Publieksdebat over Zwolse Vinexwijk Stadshagen

Zwolle – Het Projectteam Stadshagen, Gemeente Zwolle en dAcapo ArtEZ, het Studium Generale van ArtEZ hogeschool voor de kunsten organiseren op donderdag 10 december a.s. vanaf 18.45 uur het StadshagenDebat.  In dit publieksdebat wordt met elkaar van gedachten gewisseld over kunstuitingen in de nieuwe wijk Stadshagen. Op zoek naar het hart en de ziel van deze Vinexwijk. Ook is er beeldmateriaal te bekijken. Het StadshagenDebat vindt plaats in het Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1 te Zwolle en is voor iedereen toegankelijk. Deelname is gratis.

In de Zwolse Vinexwijk Stadshagen werken sinds anderhalf jaar stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, kunstenaars en gemeente aan een wijk met een hart en een ziel. Met vereende krachten werken ze eraan om poëtische en culturele uitingen in te weven in het stedenbouwkundig plan. Na anderhalf jaar is het tijd om de stand op te nemen: lukt het om van Stadshagen een culturele hotspot te maken? Hoe staan de huidige bewoners tegenover de plannen? Wat denkt het professionele veld en de politiek van het cultuurmodel Stadshagen?

Programma
Hennie Kenkhuis, wijkwethouder van Stadshagen opent de bijeenkomst, waarna Peter Prak, projectmanager Stadshagen een inleiding houdt. Dan start het debat met drie korte statements door Eric Colpaert, kunstenaar en lid van het Kernteam Stadshagen, Monique de Vries, betrokken bewoner van de wijk, en Irene Müller, ArtEZ-docent Interieurarchitectuur en coach bij innovatieprocessen in de leefomgeving. Verder zijn voor het debat uitgenodigd: Kristian Koreman en Gijs van de Boomen (Kernteam Stadshagen), Thomas Raven (BAM vastgoed), De Open Kring Stadshagen, raadsleden Eefke Meijeriink (PvdA), Rana Berends (Groen Links), John van Boven (CU) en Hans Borrel (Swollwacht), Johan Wagenaar (ArtEZ en Instituut voor Case Studies), Jaap Hagendoorn (Carnavalvereniging Zwolle en oud-wethouder), Dirk Baalman (Oversticht), Wim van der Beek en Jacques Stadhouder (Commissie Beeldende Kunst Zwolle).
Marc van Leent leidt het debat. Om 21.30 uur sluit omgevingskunstenaar Dominique K. Himmelsbach de Vries, afgestudeerd bij ArtEZ, de bijeenkomst af met het vertonen van zijn werk.
Ook het publiek wordt in het debat betrokken. Het complete programma en verdere details zijn te vinden op www.artez.nl en www.cultuurhuisstadshagen.nl.
dAcapo ArtEZ
dAcapo ArtEZ is het studium generale programma van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.
Artikel delen:
Reacties 3

Reageer