Algemeen Log 63

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 64 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 274
 1. Tot slot (?), een typische “Mars” over zijn “Onrendabelen”

  Het neoliberalisme heeft zijn beste tijd gehad
  De samenleving heeft de afgelopen decennia een geweldige versnelling ondergaan. Dat is ook te zien in films en televisieprogramma??s. De favoriete lengte van televisieprogramma??s is 25 minuten. Programma??s van meer dan 50 minuten zijn bijna niet meer te slijten. Ik was dan ook verbaasd en dankbaar dat de VARA de documentaire film De onrendabelen met een lengte van 102 minuten, en een inhoud die haaks op de tijdgeest staat, toch op prime time wilde uitzenden.

  Miljoen
  Nog verbazingwekkender is dat er bijna een miljoen mensen naar hebben gekeken, wat zeer uitzonderlijk is voor dit type programma. De reacties van kijkers, zie daarvoor onder andere de site Joop.nl, waren buitengewoon positief.

  Hoe is dat te verklaren? Ik kan de verleiding niet weerstaan te denken dat heel veel mensen voor de informatie die werd gegeven ontvankelijk zijn, vooral na de kredietcrisis. Het neoliberalisme heeft zijn beste tijd gehad. De tijd is rijp voor een nieuw politiek paradigma.

  Hoop ik.

  Dat die hoop niet door iedereen wordt gedeeld, is vanzelfsprekend. Zo zit het kabinet dat op het punt staat de verzorgingsstaat verder uit te kleden niet op een film te wachten waarin wordt aangetoond dat in de afgelopen dertig jaar mensen met de laagste inkomens op een steeds grotere achterstand werden gezet. Kennelijk voelde staatssecretaris De Vries zich geïnspireerd door het motto ??If you can??t convince them, confuse them?? (als je ze niet kunt overtuigen, breng ze dan in verwarring) dat bij een van onze ministers op de werkkamer hangt.

  Hij probeerde in het tv-programma Pauw & Witteman cijfers waaruit blijkt dat bij ons sinds 1980 de uitgaven aan sociale bescherming fors zijn gedaald een gunstige draai te geven door ze te verklaren uit een daling van de werkloosheid. Maar de omvang van de werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en bijstand is, zowel in percentages als in absolute getallen, na 1980 nooit lager geweest. Het aantal uitkeringen is daarna peilsnel gestegen en ligt nog steeds beduidend boven dat in 1980. Wat de cijfers juist nog schrijnender maakt.

  Afbouw
  Ook de column van Frank Kalshoven (Economie, 21 november) onder de titel ?? De normalisering van Nederland?? verbaasde mij niet. Naar de zin van Kalshoven is het kabinet nog lang niet ver genoeg gegaan met de afbouw van de verzorgingsstaat.

  Dat die hoop niet door iedereen wordt gedeeld, is vanzelfsprekendKalshoven noemt dat in de kille economentaal die hij prefereert het ??op economische merites beoordelen van waarden als solidariteit en rechtvaardigheid, wat tot materiële aanpassing van die waarden heeft geleid??.

  Hij noemt dat een normalisering omdat volgens hem in de jaren zeventig ??een loopje werd genomen met andermans portemonnee??. Bijvoorbeeld door het misbruik van de WAO, vooral door werkgevers en werknemersorganisaties. Als hij mijn boek Niemands land had gelezen, had hij, uit angst te worden beschuldigd van plagiaat, die passage niet zo geschreven. Want natuurlijk ben ik niet blind voor het uit de hand gelopen misbruik van sociale verzekeringen. Overigens niet zozeer in de jaren zeventig, maar vooral in de jaren tachtig.

  Hoofdstelling
  Ongewild onderschrijft Kalshoven de hoofdstelling van mijn boek. In de dertig jaar na 1980 zijn solidariteit en rechtvaardigheid ondergeschikt gemaakt aan economische doelstellingen. Van Dale omschrijft normaliseren als: ??in overeenstemming brengen met een norm??. De normalisering waar Kalshoven het over heeft betreft het in overeenstemming brengen met de norm om alles wat economische groei en het maken van winst in de weg staat zo veel mogelijk weg te snijden.

  Kalshoven is van 1965. Hij ziet de jaren zeventig ??als het decennium dat symbool staat voor de verkwanseling van diezelfde waarden die Van Dam zegt hoog te houden??. Hij schrijft dit zonder ook maar één argument ter onderbouwing van die boude stelling te noemen. Hoe hij bijvoorbeeld het steeds verder op achterstand zetten van mensen met een minimuminkomen als ??normalisering?? kan zien, is mij een raadsel.

  Verknocht
  Gek genoeg komt Kalshoven aan het slot van zijn column tot de conclusie dat we er niet in slagen de wat minder getalenteerde 20 procent van de bevolking te helpen met hun emancipatie. Hij is te verknocht aan zijn vooroordelen om dat probleem in verband te kunnen brengen met het ??op economische merites beoordelen van waarden als solidariteit en rechtvaardigheid, wat tot materiële aanpassing van die waarden heeft geleid??. Laden vol onderzoek laten zien dat achterstand de belangrijkste oorzaak is van maatschappelijk disfunctioneren en uitsluiting.

  Frank Kalshoven is directeur van de argumentenfabriek. Kennelijk is de productie van die fabriek ook ingezakt.  ⚠️ Meld

 2. Rekenwondertje?

  We moeten met zijn 3-en een barrekening betalen. We bleven maar even en hadden 30 Euri in de pot gedaan (vanzelfsprekend 10 per persoon)….

  Toevalligerwijs is dat precies de rekening. De barman loopt met de 30 Euri weg en komt met 5 losse Euri terug. Hij had zich vergist.

  Jij geeft ons alle 3 een euri terug en we besluiten de barman 2 euri fooi te geven…..

  Hoeveel hebben wij 3-en nu (pp) betaald?
  10 – 1 = 9 x 3 = 27

  —–

  Huh….we hadden toch 2 euri over….. voor die barman???
  27 + 2 = 29??????en we hadden toch 30 euri?  ⚠️ Meld

 3. Waar gister te lezen was dat “het boefje” met 20 jonge vrouwen was gezien. Vandaag het antwoord:

  Zijn voorkeur voor tienermeisjes komt Silvio Berlusconi duur te staan: Veronica Lario, de vrouw met wie hij in scheiding ligt, eist jaarlijks 43 miljoen euro van de Italiaanse leider. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera vandaag.

  Berlusconi (73) zou de eis van Lario hebben afgewezen. Hij vindt een maandelijkse vergoeding van een bedrag tussen 200.000 en 300.000 euro voldoende. De eis van de 53-jarige Lario komt neer op iets meer dan 3,5 miljoen euro per maand.

  Lario had eerder al aangekondigd met een flinke claim te komen in de echtscheidingszaak, omdat zij vindt dat Berlusconi schuldig is aan het mislukken van het huwelijk  ⚠️ Meld

 4. hoi hoi even een vraagje hebben jullie weekblad de peperbus wel gehad gisteren?
  wij nl niet! ik mis hem ik heb al een paar keer melding gemaakt dat we hem niet krijgen……


  ⚠️ Meld

 5. Bijdeze ook het officiele verzoek van Tim aan de admins om het +/- systeem af te schaffen. Het levert onnodige discussies op (sorry mensen) en het is zo dat een niet nader te noemen aantal personen bij voorbaat al een – krijgt.

  Tim

  ===========

  Waarvan akte.


