‘Zwolle heeft dit festival nodig’

Een kleine 200 mensen hebben maandagavond voor het Gemeentehuis in Zwolle een protestbijeenkomst gehouden. De bijeenkomst was een initiatief van de SP in Zwolle die hiermee een signaal wil afgeven, wanneer de subsidiekraan voor het festival De Stad Als Theater dicht gaat, het festival dreigt te verdwijnen. Ondanks de toch vrij lage opkomst waren de woorden van de diverse sprekers duidelijk. ‘Zwolle als culturele hoofdstad van Overijssel mag dit evenement niet verliezen.’ 

De Stad Als Theater

Hans van Leeuwen, sinds 22 november Tweede Kamerlid voor de SP, was één van de vele sprekers en toonde zijn sympathie voor dit festival waarin kunst en cultuur op een breed draagvlak gedragen worden. William Dogger namens Swollwacht benadrukte nogmaals dat niet alleen de Wethouder ( Emmy Witbraad) bepalend is voor het niet subsidieerden van dit cultureel festival maar dat de Gemeenteraad uiteindelijk een gezamenlijk besluit moet nemen. Hiermee benadrukte Dogger het eenzijdige besluit van de gemeente en het college. Het Gemeenteraadslid stuurt hiermee op een debat aan.

William Dogger

Jong en oud genoot van dit festival in Zwolle

Artikel delen:
Reacties 8
 1. 200 Vrijwilligers van DSAT en SP-aanhangers…. ik zou bijna de zelfde conclusie kunnen trekken, Chris.

  Maar ik geloof dat de Zwollenaar nooit in grote getale warm loopt voor demonstraties voor het algemeen of andermans belang.


  ⚠️ Meld

 2. Een Tweede kamerlid van de SP? Heeft de beste man het festival ooit bezocht en van daaruit een mening gevormd? Of ging het er hier gewoon om dat de SP zich wil profileren met het zicht op de provinciale verkiezingen?


  ⚠️ Meld

 3. Ik was er gisteren ook bij. ‘8)’ Niet als DSAT of SP aanhanger, maar als ‘cultuur’ liefhebber. Om 1.5 uur stil te staan met deze temperatuur was ook niet echt bevorderlijk voor de opkomst(of de mensen de gehele tijd er laten blijven). Wel opvallend dat er vorig jaar iets van 42000 (correct me if i’am wrong) bezoekers kwamen en afgelopen avond maar liefst 200 komen.. jaja Zwolle ‘leeft’ 😉

  Vind dit soort festivals, maar ook het bevrijdingsfestival een grote meerwaarde voor Zwolle en zijn mede bepaald geweest voor mijn keuze om in Zwolle te gaan wonen.

  Met enig jaloers blik op bijv. Deventer met zijn Dickens festival, boekenbeurs en Deventer op stelten hoop ik niet dat het Zwols stadsbestuur een tendens gaat zetten in het cultureel onaantrekkelijker maken van deze stad.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.