Bedreiging bij Deltion College Zwolle

Zwolle – Bij het Deltioncomplex aan Campus van de Mozartlaan in Zwolle is donderdag een ernstig dreigtelefoontje binnengekomen. Hierdoor is er door de politie extra controle ingezet. Daarnaast is er een eigen beveiligingsbedrijf in combinatie met het leerbedrijf van Deltion ingezet.

26-11-2009_bedreiging_deltion_college_1.jpg

Enkele ingangen van het Deltion College zijn momenteel gesloten. Het bewuste telefoontje was anoniem. Wat de oorzaak en de inhoud van het gesprek was is nu nog niet bekend gemaakt. De Politie, de gemeente Zwolle en het Openbaar Ministerie onderzoeken momenteel de aard en herkomst van de dreiging. De lesactiviteiten gaan gewoon door.

26-11-2009_bedreiging_deltion_college_2.jpg

UPDATE:

Op donderdagavond 26 november heeft de politie een man uit Apeldoorn aangehouden in de zaak van de bedreiging bij het Deltion College in Zwolle van vanochtend. Verder onderzoek in de zaak zal uit moeten wijze of en op welke wijze de man betrokken was bij de bedreiging.

26-11-2009_bedreiging_deltion_college_3.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Bedreiging bij Deltion College Zwolle”

  1. jah het was nogal wat. er was gebeld dat er een bloedbad zou komen in het deltion. Politie binnen, alle uitgangen gesloten. veel politie rondom de school 😮
    Gelukkig niets gebeurd!

  2. De ikke van 15.32 is ben ik, de altijd onder deze naam hier schrijvende, niet.
    Mijn zoon heeft met veel plezier zijn diploma’s op het Deltion behaald.

  3. Politiebericht:

    Zwolle ?? Op donderdagochtend 26 november kwam er bij een school aan de Mozartlaan een ernstige bedreiging binnen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dader van de bedreiging en werkt daarbij samen met de school, de gemeente Zwolle en het Openbaar Ministerie. Op dit moment is het onderzoek in volle gang. Er kunnen op dit moment in het kader van het onderzoek geen nadere bijzonderheden omtrent de inhoud van de bedreiging worden verstrekt.

  4. ik kom er net vandaan

    we zagen een keer om 2 uur dat er op het bord stond dat er een incidentje gaande was…..
    wel veel wouten daar rondomheen en in de school dat wisten we wel

    erg raar dat wij niet even worden ingelicht wat er precies gaande is
    niemand heeft ons verteld wat er aan de hand was totdat om 2uur er op dat bord stond dat er iets was gebeurt….>:(>:(>:(

  5. @ QM Henk Bres die is toch met Vre met hele andere zaken bezig…..Nou ja, mooi dat er niets gebeurt is idd Tim!

    Vandaag ook een telefonische bedreiging in het Westen. Volgens mij, je hoorde een bandje waarop een jongen met een pistool dreigde. Vaak aandachtshonger volgens mij.

  6. Politiebericht:

    Op donderdagavond 26 november heeft de politie een man uit Apeldoorn aangehouden in de zaak van de bedreiging bij het Deltion College in Zwolle van vanochtend. Verder onderzoek in de zaak zal uit moeten wijze of en op welke wijze de man betrokken was bij de bedreiging.

  7. Tsjonge, ben je een dagje niet op school krijg je gelijk dit 8)

    Over dat leerbedrijf en de beveiligers 😉 leuke mensen… als je zonder pasje naar binnen wilt, laat je gewoon je oranje ING pas zien en loop je naar binnen als het redelijk druk is (spitsuur)… 9 van de 10 keer zien ze het. Laatst dat een keer geprobeerd te testen met een niet al te verborgen camera (als reportage voor mijn opleiding op Deltion) maar toen werkte het niet 🙂

    Goed, tot zover het off-topic 😉

  8. Nou sorry maar ik heb niks te verbergen hoor 😉 het is alleen een grappig detail waar ik gewoon kritisch over ben en dat staat eigenlijk gewoon los van het hele verhaal in zijn algemeenheid. 😉

  9. Bedreiging
    Ik heb nog op het Deltion College gezeten én er later nog gewerkt, toen zag het er heel anders uit, lang geleden dus… 😉
    Het zet je wel aan het denken over waar je later je kinderen naar de middelbare school laat gaan… Ze zijn nu nog jong (basisschool), maar de laatste ontwikkelingen van dit soort gedoe op scholen maakt mij er alleen maar meer van overtuigd dat er overal dectectiepoortjes moeten komen…

  10. Die veiligheidsmaatregelingen stellen ook geen ruk voor. De beveiliging let helft van de tijd niet op, dus iedereen kan zo binnen wandelen via de hoofdingang.

    Verder zijn alle zijingangen gesloten wat ik gevaarlijk vind. Stel er gebeurd wat, je kunt geen kant uit, want alles zit dicht.

    Daarnaast staat de halve school nu op een paar vierkante meter buiten te roken voor de hoofdingang, terwijl dit eerder verdeeld was over 5 of 6 plekken. Als je wat wilt aanrichten heb je daar je kans, want meer mensen bij elkaar kun je haast niet krijgen als er nu buiten voor de ingang staat.

Reacties zijn gesloten.