  ⚠️ Meld

 6. Oke zwollenaar ik lees dat je mij arrogant vind omdat ik 17 ben en VWO doe… Mooi. Ik deel die mening niet. Als jij dat vind: Prachtig! Als jij er gelukkig van wordt: Prachtig! Als jij denkt daar beter op te worden: Alleen maar goed.

  Ga vooral zo door, als jij je er goed bij voelt. Ik kan me er niet door geraakt voelen, als ik eerlijk ben.

  Prettige avond verder!


  ⚠️ Meld

 7. Morgen debatteren, wie weet er nog goede voor- en tegenargumenten? Ik weet nog niet welke partij ik mag gaan vertegenwoordigen. Hier in ieder geval de twee debat stellingen.
  1. Leerlingen van scholen voor voortgezet onderwijs moeten op zaterdag (vrijwillig) lessen kunnen volgen.

  2. Iedere Nederlander moet verplicht worden ingeënt tegen de mexicaanse griep.


  ⚠️ Meld

 8. @ Tim, vind dat je op een weblog als deze je mening mag geven, en daar kan een ander het wel of niet mee eens zijn, maar deze reactie was veel te perssonlijk dus onjuist in mijn ogen, en dat van de handen op 1 buik is in de zijn van de uitdrukking niet alleen schijnbaar maar echt zo;)


  ⚠️ Meld

 9. @Natascha, ik vind het allemaal wel best. Als hij wil reageren moet hij maar hier komen op de algemene log. Is het ook nog gezellig trouwens.


  ⚠️ Meld

 10. En alweer url ipv quote. Bijdeze het juiste post.

  Website van de kiesraad

  De verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden normaal gesproken om de vier jaar plaats, in maart. De laatste Tweede Kamerverkiezingen vonden plaats op 22 november 2006. Dit waren zogenoemde ontbindingsverkiezingen: de verkiezingen waren gepland voor 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet. De volgende verkiezingen vinden naar verwachting plaats in 2011.

  Ik dacht dat de 2e kamer altijd 4 jaar zat.. Dat is 22 november 2010 als afloop. Maar hoe lang duurt het dan voordat er verkiezingen zijn.. Is er altijd zo’n periode tussen de afloop van de termijn tot de nieuwe verkiezingen? Ik dacht dat ik het snapte 😀

  En nu koest Tim 😀


  ⚠️ Meld

 11. Huh? Soms lijkt dit net een chatsite, waarbij er berichtjes weer worden gewist. Ik begrijp er niets van. Natuurlijk snap ik dat iedereen vrij is om te reageren zoals hij/zij wil. Maar ik vond de algemene log een paar maanden geleden prettiger om te lezen. Nu kan ik er soms geen touw aan vastknopen. Is een chat-onderdeel misschien een idee? En daarnaast dus een algemeen log, waarop nieuws te vinden is en niet dat iedereen elkaar goedemorgen wenst?


  ⚠️ Meld

 12. @ plantje, heb even op litter naar je band geluisterd, vind het kei goed.
  Heb een neef(je) die zit in make believe uit groningen als zanger, echt leuk om dan eens in de zaal te staan als hij zingt, hij trad pas nog op in Hedon.


  ⚠️ Meld

 13. Tim schreef:
  Oke zwollenaar ik lees dat je mij arrogant vind omdat ik 17 ben en VWO doe..

  Nou nu weet ik het zeker, begrijpend lezen kun je absoluut niet als dit is wat je uit mijn tekst haalt. Dat is wel een hele simpele benadering. Geeft verder ook niet, nu blijkt ook wel hoe zinloos het is om jou iets uit te leggen. Veel plezier verder hier met je online vriendjes. Je hebt nog een paar jaar nodig om een echte grote vent te worden. Aan jou ga ik in ieder geval geen tijd meer besteden. Daaaaggg!!!!
  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 14. Ben het eens met Tim over de minnetjes en plusjes. Alleen plusjes geven kan ook al aangeven dat je iemands mening ondersteunt, minnetjes zorgen alleen maar voor een wat afgunstige sfeer volgens mij. En inderdaad, soms zie ik reacties die zo neutraal zijn dat je het er praktisch niet mee oneens kanzijn, maar zie dan dat iemand vanwege de persoon een minnetje geeft, zonder zichzelf bekend te maken. Dat komt bij mij nogal over als iemand die je een trap in je rug geeft en dan hard wegrent.
  Een ‘flag as offencive’systeem zou ook kunnen werken, als het gaat om uitzonderlijke gevallen. Als iemand bv rascistische, bedreigende of te persoonlijke uitlatingen doet, (in die gevallen heb ik ook wel eens gemind) dan zou je de redactie kunnen tippen, de rest ziet het niet en de redactie kan dan bepalen wat ze ermee doen…….of gewoon een systeem waar kenbaar gemaakt wordt wie je mint, dan blijft de discussie open en dan filtert het persoonlijke geklier zich er vanzelf uit…..
  🙂


  ⚠️ Meld

 15. Ja Koko, je kunt een “zwollenaar” niet vergelijken met een Assendorper. Een Assendorper zal nooit zeggen dat ie een Zwollenaar is:D:D. Ik weet niet hoe dat in attem zit. I am proud to be een Assendorper:D:D:D.


  ⚠️ Meld

 16. Nou ASSENDORPER, Koko moest vandaag ook even in zwolle zijn en ben via assendorperstraat even in de binnenstad geweest. Leuke buurt hoor;)

  In de binnenstad bij DOMINO even een patatje gehaald, het leek daar wel een familiere?nie 😀


  ⚠️ Meld

 17. @ plantje, heb even op litter naar je band geluisterd, vind het kei goed.
  Heb een neef(je) die zit in make believe uit groningen als zanger, echt leuk om dan eens in de zaal te staan als hij zingt, hij trad pas nog op in Hedon.
  Door ingrid, op 26 november 2009 om 22:48

  Dankjewel! Het moet nog allemaal een slagje beter worden hoor. We doen het in ieder geval met veel plezier.


  ⚠️ Meld

 18. Bijdeze ook het officiele verzoek van Tim aan de admins om het +/- systeem af te schaffen. Het levert onnodige discussies op (sorry mensen) en het is zo dat een niet nader te noemen aantal personen bij voorbaat al een – krijgt.

  Tim

  ===========

  Waarvan akte.
  Door Tim, op 26 november 2009 om 18:15

  Inderdaad het minnen puur om de persoon is wel jammer. Maar dat soort zielige mensen hou je er toch tussen.

  Persoonlijk vind ik het wel een grappig systeem. Inderdaad ook om soms aan te geven dat je vindt dat iemand een mening goed verwoordt zonder je direct zelf in de discussie te mengen. Het is dan vaak eigenlijk niet nodig ook nog uitgebreid te roepen dat je het er inderdaad mee eens bent. (En dat doen we dan weer wel ;))
  Aan de andere kant: in geval van minnen ben je dus schijnbaar een andere mening toegedaan. Dán ben ik vaak wel weer benieuwd naar iemands reden om een min te geven! Bijvoorbeeld in het topic over de gestolen vrachtwagen combinatie. Daar reageert iemand anoniem als “roodlichbekeurder” (compleet met tikfouten). Als je daar op ingaat krijg je van NIEMAND reactie dat ze het niet met je eens zijn! Nee, je krijgt alleen maar minnetjes. Maar daar moet je boven staan, want dat zijn gewoon zielige mannetjes die een bekeuring hebben gekregen voor asociaal gedrag (zoals door rood rijden) en het niet kunnen hebben dat ze ervoor gepakt zijn.


