijgen….

  Misschien is voor mij nu heel makkelijk praten omdat ik zelf nog geen kinderen heb, maar ik geloof gewoon niet dat de overheid massaal mensen zou gaan vermoorden of vergiftigen of hoe ik het ook moet zeggen:D


  ⚠️ Meld

 22. Grote complimenten voor de organisatie.

  Wij waren bang voor een grote massa met huilende kinderen maar dit bleek totaal niet het geval te zijn. We werden snel geholpen. Iedereen was reuze aardig en behulpzaam. Aan het einde kregen alle kindjes ook nog een cadeautje.

  Echt grote klasse.


  ⚠️ Meld

 23. @carola 14:51 u.
  Heb je wel eens nagedacht over het verband tussen hygiëne, goede riolering en schoon drinkwater? Wellicht factoren van veel grotere importantie dan al die vaccins.
  Opmerkelijk ook trouwens: het ontstaan en de toename van allerlei ziektes sinds de eerste vaccinaties.


  ⚠️ Meld

 24. @ jaspert, zou het mischien komen omdat we veel meer reizen tegenwoordig, we nemen ziektes mee waar wij nog niet mee in aanraking zijn geweest?


  ⚠️ Meld

 25. Wat een logistieke actie! Geen wachtrijen, vriendelijk personeel, lieve prikkers, leuke cadeautjes en clown. Complimenten voor de GGD!!!!!


  ⚠️ Meld

 26. ik miste alleen een wakkere ondernemer die op de stoep een koek-en zoopie verkocht. 11duizend kinderen die getroost moeten worden + ouders die het adrenalinepeil weer moesten laten dalen. Hier had de Ijsselhallen toch wel wat meer aan kunnen verdienen?


  ⚠️ Meld

 27. @ jaspert, ja hetgene wat je er over leest daar zit inderdaad een kern van waarheid in, maar waren alle wetenscahppers op de wereld achter over blijven zitten, dan waren we misschien wel overleden aan de pest, suikerziekte, mazelen enz. Het is vaak kiezen tussen 2 kwaden, er zijn nog steeds gemeenten waar men voor niet inenten kiest. o.a. staphorst, heb jij al die polio patientjes gezien uit dat deze gemeentes, die lagen op de kinderafdeling begin jaren 70 in het toenmalige sofiaziekenhuis, zat daar vlakbij op school was vreselijk om te zien.


  ⚠️ Meld

 28. @ Zwolleeder: waar baseer je die indruk op?
  Mijn kinderen hebben niet gehuild…
  De kadootjes bij de uitgang vond ik enerzijds wel leuk, maar anderzijds ook onnodig (heeft ook weer een hoop geld en organisatie gekost). Als je wilt kun je daar als ouder zelf wel voor zorgen (ik had rozijntjes in m’n zak voor ’t geval dat, maar was dus niet nodig…)  ⚠️ Meld

 29. Volgens mij is er helemaal niets mis om in ieder geval zeer kritisch te zijn mbt het toedienen van medicijnen aan kinderen maar ook ouderen.

  Het is wel heel kort door de bocht om maar gewoon te stellen dat wanneer de overheid het voorschrijft het dan wel goed zal zijn.

  Zelf pluis ik zoveel mogelijk uit om in ieder geval niet als een mak schaapje braaf te volgen. En wat blijkt wanneer je je verdiept? Er zijn een behoorlijk aantal wetenschappers en doktoren die dikke vraagtekens plaatsen bij deze vaccinatie. Tja, en daar moet je als burger dan maar de beste keuze in maken.

  Daarin heeft Jaspert zeker een punt.  ⚠️ Meld

 30. Wij waren als laatsten aan de beurt en wel tussen 17.30 en 18.00 uur. Waren snel aan de beurt, konden eigenlijk zo doorlopen. Super. Kinderen werden goed gerustgesteld.

  Ik hoorde dat er een clown rondliep de hele dag, die de kinderen een beetje vermaakte. Ook mijn kinderen hebben dat gehoord van andere kinderen. Dus mijn oudste zag er helemaal naar uit. Komen we in de ijsselhallen blijkt deze clown al weg te zijn.
  vond het dus wel jammer dat de laatste kinderen een beetje vergeten zijn. Ik weet dat de planning in eerste instantie was prikken tot 17.00 uur, maar goed zodra je de brieven de deur uit doet, weet je ook dat je heeeel veel kinderen tot zes uur hebt uitgenodigd. Dus dan moet je dat ook doorspelen aan de hulpverleners e.d.

  Verder ben ik goed te spreken.


  ⚠️ Meld

 31. @Tim.
  Jaspert, misschien was het zonder vaccinatie wel veel harden gestegen? Wat jij zegt heb je niets aan, het is nergens op berust.
  Door Tim, op 25 november 2009 om 21:15

  En jij hebt hier altijd de mond vol van elkaars mening respecteren??!! Ga eerst maar bij jezelf te rade knul! :'(


  ⚠️ Meld

 32. Het is wel heel kort door de bocht om maar gewoon te stellen dat wanneer de overheid het voorschrijft het dan wel goed zal zijn

  Volgens mij heeft niemand dat gezegd, ik kan het tenminste nergens terug vinden….


