Gevarieerd rockweekend in Popfront

Zwolle – Liefhebbers van (pop)rock kunnen twee opeenvolgende dagen in hun agenda vrijhouden: vrijdag 11 en zaterdag 12 december. Beide avonden staan er rockbands op het podium van Popfront, elk met hun eigen stijl. Op vrijdag zijn dat Hoover! en Clishay, zaterdag bouwt The Steve Sand Band een feestje.

Hoover! is een driemansformatie die in 2005 werd opgericht. De roots van de band liggen in Maastricht, maar tegenwoordig opereert de formatie vanuit Amsterdam en Utrecht. Hoover! brengt toegankelijke, goed in het gehoor liggende alternatieve gitaarmuziek. De eigenzinnige, dynamische nummers gaan gepaard met een energieke show en interactie met het publiek. De band won twee talentenjachten en bracht eind 2008 een studioalbum uit: "Uncertain Things". Ook dit jaar kende Hoover! al veel hoogtepunten, waaronder optredens bij 3FM en in De Melkweg.

Na Hoover! speelt Clishay een thuiswedstrijd in Popfront. De Zwolse band kwam in de loop van 2007 van de grond als viermansformatie in een wat ongebruikelijke bezetting: zang/saxofoon, toetsen, bas en drums. De melodieuze muziek van Clishay kreeg hierdoor wel een eigen, onderscheidend geluid. De afwezigheid van een gitarist kon de pret niet drukken. Clishay maakt pure, melodieuze pop-rock, met hier en daar wat soul-, funk- en jazzinvloeden. De nummers liggen goed in het gehoor en zijn allesbehalve cliché. Clishay is meerdere optredens verder en nam deze zomer ook zijn eerste demo op, met “IOUAY” als titel. Net toen het schijfje was afgerond, was daar ineens de lang gezochte gitarist, die de nu band completeert. Het optreden in Popfront wordt volgens Clishay in elk geval gedeeltelijk uitgevoerd in de nieuwe bezetting. Kortom: afscheid van de oude sound en introductie van een nieuw geluid voor de Zwolse vijfmansformatie.

Zaterdag

De The Steve Sand Band is een Zeeuwse formatie. De band speelt rootsmuziek, met blues-, rock en countryinvloeden. Swingende en stevige nummers worden afgewisseld met rustige ballads. De band doet Popfront aan in het kader van hun Alphabet Tour. Dat houdt in dat ze optreden in 26 plaatsen die elk met een andere letter uit het alfabet beginnen. De tour begon 23 januari met de A van Assen en eindigt – inderdaad – met de Z van Zwolle. The Steve Sand Band sluit hun Alphabet Tour feestelijk af in Popfront. Naast een ongetwijfeld spetterend optreden (gratis toegankelijk), is er ook nog een presentje voor de bezoekers: voor iedereen is er een gratis exemplaar van hun cd "The Stolen Waitress". Wel vraagt de band om een vrijwillige donatie, want de muzikanten zamelen geld in voor 3FM Serious Request.

Het recept voor beide concertavonden is identiek. De optredens op vrijdag 11 en zaterdag 12 december zijn, zoals altijd gratis toegankelijk. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren van het muziekcafé geopend; de optredens beginnen rond 21.30 uur. Popfront is te vinden aan de Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. steve sand band
    He Hallo Zwolle, gaaf dat jullie een bericht wijden aan onze komst, we zijn alleen geen zeeuwse band maar een Groningse. Ik (steve) ben zelf wel een geboren zeeuw en we hebben in 2008 in Vlissingen onze CD ten doop gehouden, maar we komen uit het Noorden. He mensen tot zaterdagavond.


    ⚠️ Meld

Reageer