  ⚠️ Meld

 19. Huh? Soms lijkt dit net een chatsite, waarbij er berichtjes weer worden gewist. Ik begrijp er niets van. Natuurlijk snap ik dat iedereen vrij is om te reageren zoals hij/zij wil. Maar ik vond de algemene log een paar maanden geleden prettiger om te lezen. Nu kan ik er soms geen touw aan vastknopen. Is een chat-onderdeel misschien een idee? En daarnaast dus een algemeen log, waarop nieuws te vinden is en niet dat iedereen elkaar goedemorgen wenst?
  Door Merije, op 26 november 2009 om 22:32

  Er is een chat-onderdeel geweest, maar dit is afgeschaft. Destijds was het ook nog lang niet zo druk op het weblog volgens mij. Bovendien had je sowieso geen mogelijkheid om je aan te melden als gebruiker.

  Dit nu weer invoeren zou leuk zijn, maar vereist bijzonder veel toezicht van de admins. Ik denk dat ze al genoeg moeite hebben al deze reacties bij te houden!

  Maar misschien is er wel een mooie tussenoplossing te bedenken. Zo zijn er talloze chat sites waar je je eigen groep kunt openen. Wellicht kan iemand daar een “Weblog Zwolle” groep/ruimte openen. Dan kunnen we de admins hier vragen daar naartoe door te linken en ligt het toezicht voor wat er gebeurt in handen van de eigenaren van de chat sites.


  ⚠️ Meld

 20. Goedemorgen allemoal,

  Dat + en – systeem? ze doen er maar mee wat ze willen.

  Tim trek het je niet aan, tenminste ik hoop dat je dat niet doet:D:D:D


  ⚠️ Meld

 21. Net even een mailtje naar mijn (nu nog) vrienden gestuurd:

  Hoi,

  Op het moment is 75% van de Nederlanders vóór Actieve Donor Registratie. Toch krijgt men het in de Tweede Kamer (zo gezegd onze volksvertegenwoordiging) voor elkaar om zowel in 2005 als 2008 tégen Actieve Donor Registratie te stemmen. Dat slaat natuurlijk als de spreekwoordelijke tang op een varken!

  Geef daarom je handtekening op: http://www.2miljoenhandtekeningen.nl

  Als je nog twijfelt over het hoe en wat kun je op die website ook eerst meer informatie lezen over wat ADR inhoudt.

  Je weet dat ik een gruwelijke hekel heb aan mailtjes waarin geclaimd wordt dat je nu een zielig kindje kunt helpen door een mail door te sturen of waar je gratis GSMs mee krijgt (want Nokia, Microsoft, AOL, en weet ik veel wat meer leest aaaaallemaal mee met je mailtje en zij zitten er echt op te wachten dat je het doorstuurt??) 9 Van de 10 mails die zo doorgestuurd worden beginnen met zinnen als:⤝Dit is echt⤝ en ⤽Belangrijk! Stuur dit door naar al je vrienden!⤝ Daarom heb ik deze mail ook zelf getikt en zou ik zeker aanraden vrienden en familie te attenderen op deze website! Duidelijk mag zijn, dat dit geen hoax is, maar bittere noodzaak.  ⚠️ Meld

 22. @Tim.

  Je bent een VIP geworden;D.Op een ander lijntje al onderwerp van gesprek geworden.
  Toch leuk dat je zo belangrijk bent toch.;D;D;D


  ⚠️ Meld

 23. Een ‘flag as offencive’systeem zou ook kunnen werken, als het gaat om uitzonderlijke gevallen. Als iemand bv rascistische, bedreigende of te persoonlijke uitlatingen doet, (in die gevallen heb ik ook wel eens gemind) dan zou je de redactie kunnen tippen, de rest ziet het niet en de redactie kan dan bepalen wat ze ermee doen…….of gewoon een systeem waar kenbaar gemaakt wordt wie je mint, dan blijft de discussie open en dan filtert het persoonlijke geklier zich er vanzelf uit…..

  Die functie is er al. Zie het uitroeptekentje naast de + en -.

  @Zwolse, 7:09
  Bij welke nou weer? Of nog steeds bij het draadje van de vaccinatie? Ik dacht dat we daar on-topic gingen?!

  @Plantje

  Net even een mailtje naar mijn (nu nog) vrienden gestuurd:

  Nu nog… Loopt het op de klippen Plantje?


  ⚠️ Meld

 24. Bereikbaarheid binnenstad
  Bereikbaarheid Binnenstad
  Ik weet dat mijn reactie lang achterhaald is, maar wat de …zijn ze toch aan het doen met de zwolse binnenstad? Je komt er met de auto niet meer in en als je op de fiets gaat kun je die niet fatsoenlijk ff neerzetten. De parkeertarieven zijn van een orde van een echt grote stad (50 cent per 20 minuten), de terrassen zijn en worden nog veel groter dan het aantal mensen dat ook daadwerkelijk gebruik maakt van de terrassen, en op elke hoek van de straten staan pollers.
  Ik ben heus voor een autoluwe binnenstad, maar als straks de ruimte bij het postkantoor is veranderd in een terras en er pollers staan bij de sassenpoort, hoe kom je ,behalve als je gezond bent en kunt fietsen de stad nog in? Als je nu kijkt hoe vast het verkeer staat iom de binnenstad -van af een uur 4 smiddags- omdat de situatie is verworden van die van een stuwmeer, spreek je dan van goed beleid? Ik ben het er helemaal mee eens dat de historische binnenstad bewaard moet worden, maar gaat de gemeente niet een stapje te ver? De binnenstad is niet zoals de binnenstad van Apeldoorn waarin alle winkels gecentreerd zijn en je idd die ruimte autovrij kan maken.
  Ondernemers kunnen hun winkels slecht en straks niet meer bereiken (geen pasje) mensen die slecht ter been zijn moeten of een heel eind vanuit de parkeergarage of vanaf de bushalte komen. Winkeliers zien een daling in de omzet en de binnenstad wordt rustiger. Misschien met de laatste pollers die nog komen, iets te rustig? Ik doe mijn winkelen al in zwolle zuid of de aalanden? Is dat een goede ontwikkeling? Ik vraag het me af.Ondernemen in de zwolse binnenstad? Alleen om er te komen is het een hele onderneming!  ⚠️ Meld

 25. @Tim.

  Nee op de website van de LWL.

  Iedereen die wat slimmer is dan het gemiddelde daar,wordt met de grond gelijk gemaakt.Het blijft lachen met die gasten.;D;D;D


  ⚠️ Meld

 26. Corin, ik vind dat zwolle heel goed het fietsen promoot. Gratis bewaakte fietsenstallingen en dergelijke, top. Voor mensen die slechter ter been zijn… Mensen die in een rolstoel zitten redden zich meestal wel. Mensen die met een rollator… Die zullen het rustig aan moeten doen.

  Ik vraag me af hoeveel overlast die mensen hier van hebben, als ik eerlijk ben. Ik zie altijd nog zat mensen die slecht ter been zijn in de stad rondlopen. Overigens, als je slecht ter been bent en je wordt aan de ene kant neergezet van de diezerstraat, dan ben je toch ook nog niet aan de andere kant zo 1, 2, 3. Dus volgens mij is er amper een probleem.

  En als jij (u) je (uw) boodschappen en winkelen ergens anders doet, dan is dat uw keuze: die winkels zijn er toch ook voor om in te kopen?

  Succes, ik wacht op uw antwoord.


  ⚠️ Meld

 27. GHAHAHAHAHA

  op weblog zwolle zit telkens ene TIM iedereen lastig te vallen met allerlei geneuzel. Zou hij soms een 2e DICK zijn ? Of zou Dick zijn grote voorbeeld zijn? Waar is het misgegaan met die jongen ? Willem heb jij geen plan om dergelijke jongeren eens wat leuks te laten doen ? misschien kan er een potje komen om zulke jongens eens naar de dames van plezier te sturen zodat ze ontdekken dat er meer in het leven is dan weblog zwolle ? een bezorgde groet van sjakel  ⚠️ Meld

 28. Haha Tim 8:14….toen zat ik net ff in de auto weer van de nieuwe U2 te genieten. Moest ff snel naar C1000 want………KOFFIEZETAPPARAAT STUK :'(>:(
  Wat is een harde zwoeger immers zonder koffie 8)
  Bovendien ben ik door deze actie graag “de held van de dag” 😉

  Nu kennen we het wel over Zwolleyoow: politie hele dag op Deltion geweest weer: 8:30


  ⚠️ Meld

 29. Huh Opa Beelen verstaat geen kloten van Sanne Hans die meldt dat ze uit ZWOLLE komt >:(

  Wie is toch die opa Beelen op het lijntje van Willem en zijn nep-aanhangers?

  Zondag wil opa Beelen met zijn allen naar Zwolle 😀


  ⚠️ Meld

 30. @ Tim, had het gelezen (8:26) lachen met die Sjakel altijd. Ook bekend onder 4 andere namen. Maar denk je dat ze Willem aan zijn broodnodige stemverklaringen helpen? Ze bespotten em liever :'(


  ⚠️ Meld

 31. Interessante Max Pam-schrik niet van de foto!!

  Mocht gister geloof ik om goed 21.15 mijn bijdrage aanleveren.
  ———-
  Trouwens sinds van de week ook ff op een draadje van een boeiend vertellend joods meisje.

  We hadden het over Lieberman: In Israël zeggen ze, volgens haar, dat Rusissche joden het ergst zijn…… Dat is die Lieberman!
  De gillende en hij zullen het wel niet over wereldvrede hebben gehad, tijdens hun gezamenlijke lunch…:'(  ⚠️ Meld

 32. zo mensen, na 3 maanden sabbatical zal ik hier weer af en toe aanwezig zijn om de discussie scherp, on-topic en leuk om te lezen houden. Wat me opviel is dat sommigen hier bergen minnetjes verzamelen, ik hoop niet dat dat dat met de personen in kwestie heeft te maken. Hopenlijk wordt hier puur en alleen de inhoud van de reacties afgestraft.


  ⚠️ Meld

 33. Vandaag spannende dag, de goedheiligman brengt vanavond een bezoek hier aan de speeltuin.

  Toch altijd weer een hele organisatie als die man komt, partytent, verlichting, muziek enz enz.

  Nu wil meneer ook nog een camper als vervoermiddel. Volgens mij is die mijter nie waterdicht:D


  ⚠️ Meld

 34. Maak je geen zorgen joop, de mensen zijn bekend en komen van het draadje waar vriend Calimero ook post. Zijn nooit ergens te bekennen als het gezellig is. Gelukkig is het goed potten drinken met hun 2 contactpersonen. Post jij daar niet meer?


  ⚠️ Meld

 35. Zondag wil opa Beelen met zijn allen naar Zwolle 😀

  Nou laat maar komen zou ik zeggen 🙂

  ——
  Gezellig koko!
  ——

  Helaas joop. De minnetjes zijn gericht op bepaalde personen. (Tim, Dick, etc)


  ⚠️ Meld

 36. Er is ook al een plaatselijke opa Beelen Tim…kijk maar eens in de moppentrommel (draadje heb je al) van ons potentiële nieuwe gemeenteraadslid. Die overigens weer in “Man bijt hond” komt.


  ⚠️ Meld

 37. hej dick, nee ik volg LwL voorlopig alleen nog op afstand. Mijn voormalige buurman gun ik het politiek succes van harte maar dat zakie waar ie zich mee omringt maken hem tot een schertsfiguur die de lachers consequent op zijn hand krijgt


  ⚠️ Meld

 38. Op veilige afstand 😉 Willem vind ik ook een hele aardige vent, gun hem alle geluk idd. Hij is er zo druk mee! Hij heeft nu in elk geval een goeie webmaster en die Charlotte (oid) is weer terug. Helaas moet je je daar altijd afvragen of zelfs de geslachten die de naam doen vermoeden wel kloppen. Heb een paar keer met Willem gemaild, maar kan me alleen al in zijn steun voor Wilders niet vinden. Hij heeft wel een soort slogan die op “de sterkste schouders, de zwaarste lasten” lijkt. Dat dan weer wel.

  Volgens mij is het niet zoveel moeitje om het draadje zo in te richten dat je je alleen met opgave van mailadres kunt aanmelden. Zou al een aardige schiftiing zijn. Benieuwd, hij wil nu een partijcongres, heeft een minimum aantal aanmeldingen gevraagd. Slim en hoop dat die mensen er komen!


  ⚠️ Meld

 39. Bedenk wel: geen 30 steunverklaringen betekend geen lwl bij de verkiezingen volgend jaar!!!! Ik moet er niet aan denken!!!

  En die willem is voor de doodstraf.. Niet dat je daar iets mee kunt, in de lokale verkiezingen…


  ⚠️ Meld

 40. Da’s inderdaad niet zo’n sterk punt. De ene keer gaat het over de stoeptegels in Berkum….dan weer over Geert en de doodstraf :'(

  Maar dan wel weer “de moppentrommel”!


  ⚠️ Meld

 41. Zwollenaar, ik wil niet vervelend doen maar jij hebt zelf net zoveel moeite met begrijpend lezen aangezien jij mijn post in de vaccinatie topic ook niet goed hebt gelezen….


  ⚠️ Meld

 42. SPANBROEK – ABN Amro heeft tientallen kunstwerken, beeldhouwwerk en een kamerscherm uit de privéwoning van Dirk Scheringa in Spanbroek laten halen. Ook op het hoofdkantoor in Wognum van het failliete imperium van Scheringa zijn donderdag kunstwerken meegenomen en vrijdag is Scheringa’s herenhuis in het Friese Driesum aan de beurt.

  Je zou haast medelijden met Dirkie krijgen.;)


  ⚠️ Meld

 43. WL weer in man bijt hond,hopelijk wordt hij dan niet zo te kijk gezet als de afgelopen periode.Dat verdient hij niet,maar hij is er zelf bij.


  ⚠️ Meld

 44. Willem is te goed van vertrouwen.en daar maken er een paar op een misselijkmakende manier schandalig misbruik van.

  Net wat Dick al zei,het zou Willem alleen maar ten goede komen als hij het kaf van het koren kon scheiden,en het forum gebruiken waar het voor bestemd is.Zoekende kiezers die zich willen orienteren lopen op deze manier gillend(geert niet hoor Dick)weg.

  Ik gun hem beter dan wat er nu is voor hem


  ⚠️ Meld

 45. Ja Koko, je kunt een “zwollenaar” niet vergelijken met een Assendorper. Een Assendorper zal nooit zeggen dat ie een Zwollenaar issmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gif

  Pfff, dat is zeker in het kader van de integratie??!! Echte man van de wereld die Assendorper. Hoe klein is je wereldje dan zeg…echt sneu!!!


  ⚠️ Meld

 46. Iemand die de wereld niet snapt. En maar met zijn minderheidje proberen als waarheid over te komen.

  Oh ja ik mag niets zeggen. Ik doe VWO, ben 17 jaar en ben arrogant, ik weet het.


  ⚠️ Meld

 47. Natasja en Tim, ik zat me ook al af te vragen waarom er arrogant op staat. Dat is namelijk helemaal niet de indruk die ik van Tim heb, een sarcastische reactie op een eerdere discussie misschien Tim?


  ⚠️ Meld

 48. Neem me niet kwalijk trouwens NataSCHa dat ik daar zo even je naam verkeerd spel…..het goede voorbeeld was notabene recht voor mn neus…….shame on me


  ⚠️ Meld

 49. @ Natascha leuke wedstrijd hopelijk vanavond, worden ze een keer live uitgezonden, heb ik wat anders vanavond, hoewel dat ook leuk is baal ik er wel van.


  ⚠️ Meld

 50. hmm als zwolle op tv komt is het meestal maar de vraag wat ze er van terecht brengen 😀 soms hebben ze last van podiumvrees hahaha, jij ook veel plezier vanavond!


  ⚠️ Meld

 51. Ingrid, wij moeten die afgelaste pot in IJsselmuiden inhalen. Maar hij moet voor 1x alleen….morgen en maandag de hele dag eigen verjaardagen. Zondag een uit-verjaardag, ter ontspanning 😉


  ⚠️ Meld

 52. Och, och bij IJVV ook al zo vroeg voor C’s. Denk je dat je van die comedy af bent met wat oudere kids >:( Je kunt van WVF zeggen wat je wilt maar dat plannen ze beter. Ook nog eens enorm veel team op 4 velden….

  Ga je een bakkie bij Zwolse doen Natascha?


  ⚠️ Meld

 53. Nee Dick dat klopt maar ze zitten nog in de beker, mogen morgen naar reaal dronten, spelen om 11.00 uur nog wel een redelijke tijd.
  Maar inderdaad bij YVV 9.00 uur bij Be Quick spelen de C’s thuis ook meestal om 9.00 uur echt midden in de nacht, deze tijden.


  ⚠️ Meld

 54. Oh, da’s wel mooi de beker Ingrid. Maar Reaal uit…..we hebben verder nergens gezeur gehad maar daar zaten de jongens onder elkaar nogal vervelend te doen. Scheids was absoluut partijdig, maar een beetje volwassen hand deed wonderen 😉 Wel een stuk jagen in die onafzichtelijke polder.

  Schijnt dat Zwolse bij BQ verantwoordelijk is voor de tijden 😉


  ⚠️ Meld

 55. Klopt Dick, wij hebben ze al thuis gehad, en daar werd door reaal behoorlijk geageerd (zowel spelers als leiding) tegen elke beslissing die de “tegen” hun werd genomen. En als de scheidsrechter in hun ogen ten onrechte een keer niet floot begonnen ze weer te zeuren.

  Dus ik vind het niet echt een wedstrijd om naar uit te kijken, weet ook nog niet of ik mee ga, misschien gaat mijn man wel alleen mee.
  Maar ze zullen zeker de scheidsrechter niet mee hebben, Jammer!
  Dit zou niet zo moeten zijn.

  En misschien kanZwolse uitleggen waarom daar de D en C’s bij be Quick vroeg spelen, terwijl juist de jongsten meestal vanzelf al vroeger uit de veren zijn dan de ouder jeugd.


  ⚠️ Meld

 56. erg hoog ons kent ons gehalte hier. komt de discussie niet ten goede. Bepaalde types hier slaan wel heel erg door.

  ============

  Bericht aangepast.
  Afzender is gewaarschuwd.


  ⚠️ Meld

 57. erg hoog ons kent ons gehalte hier. komt de discussie niet ten goede. Bepaalde types hier slaan wel heel erg door.
  Door moet ik ff kwijt, op 27 november 2009 om 13:08

  Welkom! 🙂

  Wellicht kun je voor wat afwisseling zorgen. Ach…in ieder geval 1 persoon meer die reageert is er weer 1 meer. En dat zou in principe de discussie ten goede moeten komen 😀


  ⚠️ Meld

 58. Ah een toppertje?! Die van ons zat er ook ff bij maar viel af. Ach, hij speelt nu tenminste wel bijna altijd. En hij vindt het zelf prima. Iets met nadeel en voordeel en die Johan die bij Danny onder de duim zit.


  ⚠️ Meld

 59. @ zwolse, waarschijnlijk spelen de standaardteams wat later maar de overige volgens mij om 9.00 uur. Maar ja dan heb je ook wat aan je zaterdag. Weet je al waar Dick de cheerleader van jullie kan inhuren:D


  ⚠️ Meld

 60. 😀 Zwolse, kan niet wachten tot april. Of doe je je kunstje ook al in de rust van Berkum-1 tegen Be Quick op 11/12?

  Idd Zwolse 13:40
  Mijn oudste was redelijk, mocht omdat men toevallig bij een goede wedstrijd kwam kijken een paar keer meetrainen met de FC. Daar is het ook bij gebleven. Hij is er evenlater afgegaan, het lag zeker niet aan de groep, niet aan de vereniging. Gewoon aan hemzelf, hij had er geen zin meer in. Tja, dan moet je niet doorgaan. Alles geven of niet.

  De jongste vindt het nog erg leuk. Maar ach het zijn pubers he 😉
  ——-
  Er komen wel meer spelers bij BQ ballen die van de FC-jeugd afkomen, begrijp ik.


  ⚠️ Meld

 61. Mijn neefje speelde al bij Be-Quick28 en werdt toen geselecteerd voor FC Zwolle.Hij vond he wel helemaal geweldig,maar de druk werd teveel.In totaal 4x in de week trainen(2x FC ZWOLLE en 2xBe-Quick280 en dan de nodige wedstrijden was teveel van het goede.Daarbij naar het middelbare onderwijs.Is nu alleen met Be-quick28 bezig en school is meer dan genoeg is mijn idee.

  Idd komen er vrij veel jongetjes van FC ZWOLLE naar Be-Quick28 toe.
  Het afgelopen 1 a 2jaar is er zowiezo veel aanwas bij de jeugd bijgekomen.

  Mijn kunstje bij Berkum vertonen? denk het maar niet,zoek de kruk aan de bar wel op;D


  ⚠️ Meld

 62. Ik voel mij nu persoonlijk bedreigt. Als ik opeens op mijn gastenboek deze berichtjes tegenkom

  Timo 27-11-09 12:05:13 what i’m doing here? This is bullshit!

  Timide 27-11-09 12:02:59 Prachtige site hoor. Je zou je werk er van moeten maken hahahahahahahahaha
  Get a Fucking Live Ashwhole!!

  en ik weet dat ik door een niet nader persoon van deze weblog ben benaderd als timide, voelt dit niet fijn. Vanmiddag neem ik contact op met de admins hier, ik mail het IP adres van deze poster, zodat ook zij op de hoogte zijn wie dit eventueel is op de weblog. Als zij contateren dat er persoonlijk op mij wordt gescholden door de persoon in kwestie, zien ze maar wat ze met deze informatie doen. Ik vind het niet gepast.

  Met vriendelijke groet, Tim


  ⚠️ Meld

 63. @Tim.

  Snap het dat jij je er niet prettig bij voelt,maar op internet heb en krijg je te maken met zulke internet helden.
  Sta er lekker ver boven,jij met je 17 jaar hebt meer aan fatsoen en kennis in huis, dan zulke helden.Hun leventje bestaat uit internet en staan ver van de bewoonde wereld af.


