Juf Marianne neemt afscheid van De Phoenix

Zwolle – Ruim twee jaar geleden vierde juf Marianne nog een uitgebreid jubileum, toen zij veertig jaar in het onderwijs werkzaam was. Donderdag nam de geliefde juffrouw afscheid. Dit werd natuurlijk uitgebreid gevierd met alle leerlingen en teamleden. Later kwamen ook de ouders en een aantal oud-leerlingen op het feest.

afscheid_marianne_1.jpg

Marianne Offenberg startte op 26 juni 1967 als invalkracht op kleuterschool De Weidebloem. Later werden de kleuterklassen samengevoegd en werd ze de enige juf op de desbetreffende school. In 1989 kreeg Marianne er collega’s bij, omdat het kleuteronderwijs opging in het basisonderwijs. Haar werk kreeg een vervolg op de voorloper van de Phoenix: de Deken de Witschool.

afscheid_marianne_5.jpg

afscheid_marianne_7.jpg

Marianne heeft nogal wat moeite gehad met de invoering van computers op school. Dit haalde een collega tijdens het afscheid nog eens aan. Tevens werd er uitgebreid stilgestaan bij twee grote passies van de juf: het Nederlands elftal en het carnaval. Het was dus ook niet vreemd dat haar carnavals- en sportvrienden deze middag ook aanwezig waren. Collega’s van de vertrekkende juf bleken bovendien nog een aardig potje te kunnen voetballen.

afscheid_marianne_11.jpg

Veel bedankjes

Marianne bedankte collega’s en bestuur Catent voor het feit dat zij alle jaren kleuterjuf heeft mogen zijn en blijven. Catent bedankte Marianne met bloemen en cadeaus. De kinderen zongen haar toe in een feestelijk lied en een keihard ‘lang zal ze leven’.

Zorgen dat de juf nu achter de geraniums belandt, zijn niet nodig. Zaterdag krijgt zij een nieuwe huisbewoner, hond Sjimmie. Ze gaat een speciale hondentraining volgen en zal de school vast nog eens bezoeken, met hond Sjimmie in de gekregen hondenfietsmand.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer