Supporters zonder ticket niet gewenst in Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle raadt, in overleg met de politie IJsselland, voetbalsupporters van SC Cambuur af om vrijdag op eigen gelegenheid naar Zwolle te komen. De wedstrijd FC Zwolle-SC Cambuur vrijdagavond is voor supporters van de Friese club slechts toegankelijk met een buscombi. Dat door Cambuur georganiseerde arrangement (busvervoer en een ticket voor het uitvak) is inmiddels uitverkocht.

Zwolle wijst erop dat Cambuursupporters die vrijdag toch naar de Overijsselse hoofdstad komen de kans lopen gearresteerd te worden. Ervaringen uit het verleden hebben geleid tot het besluit vrijdag slechts supporters van Cambuur in Zwolle welkom te heten die van de buscombi gebruik maken. Wie niet over een gecombineerd bus- en stadionticket beschikt hoeft de wedstrijd in de Jupiler League niet te missen: de wedstrijd wordt live uitgezonden door RTL7. Onder andere in het supportershome van de Friese club kan de match gevolgd worden door aanhangers van Cambuur.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Heel frappant verhaal is natuurlijk dat Cambuur zelf een probleem heeft met haar eigen supporters en busmaatschappijen. Zelf laten ze nu via en over de rug van hun eigen burgemeester en de KNVB de clubs Zwolle en Eagles niet naar L’warden komen terwijl ze echt zelf een probleem hebben. Dat is onlangs nog door de commissie van mevrouw Vliegenthart kenbaar gemaakt. (zie http://www.bzk.nl/actueel/nieuws–en/@123417/auditteam). Ik denk dat de burgemeester van Leeuwarden daar maar eens aan moet gaan werken ipv andere steden/clubs het lastig te maken. Gerald vd Belt en Edgar van Perlo (voor wie het nog niet wist: Edgar nu ook werkzaam bij Cambuur) werk aan de winkel en val je vorige club en stad niet lastig met het probleem wat jullie in Leeuwarden hebben.


  ⚠️ Meld

 2. Supporters zonder ticket niet gewenst in Zwolle moet natuurlijk zijn: (zogenaamde) Supporters zonder IQ niet gewenst in Zwolle (en de rest van Nederland!!).  ⚠️ Meld

 3. Supporters zonder ticket niet gewenst in Zwolle moet natuurlijk zijn: (zogenaamde) Supporters zonder IQ niet gewenst in Zwolle (en de rest van Nederland!!).
  Door doenormaal, op 25 november 2009 om 21:26

  Dream on!
  Hooliganisme is niet uit te bannen, als de overheid dat begrijpt dan kunnen ze het reguleren.  ⚠️ Meld

 4. DE BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE ZWOLLE

  Overwegende
  – dat op vrijdag 27 november 2009 om 19.30 uur een voetbalwedstrijd wordt
  gespeeld tussen FC Zwolle en SC Cambuur in het Oosterenkstadion;
  – dat deze wedstrijd wordt aangemerkt als een hoog risicowedstrijd (categorie C);
  – dat het belang van deze wedstrijd met name voor SC Cambuur groot is,
  aangezien SC Cambuur in ieder geval bij winst de tweede periodetitel in de
  Jupiler League kan behalen;
  – dat voor deze wedstrijd voor de supporters van SC Cambuur een verplichte
  buscombi-regeling geldt, waarbij maximaal 500 supporters worden
  toegelaten;
  – dat SC Cambuur heeft laten weten maximaal 7 bussen ter beschikking te
  hebben en dat hierdoor niet alle 500 supporters met een buscombi naar
  Zwolle kunnen afreizen;
  – dat een toegangskaart voor Cambuur supporters alleen via de verplichte
  buscombi is te verkrijgen;
  – dat op maandag 23 november 2009 Cambuur supporters elkaar hebben
  opgeroepen om ondanks een (vermeend) verbod toch naar Zwolle af te
  reizen;
  – dat de gemeente Zwolle op 23 november 2009 een persbericht heeft
  uitgedaan dat er geen verbod voor Cambuur supporters geldt om de
  wedstrijd in Zwolle te bezoeken, maar dat Cambuur supporters alleen
  welkom zijn met buscombi;
  – dat uit politie informatie is gebleken dat ernstig rekening moet gehouden met Cambuur supporters die buiten de buscombi om, en daardoor niet in het bezit zijn van een toegangsbewijs, naar Zwolle komen op de wedstrijddag;
  – dat de onderlinge verstandhouding tussen FC Zwolle supporters en
  Cambuur supporters slecht is, mede naar aanleiding van ongeregeldheden en confrontaties in het vorig voetbalseizoen rond de nacompetitiewedstrijd op 25 mei 2009 in Leeuwarden tussen beide clubs;
  – dat de enkele aanwezigheid van Cambuur supporters zonder een geldig toegangsbewijs op de wedstrijddag, al dan niet opererend in een groep, op zich al ernstige vrees oplevert voor de verstoring van de openbare orde in Zwolle doordat hun aanwezigheid en gedrag aanleiding geeft tot confrontaties met supporters van FC Zwolle.
  Gelet op artikel 175 van de Gemeentewet.

  Datum 26 november 2009
  2/2

  Beveelt
  1. Al degenen die kennelijk behoren tot de supportersaanhang van SC
  Cambuur en dat door bijvoorbeeld kleding, uitrusting, gedragingen of
  anderszins kenbaar maken dan wel als zodanig bekend zijn bij de politie, zijn verplicht zich verwijderd te houden dan wel te verwijderen uit de gemeente Zwolle gedurende de periode van 27 november 2009 12.00 uur tot 27 november 2009 23.59 uur, voor zover zij niet woonachtig zijn in de gemeente Zwolle en uitgezonderd de op de wedstrijddag in Zwolle aanwezige Cambuur supporters die in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs en gebruik maken van de voor hen geldende buscombiregeling.
  2. Alle personen die zich schuldig maken aan (ernstig) opruiend of wanordelijk gedrag, alsmede op een of andere wijze de openbare orde verstoren of dreigen te verstoren zich op eerste aanzegging van de politie te verwijderen en verwijderd te houden uit het betreffende gebied, de wijk of buurt in de gemeente Zwolle waar op dat moment de openbare orde wordt verstoord of dreigt te worden verstoord en zich te verwijderen tot buiten een straal van 500 meter vanuit dit gebied, deze wijk, buurt dan wel te verwijderen uit de gemeente Zwolle gedurende de periode van 27 november 2009 12.00 uur tot 27 november 2009 23.59 uur.

  Zwolle, 26 november 2009,
  De burgemeester van Zwolle,
  Drs. H.J. Meijer

  Tegen dit besluit kan een belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum bezwaar maken bij de burgmeester van Zwolle, postbus 10007, 8000 GA Zwolle. Hiervoor dient een bezwaarschrift te worden ingediend dat naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar moet bevatten.

  Mits tijdig bezwaar is gemaakt, kan aan voorzieningenrechter van de
  Arrondissementsrechtbank Zwolle, postbus 10067, 8000 GB Zwolle, worden verzocht om met betrekking tot het besluit een voorlopige voorziening te treffen.


  ⚠️ Meld

Reageer