  ⚠️ Meld

 64. pffffff, waar gaat dit over!! ik heb dat gastenboek eens bekeken, maar ik kan me niet voorstellen dat je er zo’n ophef over maakt.
  wel een flut-site trouwens, dat dan weer wel.


  ⚠️ Meld

 65. @ verdieping.

  Wat je ook van iemands site vind,geeft nog niet het recht om iemand te gaan beledigen.
  Of is dat gewoon om je gelijk te halen.


  ⚠️ Meld

 66. ik beledig niemand. geef mn mening, daar is niets mis mee. sta van dit moralistisch praatje te kijken zwolse. als ik zo je stukjes eens doorlees kan je er zelf ook wat van.  ⚠️ Meld

 67. Je bekijkt hem vast in internet explorer.. Dan heb je gelijk :D:D:D

  In firefox is het wel goed in orde. Dan is het je smaak of niet je smaak.

  En ik heb er werk van gemaakt, ik heb de webmaster een email gestuurd.

  Ik vind dat binnen deze weblog iedereen me mag noemen hoe die wilt etc, maar daarbuiten is het mijn persoonlijke (privé klinkt zo sneu) leefomgeving. Als ik op de weblog niet meer tegen beledigingen kan, stop ik met de weblog. Als dit erbuiten gebeurt, kan ik het niet vermijden. En dat is het grote verschil.


  ⚠️ Meld

 68. Aanvulling: Ik heb er zelf voor gekozen hier te reageren. Met als meegekomen consequentie dat mensen terug kunnen reageren. Of ik het leuk vind of niet. Dan snap ik de toegevoegde waarde van het beledigen op gebieden die er totaal niet te doen niet helemaal.

  ==========

  Tip: negeren.


  ⚠️ Meld

 69. Probeer ook altijd even op een andere manier te kijken tegen hetgeen je gaat posten.
  Maar ook moet je verschillende invalshoeken gebruiken als je posts van anderen bekijkt.

  Lichaamstaal en intonatie is nog altijd niet mee te geven op een log. Lang niet iedereen kan even goed omgaan met het gebrek daaraan.


  ⚠️ Meld

 70. Wijze woorden plantje! Klopt als een bus. Ik merk soms dat ik daar ook aan te kort schiet (eigen geen tekortschieten, je kunt het ook niet zien).

  Overigens, is het ip adres xx.xxx.xx.xx niet meer in staat een berichtje te plaatsen op mijn gastenboek. (even voor de privacy onzichtbaar gemaakt ;))…


  ⚠️ Meld

 71. Ik heb ook eens een tijdje contact gehad met een “jongedame” die zich voordeed als iemand die bijzonder geïnteresseerd was in mij. Ik ben nog altijd blij dat ik daarmee altijd voorzichtig omgesprongen ben. Dat had psychisch veel rotzooi kunnen veroorzaken!


  ⚠️ Meld

 72. Opgepakte man bij Deltion is de verkeerde!
  Weer nieuwe veiligheidsmaatregelen genomen

  Bron: 3fm-journaal

  =========

  Staat al bij het nieuws op Weblog Zwolle 😉


  ⚠️ Meld

 73. Hallo Marcello!
  Ja dat lijkt wel zo. Dat komt omdat er gefilmt wordt van uit de gezellige kant, geloof ik. Daarnaast, heeft het stadion een redelijke capaciteit, kijkende naar de vraag. Daarom is het inderdaad een beetje leeg uitziende.

  Ik hoop dat ik het goed heb :D.. Ik ga er wel van uit.


  ⚠️ Meld

 74. Assendorper, Tim is geen Toto ;)… Maar ik wilde wil voor plaatsvervangend spelen, maar ik heb verzaakt… 2 gele kaarten om precies te zijn 😀


  ⚠️ Meld

 75. Nou Tim, je doet bijna niet voor hem onder. Alleen TOTO eindigde altijd met FULLTIME/EINDE WEDSTRIJD/AFGELOPEN/LAATSTE FLUITSIGNAAL/WE GAAN NIET VERDER. EINDSTAND FC ZWOLLE-CAMBUUR 1-0.


  ⚠️ Meld

 76. Ietsie Pietsie van Jannes galmde hier net door de kerk. Dat is iets anders dan een psalm:D:D. Zal wel te maken hebben gehad met de overwinning van FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 77. Voor Dick en iedere ander die dit leuk vindt (ook voor mij zelf dus ):P

  zaterdag 28 november 2009 door Youp

  Pauw-pauw
  Dus je hebt geld betaald aan advocaat Bartels omdat hij je claim tegen Dirk zou behandelen en nou is hij failliet! Misschien komt er een snelle jongen die jouw claim tegen advocatenkantoor Bartels wil behandelen. En als dat advocatenkantoor failliet gaat komt er weer een of andere Porscheboy, die die claim tegen dat kantoor gaat uitvoeren. Tot ook hij stuk is. Dan biedt een Maseratigozer zich aan om je te helpen met een claim tegen de Porscheboy. Enzovoort, enzovoort. Het nieuwe Wilde Westen. Steeds meer cowboys op de prairie. En er wordt steeds vaker geschoten. Mis geschoten. Mis met losse flodders. Eigenlijk zijn het lieve jongens, die alleen maar heel hard pauw-pauw roepen.

  Ondertussen klinkt het hol in de huizen van Scheringa. Heel erg hol zelfs. Er hangt bijna niks meer aan de muur. De bank heeft alles opgehaald. Ik vrees dat Dirk de komende weken iets aan de akoestiek moet doen. Zal een grote kerstboom helpen? Grappig dat de Vereniging van Effectenbezitters vernietigend heeft gewonnen in de al jaren slepende World Online-zaak en dat ABN Amro zijn inmiddels karige kippenborstje nat mag gaan maken. De zojuist door Bos gestorte miljarden zouden wel eens de kant van de gedupeerde WOL-beleggers op kunnen vloeien. Leuk klusje voor Zalm. Kan hij er wel bij hebben! Of hoeft hij dat niet meer te doen? Ligt hij er deze week al uit? Wat heeft de bijna lege ABN Amro de slachtoffers van Nina??s hebzucht eigenlijk te bieden? Een kunstdingetje uit de boeiende collectie van Dirk? Zou wel mooi symbolisch zijn! Magisch realisme heet dat toch?

  Over Nina zelf ga ik lekker niks zeggen, terwijl mijn mond natuurlijk jeukt. Wat zou ik haar graag een oplichter noemen. Doe ik niet, want voor je het weet heb je een proces van haar en haar breekijzertje aan je broek. Uiteindelijk win je dat wel, maar ik vind het zonde van mijn tijd, dus van mijn leven. Je zal met dat crapuul een jaar of wat juridisch moeten ravotten! Alleen de wederzijdse advocaten lachen zich een dikke portemonnee. Dus ik ga naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad niet zeggen dat Nina de boel heeft opgelicht. Ik laat dat lekker aan de Hoge Raad zelf over. Die zegt dat trouwens niet. Die zegt dat de WOL-beleggers in 2000 zijn misleid en misleid is een ander woord dan opgelicht. Is Scheringa een oplichter? En Zalm? Of hebben ze de boel alleen misleid? Is misleiden iets anders dan oplichten? Oplichters eindigen doorgaans achter de tralies. Maar hoe zit dat met misleiders? Misleiden klinkt toch wat softer op de een of andere manier. Daar moet eerder een therapietje dan een gevangenisstraf tegenaan. Gaat er iets de gevangenis in? Ik bedoel in de WOL-affaire en het DSB-debacle? Ik denk het niet. Van de Ahold-jongens heeft er ook niet eentje echt gezeten.

