Verhalen over Zwolse bomen gebundeld in boekje

Zwolle – De verhalen die Zwollenaren indienden voor de mooiste boomverkiezing zijn gebundeld in een boekje met de titel “Bedankt lieve plataan”. Het boekje is vanaf zaterdag 28 november voor € 4,95 verkrijgbaar bij de boekhandels Westerhof, Waanders en de VVV.

De titel van het boekje is afkomstig uit het verhaal van mevrouw Ruinemans die voor de boomverkiezing de plataan tegenover het verpleeg- en revalidatiecentrum Weezenlanden nomineerde voor de boomverkiezing. Alle verhalen die voor deze verkiezing werden ingediend zijn nu gebundeld. Het boekje bestaat uit de top tien mooiste bomen, met prachtige foto’s en de bijbehorende verhalen. Daarnaast dertig verhalen van andere inzenders, twee gedichten en een kaart van alle 48 genomineerde bomen. Het is een boekje waarin emotie, herinnering, kracht, rust en inspiratie aan de orde komen. Het boekje telt 104 pagina’s.

Van de top 10 mooiste bomen is een reizende tentoonstelling samengesteld. Momenteel is deze te zien bij Woonzorgconcern IJsselheem, locatie Weezenlanden Groot Wezenland 28 te Zwolle. De volgende locaties zijn te zien op www.boomverkiezing.zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer