ArtEZ lanceert striptijdschrift OOGST

Zwolle – ArtEZ hogeschool voor de kunsten lanceert op 4 december a.s. het eerste nummer van het tijdschrift OOGST. OOGST is een project van studenten Comic Design, een specialisatie binnen de studie Stories & Design van ArtEZ Academie voor beeldende kunst en vormgeving in Zwolle.

oogst_lowres1.jpg

Het eerste nummer wordt uitgereikt aan Gert-Jan Pos, stripintendant van het Fonds BKVB, en aan Ger Strijker, lid van het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, in het Heinz-museum om 15.30 uur. Het tijdschrift is interessant voor liefhebbers van het beeldverhaal, mensen uit het beroepsveld en opdrachtgevers op zoek naar nieuw talent. OOGST is verkrijgbaar bij circa 90 stripboekenwinkels in Nederland en Vlaanderen. De feestelijke lancering van OOGST is vrij toegankelijk voor belangstellenden in het Heinz-museum Nieuwe Amstelstraat 111 in Amsterdam.

OOGSTOOGST is een professionaliseringsproject waarbij studenten van de specialisatie Comic Design leren verhalen te vertellen, verbeelden en vorm te geven. Ook doen zij praktijkervaring op in het proces van publiceren: redactievoeren, drukwerkvoorbereiding en marketing. Zij worden begeleid door het docententeam en de associate professor Comic Design Anke Feuchtenberger. Het eerste nummer van OOGST bestaat uit 34 pagina’s en verschijnt in een oplage van 1000 exemplaren. OOGST komt twee keer per jaar uit, aan het eind van elk semester. Het tijdschrift is verkrijgbaar in stripboekenwinkels en op beurzen en festivals. De verkoopprijs is € 4,95. Comic DesignComic Design is een onderdeel van de ArtEZ discipline Media & Graphic Design en maakt aan de academie in Zwolle deel uit van het vierjarige voltijd programma Stories & Design. In de laatste twee jaar kan een student zich specialiseren als Comic Designer. De Comic Designer in opleiding is gericht op het ontwikkelen van verhalende kwaliteiten. Het vermogen om te kunnen vertellen vereist een persoonlijk artistieke ontwikkeling. Daarnaast is kennis en vaardigheid (oefening) op het gebied van storytelling van fundamentele waarde. Comic Design is de eerste specialisatie op het gebied van striptekenen in Nederland. Meer keuze in Media & Graphic Design bij ArtEZArtEZ biedt meer keuze binnen het vakgebied Media & Graphic Design. Zo biedt Arnhem behalve de vierjarige studie Graphic Design ook het eigentijdse Interaction Design waarin artistieke en technisch begaafde studenten in vier jaar opgeleid worden tot creatieve, slimme informatieontwerpers die internationaal gericht werken en in binnen- en buitenland bij ontwerpbureaus aan de slag kunnen. In Enschede kunnen studenten kiezen voor Art & Crossmedia Design. De meeste docenten bij Media & Graphic Design zijn gerenommeerde designers die naast het onderwijs ook werkzaam zijn in het beroepsveld. ArtEZ ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

Artikel delen:

Reageer