  Hoe werkt dat eigenlijk? Waarom verschijnt er nooit een dievenwagen in de Gooise dreven? Is dat zielig? Vernederend? Hebben ze te slimme advocaten die deze afgang naar het cachot voorkomen? Als je een rolletje Mentos bij de C1000 jat ben je minimaal een paar uur aan de beurt en deze mannen blijven maar vrijuit gaan. Wonderlijk toch? Onderhand verheug ik me de komende kerst erg op de Gooise en Wassenaarse tuinen, die de laatste jaren wanstaltig verlicht werden door jolige Kerstmannen en ranke rendieren. Verplichte verlichting, anders telde je niet mee. Gaat deze romantiek in 2009 door? Of schieten de rijkaards zelf ook in de lach als ze aan hun knipperende tuinen denken? Zullen ze dit jaar tegen de tuinman zeggen: ⤸Doe maar niks Hendrik-Jan. We laten het lekker donker! Symbolisch zwart.⤝ Misschien is dat inderdaad het beste. Niet alleen voor de rijke mensen die in die villa??s zitten te stinken, maar ook voor de langsfietsende slachtoffers, die financieel meedogenloos genaaid zijn door deze villabezitters. Mijn tip voor de rijken? Ik zou het lekker donker houden. Pikkedonker noemen we dat. Pikkendonker is misschien een nog mooier woord en vooral symbolischer.  ⚠️ Meld

 78. Eén of enkele figuren (waarvan er één een ban heeft gekregen) vinden het vanmiddag nodig om doelloze opmerkingen of kreten op ‘onze website’ te plaatsen.
  De redactie schroomt niet om bij onzin of herhaling een ban uit te delen!

  Redactie Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 79. Zie het profiel van Zwollenaar.

  Dit profiel is geblokkeerd door een moderator.Dit profiel is niet langer beschikbaar.

  Ik denk dat de admins hier juist hebben gehandeld. Ik dank u.  ⚠️ Meld

 80. @Hans, even testen dan.
  @Marjan, ik vind dat ook wel. Even aankijken hoe het nu gaat. Andere kant, de webmaster heeft er veel tijd in gestoken zo iets moois te maken… 😉


  ⚠️ Meld

 81. Zelf PHP, CSS en script ik d’r ook wel regelmatig op los, maar had volgens mij nog nooit gezegd dat dit een mooi staaltje werk is!


  ⚠️ Meld

 82. Gaat vanzelf Tim, scan loopt bij posting en loopt ook om de zoveel minuten automatisch alle recente reacties langs. Op die manier kost het ons als admin geen enkele moeite en geen energie, en kan de ander (die zich verveelt) zich toch helemaal uitleven, ook al duurt dat dus nooit lang. ;D 😀


  ⚠️ Meld

 83. Op die manier kost het ons als admin geen enkele moeite en geen energie

  Je bedoelt dat het tijd is voor een lekker pilsje op de bank? 😀


  ⚠️ Meld

 84. sint
  Lieve hulp-sinterklaas,
  Het is heel fijn om de goedheiligman te ondersteunen in deze drukke tijden. Maar alsjeblieft, zorg voor een gedegen voorbereiding; een met zorg gekozen outfit, een goede attitude en zit alsjeblieft niet wijdbeens op je zetel! En als je kiest voor make-up: gebruik géén wit!! Kijk bij je (of een) vrouw in de make-up tas en vraag om advies. Ga niet zelf rommelen.

  (ik probeer een fotootje in te voegen, maar ik als digi-beet krijg ’t niet voorelkaar)


  ⚠️ Meld

 85. Ik was aan het leren. Nu eerst een tukkie doen.

  marieke de tweede, als je een foto in wilt voegen: zet je dit neer: [ img]DE LINK NAAR DE FOTO[ /img] (zonder spaties binnen te [] tag.


  ⚠️ Meld

 86. marieke de tweede ik ben het met je eens ,het is soms niet om aan te zien zoals die sinterklazen erbij lopen en wat ze doen.Het is toch een soort toneelspel vooral voor kinderen.Rustig lopen kalm en bedaart praten enz.het sminken is belangrijk en de outfit moet ook mooi zijn,begin er anders niet aan.


  ⚠️ Meld

 87. Wichtert en de tweede,

  En dan de mijter. De ene heeft een kruis, de ander vind dat een uiting van religie dus heeft een streep verticaal. Enzovoort, enzovoort.


  ⚠️ Meld

 88. En dan de mijter. De ene heeft een kruis, de ander vind dat een uiting van religie dus heeft een streep verticaal. Enzovoort, enzovoort.
  Door Tim, op 29 november 2009 om 08:42

  Die moeten ze direct even afzonderen van kinderen en op gepaste wijze uit het “ambt” ontheffen!
  Of je het nu leuk vindt of niet het was nu eenmaal een christelijke bisschop! Dat kruis hoort er te zitten. Als je dat niet kunt accepteren en respecteren….waarom doe je dan ?berhaupt nog aan het hele verhaal mee?!?

  Gatverdamme! Dan krijg ik dezelfde rillingen over de rug als bij blauwe, groene, gele en paarse pieten! Het is een stuk geschiedenis, het is cultuur! Zwarte Piet is ZWART! (Van de schoorsteen wel te verstaan!)


  ⚠️ Meld

 89. He-le-maal mee eens, Plantje. Het stamt af van een Christelijke (ofwel Katholieke) traditie. Dat kruis hoort erbij.

  (overigens voel ik me, naast de negers met de negerzoenen, zwaar bediscrimineerd met het woord blanke vla)


  ⚠️ Meld

 90. Voor onze ramptouristen: er was weinig aan de hand. Een klein brandje in een schuurtje. Meer niet. En bij die amateurs van Regio bestreiden ze het vuur (moet natuurlijk bestrijden zijn 😀 ).


  ⚠️ Meld

 91. pffff. Komende week twee toetsen; grammatica Duits (dinsdag), en idioom (20 pagina’s) engels (dinsdag). Daarnaast nog een proefhoofdstuk van documap (nederlands) inleveren (woensdag)… Wat staat voor 5 a 6 pagina’s analyse…
  Oja, morgen nog even de toetsdoelen van Godsdienst en de proefbrief Duits inleveren…

  Ik ga dus even aan de studie nu 😉


  ⚠️ Meld

 92. Ja, wel wat leuks gedaan. Lekker even de stad in geweest. Er is een nieuwe versie van Microsoft Mappoint uit, dus die maar even gedownload. Kan ik zometeen lekker gaan installeren 🙂 Ik vermaak me wel 😉

  Bij Mediamarkt stond gewoon een rij om binnen te komen! Wat een zotterij!


  ⚠️ Meld

 93. Hé Joppuh, bedankt voor de Youp!

  Ga ik na Studio Sport en “De Oorlog” lezen. We zitten midden in de verjaardagsfeesten morgen ook nog. Werd nog gevraagd om NU bij Robby Real-Barca te kijken….niet dus. Tijd voor het bord op schoot; later!


  ⚠️ Meld

 94. Wist niet een dat het koopzondag was vandaag, maar ik hoorde inderdaad dat ze speciale aanbiedingen hadden, dus ja en de aanbiedingen en de december maand zal er inderdaad wel knetterdruk zijn geweest.

