Zwolle in top 5 beste werkgevers van Nederland

Zwolle – De gemeente Zwolle is gisteren door vakblad Intermediair tot vijfde beste werkgever van Nederland uitgeroepen. Hiermee blijft deze gemeente, met ruim 1200 vaste medewerkers, onverminderd populair als werkgever. Ook is Zwolle nog steeds de beste gemeente in Nederland om voor te werken.

Zwolle bevindt zich in de top 5 van alle Nederlandse werkgevers in gezelschap van grotere organisaties. Op nummer 1 tot en met 4 staan de Rabobank, RDW, Achmea en Waterschap Brabantse Delta. De ranglijst is bekend gemaakt tijdens een werkgeverscongres. Hoofd Human Resource Management Marcella Rijkschroeff was namens Zwolle aanwezig.

Blijvend in de top

Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: ‘We hebben het lef gehad om ons weer te laten zien en weer mee te doen in dit onderzoek. Vorig jaar stonden we op 3, nu op nummer 5. Er zijn ook organisaties die hoog eindigen en dan niet meer mee doen uit angst om gezichtsverlies te lijden als ze het jaar erop opeens naar beneden duikelen in die ranglijst. Daar hebben wij geen last van. We zijn uiteraard trots dat we in de top blijven staan en dat de waardering van medewerkers niet van voorbijgaande aard is. En we hebben nog altijd als enige gemeente in het land het Investor in People keurmerk.’

Goede mensen vasthouden

Dat klinkt mooi, de vraag is natuurlijk wat heeft de Zwollenaar hieraan? Dijkstra: ‘Zo’n ranglijst zegt zelf niet zoveel. Het gaat erom wat hier in Zwolle leeft. Maar liefst 96 procent van onze medewerkers komt elke dag fluitend naar het werk, blijkt uit een intern onderzoek. Dat zegt ook iets over het plezier dat wij hebben in het werken voor deze stad. En zo’n onderzoek van Intermediair zorgt voor een sterk imago als goede werkgever. Dat maakt Zwolle aantrekkelijk voor jong toptalent. Die kwalitatief goede mensen moet je binnenhalen en behouden. Als je dat lukt, heeft Zwolle dus ook de betere gemeenteambtenaren van het land. Daar profiteert de stad elke dag van.’

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Grotere organisaties? Waterschap Brabantse Delta?
  Hoe objectief zijn de criteria?
  Waar meten ze allemaal (niet bij alle bedrijven in NL lijkt me) of moet je jezelf opgeven?
  Wel leuk voor een organsatie: nog 5e, vorig jaar 3e.

  Goed verhaal:

  Goede mensen vasthouden. Maar liefst 96 procent van onze medewerkers komt elke dag fluitend naar het werk, blijkt uit een intern onderzoek.

  Goh, zou het daar om gaan? 😉


  ⚠️ Meld


 2. Haha, ze hebben zeker niet gekeken naar hoe gemeente zwolle met haar seizoensarbeider’s/uitzendkrachten in het groen omgaat Bijv 11 maanden laten werken, dan een maand eruit (in de ww) en dan weer aannemen). deze mensen willen ze niet voor vast aannemen omdat ze bijv. niet alle papieren hebben dus nemen ze liever een veel duurderer iemand aan van ver buiten de gemeente met wel de juiste papieren terwijl ze wel het zelfde werk doen.


  ⚠️ Meld

Reageer