  ⚠️ Meld

 33. Natascha, Het is wel heel kort door de bocht om maar gewoon te stellen dat wanneer de overheid het voorschrijft het dan wel goed zal zijn. door Zwollenaar, 23.18


  ⚠️ Meld

 34. Ik denk dat het het weer is… iedereen wat eerder pissig om een opmerking van een ander, je kent het wel…

  Onze dochter was een bikkel volgens de GGD-ster ;D Niet huilen en gewoon kijken wat die mevrouw nou eigenlijk aan het doen was en waarom de kindertjes voor haar zo huilden.
  Het kado aan het eind had voor mij ook niet gehoeven, maar kinderen maak je altijd blij met een kadootje, dus die paar euro’s die die flesjes bellenblaas kostten, maakt niet zo vreselijk veel uit en als dat dan veel goed kan maken en het leed maar heel kort herinnerd wordt, ach waarom zouden we dat dan niet gewoon doen?

  De reacties die er misschien gaan volgen op de prikken? Nou ja dat is dus afwachten en ik hou mijn hart ook vast en hoop dat we de juiste keus hebben gemaakt, met ook in mijn achterhoofd de DES-dochters en ook wetend dat dat een andere manier van medicijngebruik was. Als je kijkt naar hoeveel mensen en kinderen geholpen zijn met het gebruik van de normale inentingen dan mogen we denk ik blij zijn dat er gevaccineerd wordt.

  Ik vind het te simpel om te stellen dat er allemaal onderzoeken zijn waaruit het een en ander blijkt. Wie is de persoon die de bewering maakt en wat is de achtergrond van de reacties? Dat vind ik dan interessanter om erbij te weten. Is het een dokter die wroeging heeft om een professor die hij heeft gehad die hem onvoldoendes gaf op vaccinatieleer en nu boos is en vertroebeld reageert of is het een dokter die de tests uitgevoerd heeft en na honderden proefpersonen de conclusie trekt dat er iets niet klopt in vaccinatieland?
  Zolang je dit soort info er niet bij krijgt is welke zogenaamde uitkomst niet interessant!

  Ik kies met mijn gevoel in deze zaak en hoop dat ik niet de verkeerde keuze gemaakt heb. Wie weet maakt het wel niks uit of je de vaccins hebt toegepast of niet, wie zal het zeggen? Het grote nadeel aan dit soort dingen zit hem in dat dat pas na vele (tientallen) jaren blijkt en je er dan dus te laat mee bent.

  Ik prijs iedereen die in dit moeilijke parket zit met welke keus die persoon ook heeft gemaakt. Gewoon omdat niemand de wijsheid in deze zaak in pacht heeft, ook al test je op nog zoveel mensen, er kan er altijd één niet tegen de gevolgen van het vaccin kunnen.

  Tot nu toe zijn er voornamelijk mensen overleden aan de A/H1N1 die al een (ernstige) andere ziekte onder de leden hadden. Maar wie weet met zekerheid dat hij niet een ziekte onder de leden heeft?


  ⚠️ Meld

 35. Het aantal mensen dat is besmet met de Mexicaanse griep neemt flink af. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Op iedere 10.000 mensen hebben er nu 11,3 griep. Een week geleden waren dat er nog 18,4.

  Afgelopen week zijn 289 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, zeventig minder dan in de week ervoor. Er zijn acht mensen overleden aan de Mexicaanse griep. Ze waren allemaal al ziek. Onder de acht griepdoden zijn geen kinderen.

  Sinds het uitbreken van Mexicaanse griep zijn in Nederland 36 patiënten overleden. Veruit de meeste patiënten hadden al een andere ziekte.

  NOS


  ⚠️ Meld

 36. Toch blijf ik het vreemd vinden dat ze het hebben over ‘8 mensen overleden door griep’ als ze al ziek waren.
  Als een emmer bomvol water zit en een druppel cola laat ‘m overlopen, dan zeggen we toch ook niet ‘emmer vol cola loopt over’?


  ⚠️ Meld

 37. Ik hoor steeds dat het mee valt met die Mexicaanse griep en had er in mijn omgeving ook nog geen ernstige verhalen over gehoord, maar heb gisteren en vandaag ineens 2 verhalen gehoord van bekenden die weer kinderen kenden bij wie het wel ernstige gevolgen had.
  Het gaat natuurlijk niet alleen om de sterfgevallen, maar ook om kinderen bij wie de griep ernstige gevolgen heeft.
  Ik hoorde bijv een verhaal over een (bij aanvang) gezond kind v 2 dat nu op de intensive care ligt.


  ⚠️ Meld

 38. Tja, het valt mee in vergelijking met de Spaanse Griep een fors aantal jaren geleden. Alles is relatief natuurlijk. Ik meen te begrijpen dat ze veel meer zieken (en mogelijk doden) verwacht hadden dan tot dusver het geval is.

  Maar goed, ook al valt het mee (of zou het meevallen), het is voor ouders niet leuk als die een kind verliezen. Maar zelfs als een kind het overleeft na een forse tijd intensive care, dat is verre van leuk voor ouders. Ik moet er niet aan denken in ieder geval dat ons kleine hummeltje op de IC komt te liggen vanwege _vul maar wat in_. Alleen de zorgen die je dan al hebt lijken me ronduit slopend.


  ⚠️ Meld

 39. Ik snap er niet echt veel van. Vandaag lees ik in de krant dat de griep alweer op z’n retour is. Maar is dat dan alleen voor deze winter (en kan hij volgend jaar terug komen) of voor altijd? Of kan niemand dat voorspellen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.