Coparck met Zwolse support in Hedon Zwolle

Zwolle – Nadat bekend werd dat het optreden van The Sheer moest worden geannuleerd werd snel een hele fijne vervanger benaderd om het gat in de agenda van Hedon op te vullen. Zodoende staat de alternatieve pop, rock’n jazz band Coparck vrijdag 4 december op het programma van het poppodium. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Zwolse band Swelter.

Het Amsterdamse Coparck draait alweer een tijdje mee met hun melodische en eclectische indiepop. Volgens eigen zeggen klinkt het viertal als een ‘jazzed-up post rocking city view’ gelaagd met samples en ouderwetse synthesizer geluiden. Beïnvloed door bands variërend van Beck, Blur tot Ben Folds Five, Bacharach en Bach. Een recensent maakte ooit de passende opmerking: “Coparck’s liedjes zijn extreem toegankelijk, hoewel merkwaardig hoekig, ogenblikkelijk mee te neuriën en toch erg uitdagend.”

Sinds 16 oktober ligt het nieuwe (vierde alweer) album A Dog And A Ponyshow in de schappen. Een verbluffende plaat vol scherpe twinkelende liedjes. Oor magazine schreef een bijna absurd positieve recensie met zinnen als “De mannen van Coparck verdienen zo langzamerhand een standbeeld, omdat ze geniale popliedjes op Beatlesque wijze vanzelfsprekend laten klinken. We mogen ons in Nederland gelukkig prijzen met een band van dit kaliber.” En dit is slechts één voorbeeld van de vele lofwoorden over het werk van Coparck. Support: SwelterSwelter kent in 2006 een opvallende start door een indrukwekkende reeks optredens met o.a. The Frames, Johan, The Veils en Bettie Serveert. De shows leiden tot airplay op nationale radio- en televisiezenders. Een jaar later begint de Zwolse band aan de opnames van debuutalbum Songs of Distance. Deze worden in 2008 afgerond en in Belgie gemixt door Werner Pensaert (Manic Street Preachers, Johan) en gemasterd door Uwe Teichert (dEUS, Novastar).

Songs of Distance is een eerlijke plaat vol persoonlijke liedjes. Met teksten over hoe we langzamerhand verleren met elkaar te praten. Over onbegrip, angst en verwijdering, zowel op individueel als op maatschappelijk vlak. Over situaties, waarin mensen zich geen raad weten.

Met ruim 100 optredens in 3 jaar, waaronder gerenommeerde festivals als Eurosonic, Popronde, Oerol, Metropolis en Bevrijdingsfestival, laat Swelter ook live “heel duidelijk zien waarom de band niet alleen in Overijssel, maar in heel Nederland zijn sporen flink aan het verdienen is,” aldus 3voor12.

CoparckSupport: Swelter 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Vrijdag 4 december

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                         : € 10,00

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en op de avond van het concert aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:

Reageer