Informatiebijeenkomst Regiotram Zwolle – Kampen

Zwolle – De Regiotram vervangt in 2012 de Kamperlijn: de treinverbinding tussen Zwolle en Kampen. De spoorlijn ligt er al en wordt geschikt gemaakt voor de Regiotram. Onder andere door passeerpunten aan te leggen en een elektrische bovenleiding. Aan de spoorlijn zelf zijn geen aanpassingen nodig. Een slimme oplossing dus, die veel voor het gebied kan opleveren.

Op 9 december worden de bewoners in Zwolle van de gebieden waardoor de tram gaat rijden geïnformeerd door de gemeente, Provincie Overijssel, ZwolleKampenNetwerk en ProRail. De bewoners worden bijgepraat over de vormgeving van de elektrische bovenleiding, de diverse haltes en oversteekplaatsen. De geplande haltes komen in de Zwolse wijk Stadshagen ter hoogte van de Rozentunnel en bij de kruising van de Canneveltstraat en de Bonkenhavenstraat. En bij de Voorsterpoort bij de kruising Zwartewaterallee Blaloweg.

Waar de huidige treinverbinding twee keer per uur rijdt, met slechts een stop in Zwolle en Kampen, biedt de Regiotram meer mogelijkheden. Meer haltes en een hogere frequentie. Zo gaat de Regiotram vier keer per uur rijden. Dat betekent elk kwartier de mogelijkheid om op te stappen bij meerdere haltes langs de route. Onderweg van Kampen naar Zwolle en omgekeerd stopt de Regiotram in de wijken Voorsterpoort, Stadshagen, Werkeren en Kampen-Oost. De Regiotram zorgt dan voor een uitstekende bereikbaarheid van verschillende wijken, kantoorlocaties en station Zwolle. En met vier keer per uur een tram sluit de Regiotram perfect aan op de rest van het openbaar vervoer in Kampen en Zwolle. Wonen in Kampen, werken in Zwolle – of omgekeerd – de Regiotram maakt het gemakkelijker. En dat is weer goed voor de economische ontwikkeling.

De Regiotram is een mooie aanvulling op de Hanzelijn die in 2012 gaat rijden. De Regiotram en de Hanzelijn brengen de regio meer bewegingsvrijheid in openbaar vervoer. Amsterdam komt dichterbij. En wie onderweg niet wil stoppen tussen Kampen en Zwolle, heeft tweemaal per uur de mogelijkheid om op de Hanzelijn te stappen. Samen kunnen Regiotram en Hanzelijn zelfs zorgen voor een verbinding tussen Kampen en Zwolle die maar liefst zes keer per uur gaat. Zo versterken de Regiotram en de Hanzelijn elkaar en is het openbaar vervoer in de regio optimaal geregeld. De informatiebijeenkomst op 9 december wordt gehouden in het Kultuurhuis in Stadshagen en begint om 19.30 uur. De bijeenkomst wordt ingeleid door gedeputeerde J. Klaasen, wethouder J. Cnossen en projectleider S. ten Hove namens Prorail.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Zozo, lekker veel. Komt er op die haltes ook een aansluiting met de bus? Dan hoef ik hier uit holtenbroek niet met de bus naar het station maar kan ik gewoon in stadshagen opstappen….


    ⚠️ Meld

Reageer