Wethouder overhandigt eerste ‘mooie bomen boekje’

Zwolle – De verhalen die Zwollenaren indienden voor de mooiste boomverkiezing zijn gebundeld in een boekje met de titel “Bedankt lieve plataan”. Wethouder H. Kenkhuis overhandigde vrijdagmorgen het eerste exemplaar van het boekje in verpleeg- en revalidatiecentrum Weezenlanden. Dat werd ontvangen door niemand minder dan Sinterklaas. Het boekje is vanaf zaterdag 28 november voor € 4,95 verkrijgbaar bij de boekhandels Westerhof, Waanders en de VVV.

27-11-2009_bomenboekje_verpleeghuis_wezenlanden_2.jpg

De titel van het boekje is afkomstig uit het verhaal van mevrouw Ruinemans die voor de boomverkiezing de plataan tegenover het verpleeg- en revalidatiecentrum Weezenlanden nomineerde voor de boomverkiezing. Alle verhalen die voor deze verkiezing werden ingediend zijn nu gebundeld. Het boekje bestaat uit de top tien mooiste bomen, met prachtige foto’s en de bijbehorende verhalen. Daarnaast dertig verhalen van andere inzenders, twee gedichten en een kaart van alle 48 genomineerde bomen. Het is een boekje waarin emotie, herinnering, kracht, rust en inspiratie aan de orde komen. Het boekje telt 104 pagina’s.

27-11-2009_bomenboekje_verpleeghuis_wezenlanden_1.jpg

27-11-2009_bomenboekje_verpleeghuis_wezenlanden_3.jpg

27-11-2009_bomenboekje_verpleeghuis_wezenlanden_4.jpg

Van de top 10 mooiste bomen is een reizende tentoonstelling samengesteld. Momenteel is deze te zien bij Woonzorgconcern IJsselheem, locatie Weezenlanden Groot Wezenland 28 te Zwolle. De volgende locaties zijn te zien op www.boomverkiezing.zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dat werd ontvangen door niemand minder dan Sinterklaas.

    Niemand minder? Het klinkt meer als ‘armoe troef’. Je kan immers iedereen in dat pak hijsen… 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.