  Microsoft mappoint, dat is ? zonder te technisch te worden want ik ben niet echt computerwonder:P


  ⚠️ Meld

 95. MapPoint 2010 gives you more power to visualize business data, communicate insights with instant impact, and integrate maps into the work you do in Microsoft Office. New features include map settings to choose display details, expanded pushpins, and the ability to send routes to your GPS device.  ⚠️ Meld

 96. Zeer sterk weer Joppuh!

  Vond vooral

  Alleen de wederzijdse advocaten lachen zich een dikke portemonnee. & Waarom verschijnt er nooit een dievenwagen in de Gooise dreven? Is dat zielig? Vernederend? Hebben ze te slimme advocaten die deze afgang naar het cachot voorkomen?

  Enstig sterk….té ernstig sterk


  ⚠️ Meld

 97. Dankje Natascha 😉

  Een flinke berg koppijn hier. De hele dag al overigens. Maar net Elevation (beeetje geremixed) van U2 en Notion van Kings of Leon even op de 3e nationale radiozender… Weer even energie tot half 9.

  Iran heeft toestemming gegeven voor de bouw van 10 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) kerncentrales/uraniumverwerkende centrales. Bij 5 ervan wordt direct met de bouw gestart.

  Ziekelijk.


  ⚠️ Meld

 98. Microsoft mappoint, dat is ? zonder te technisch te worden want ik ben niet echt computerwonder
  Door ingrid, op 29 november 2009 om 18:58

  Dat kan nog iets gemakkelijker beantwoord worden dan dat Tim deed 🙂

  Het is een routeplanner voor een normale pc (dus niet een TomTom apparaatje). Bovendien kun je het ook als navigatiesysteem gebruiken. En aangezien ik een laptop in de auto heb is dat bijzonder handig! Daarnaast kun je er nog veeeeeel meer mee, maar dat gebruik ik eigenlijk niet echt.


  ⚠️ Meld

 99. verdeurie vanmiddag een stelletje vreters op bezoek gehad, koelkast van Koko totaal leeg.

  alle gakballen op en de Hertog jannetjes dragen ook geen helm meer;):D


  ⚠️ Meld

 100. @ plantje snap het tis inderdaad iets (uhum) duidelijker dan de uitleg van Tim.
  @ assendorper die hoofdpijn van jou had vast een andere oorzaak dan die van Tim.
  @ Natascha was het gezellig bij het sinterklaasfeest van de kidsclub, ziet er gezellig uit op de foto’s en meer kinderen zo te zien dan dat ik verwacht had. Zag je niet op 1 van de foto’s of heb ik het mis.


  ⚠️ Meld

 101. Kan ik me voor stellen Koko. Die Hertog jannetjes gaan er altijd wel in. Kwaliteitspilsje. Maar ik zou dat bezoek maar niet al te vaak uitnodigen:D:D:D.


  ⚠️ Meld

 102. Ach ASSENDORPER, het was goed volk en Koko kreeg een doos met lekkere sigaren.
  Met ons allen hebben we weer een gezellige middag gehad;)


  ⚠️ Meld

 103. @ assendorper, denk inderdaad dat Tim vanochtend zijn hoofd niet aan het keukenkastje heeft gestoten en waarom denk ik toch dat dit bij ook niet het geval was.:)


  ⚠️ Meld

 104. Nou Ingrid ik denk ook dat het niet een keukenkastje was maar de kerkklok waar ASSENDORPER een aanvaring mee heeft gehad:D

  Hij weet dan wel inmiddels waar de klepel hangt;)


  ⚠️ Meld

 105. Koko, moeilijk…

  pffff. Komende week twee toetsen; grammatica Duits (dinsdag), en idioom (20 pagina’s) engels (dinsdag). Daarnaast nog een proefhoofdstuk van documap (nederlands) inleveren (woensdag)… Wat staat voor 5 a 6 pagina’s analyse…
  Oja, morgen nog even de toetsdoelen van Godsdienst en de proefbrief Duits inleveren…

  Ik ga dus even aan de studie nu 😉
  Door Tim, op 29 november 2009 om 18:30  ⚠️ Meld

 106. Oke Tim, succes met leren.
  Ik weet niet hoe je donderdag zit maar wat denk je van een gakbal bij de haven? Ik trakteer, heb je dan wel verdient:D


  ⚠️ Meld

 107. Hé Koko: 3 dagen verjaardagen worden vandaag afgesloten met de verjaardag van onze tweeling. Moet zo alweer gebak halen ;D
  Gister hadden we een gezellige verjaardag in 1 van de meest karakteristieke panden van Zwolle. En zaterdag was de oudste jarig, die nu zo met zijn maatje voor het scooterrijbewijs op moet.

  Alles goed in ‘Attem? Las verdorie gister nog wat over de mooie Veluwse plaats, wilde het posten maar in de haast vergeten.
  Oh ja dat pandje waar een maat van me achteraan was gaat niet door. De bakens zijn weer op Zwolle gericht.

  Nee, ik zag zwart/wit beelden (kort) van ‘Attem in de oorlog. In gelijknamige hele indrukwekkende serie….elke zondag 20.15 Ned.2.


  ⚠️ Meld

 108. Nou gefeliciteerd Dick, toevallig is mijn vrouw morgen jarig.
  Gisteren al wat gasten gehad en morgen weer een dag met visite.

  Ja .attem heeft voor mij ook wel wat, oorspronkelijk kom ik hier niet vandaan (mijn jeugd ligt in wezep)
  Welk pandje is je maat mee bezig geweest?

  Tja in de oorlog was .attem ook een schuilplaats voor velen


  ⚠️ Meld

 109. Dank je Koko! Haha, ook gefeliciteerd alvast. Mijn vader’s familie komt uit ‘Attem. Hij woonde in Waffenfield. Hij was bezig met iets in een te exclusieve buurt bij de Leemcule. Maar ja, hij is positief ingesteld he 😉
  Nu dus in Zwolle, maar dat wacht ik eerst wel af voor ik er wat over schrijf.

  Inderdaad WO-II: ‘Attem en in Wapenveld ook… Ben jaren geleden nog eens mijn mijn vader naar een tentoonstelling over die zware periode in het Padd’ndorp geweest. Toevallig kwam ik bij WVF iemand tegen, waarvan de moeder iets verder op bij mijn vader heeft gewoond. Donders mooie omgeving ook!


  ⚠️ Meld

 110. @Ingrid klopt, ten eerste ben ik niet zo fotogeniek en ten tweede is t feest voor de kids en niet voor de organisatie 😉

  Als ik het goed heb waren er om en nabij de 45 kinderen, t was weer een gezellige boel ;D


  ⚠️ Meld

 111. Dat nog steeds is eigenlijk weer opnieuw Dick, het heeft een tijdje op zijn gat gelegen maar t gaat nu toch weer een aantal jaar super!


  ⚠️ Meld

 112. Dick, lees t net pas, Gefeliciteerd met de kids en succes voor de oudste, tis zo simpel nog nie;)

  Koko ook alvast gefeliciteerd!

  Vandaag is mijn neefje uit Nijverdal ook jarig, 9 jaar alweer, t gaat hard met die gastjes!


  ⚠️ Meld

 113. @ Natascha, dank je dubbelop. Hij zou bellen, maar heeft het nog niet gedaan. Is vast niet gelukt. Hopen dat ie voor 1/1 nog opnieuw kan want dan wordt het enorm veel duurder. Mooi idd voor de kidsclub!


  ⚠️ Meld

 114. Nee, ik ben nog lang niet jarig, in het voorjaar weer, althans net ervoor. En ik kreeg een pulle bier met een fietsbel aan het oor zodat je kan bellen voor de volgende ronde!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.