Stichting Hier & Daar Zwolle bezoekt senegal

Zwolle – Komt ons geld wel op de goede plek terecht? Dat is de vraag die veel schenkers aan goede doelen zichzelf stellen. De Zwolse Stichting Hier & Daar nam deze vraag serieus en nodigde een aantal donateurs uit om mee te gaan op werkbezoek.

senegal.jpg

In de Zuid Senegalese regio Casamance bezocht het gezelschap drie projecten die Stichting Hier & Daar financieel ondersteunt. Dat de donateurs daardoor meteen de opening van peuterspeelzaal ‘Keur Xaleji’, het meest recente project van de stichting mee kon maken, was mooi meegenomen. Op de peuterspeelzaal zijn kinderen van twee tot zes jaar welkom en daags na de opening gaven al ruim zeventig peuters gehoor aan deze oproep. Stichting Hier & Daar Zwolle ondersteunt initiatiefneemster Mariama Diallo bij de opzet van de peuterspeelzaal en financiert de opleiding van vier peuterspeelzaalleidsters. Er is een pand gehuurd en geïnvesteerd in meubilair en spelmateriaal. Stichting Hier & Daar zoekt nu naar financiële middelen om de buitenspeelplaats op te knappen en te voorzien van speeltoestellen.

Voetbalclub FC Bodylife

Al jaren begeleidt Stichting Hier & Daar voetbalclub FC Bodylife uit Ziguinchor. Ooit kwam initiatiefneemster van de stichting Renée Nieuwenstein in die stad een groepje op blote voeten voetballende straatkinderen tegen. Er moest een gemene wond, ontstaan door een glasscherf, behandeld worden. Het gevolg was een inzameling van voetbalschoenen voor de voetballende jongens. Daarna kon er, mede door de jarenlange sponsoring van de Zwolse afslankstudio Bodylifeplan structureel in materiele zaken voorzien worden. Inmiddels zijn de drie teams van FC Bodylife geduchte tegenstanders in de regionale competitie en trainen de voetballers twee keer per week onder leiding van trainer Vieux Badji.

Nieuw lokaal voor basisschool in Adéane

Verschillende Nederlandse basisscholen ondersteunden Stichting Hier & Daar bij de bouw van nieuwe lokalen voor Ecole Tabanca in Adéane. Jaar in jaar uit pleegde de verwoestende regentijd een aanslag op de lemen muren van het oude schoolgebouw in Senegal, om over de hongerige kaken van de termieten nog maar te zwijgen. Met vereende krachten werd in Nederland op kerstmarkten, tijdens sponsorlopen, bij kinderexposities en andere presentaties geld ingezameld voor een nieuwe stenen school. De ruim 250 leerlingen tellende school heeft nu weer een solide dak boven het hoofd. Stichting Hier & Daar zoekt nu de financiële middelen voor de inrichting van de nieuwe klassen en wil  tafels en stoelen aanschaffen.   

Verbinden

Stichting Hier & Daar Zwolle heeft als doel het leveren van een bijdrage aan de verbetering van de sociale en maatschappelijke positie van de Senegalese bevolking. Dit doel wil de stichting bereiken door verbindingen tot stand te brengen tussen initiatieven en projecten van organisaties en/of individuen in Senegal en/of organisaties en/of individuen in Nederland. Daarmee wil de stichting het wederzijds begrip tussen de beide culturen bevorderen en de opzet van projecten mogelijk maken. De stichting zoekt voor de initiatieven en projecten in Senegal financiële partners in Nederland. Waar nodig vindt daarna verdere begeleiding van de projecten plaats tijdens de uitvoering.

Voor meer informatie over de projecten van Stichting Hier & Daar kunnen belangstellenden bellen met 038 4216857 of een e-mail sturen naar stichtinghierendaar@hotmail.com Binnenkort is Stichting Hier & Daar met een website op het internet te vinden.  Belangstellenden die Stichting Hier & Daar willen steunen kunnen geld overmaken op gironummer 3581082 t.n.v. Stichting Hier & Daar te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer