De Wieden en Celeanum winnen First Lego League

Zwolle – Ruim 400 leerlingen van zestien basis- en voortgezet onderwijs scholen uit Zwolle en omstreken namen vrijdag deel aan de tweede editie van de regiofinale van de First Lego League. Het wedstrijdteam van Basisschool De Wieden en Gymnasium Celeanum scoorden het beste op alle onderdelen en mag op 6 februari a.s. deelnemen aan Beneluxfinale van de First Lego League in Arnhem.

27-11-2009_first_lego_league_deltion_3.jpg

Alle teams vielen in de prijzen. Het winnende team behaalde de hoogste totaalscore op de vier onderdelen: missies met legorobots, een presentatie over het thema ‘Smart Move‘, robottechniek en teamwork. Naast deze grote prijs werd er ook een prijs uitgereikt aan het team dat de beste presentatie wist te geven rond het thema ‘Smart Move’. Het team ‘Hi Ha Jena’s’, bestaande uit leerlingen van basisschool de Phoenix en het JenaXL, gaf de slimste oplossing voor slim transport. Het team mag 7 december a.s. hun idee aan de Gemeenteraad van Zwolle presenteren. De prijzen werden uitgereikt door Wethouder Martin Knol van Onderwijs en sectordirecteur Techniek en Vormgeving van het Deltion College, Michiel Bilstra.

27-11-2009_first_lego_league_deltion_5.jpg

27-11-2009_first_lego_league_deltion_2.jpg 

De First Lego League werd mede mogelijk gemaakt door studenten van de afdelingen Horeca, Beveiliging, Podiumtechniek & Audiovisueel, ICT en Zorg & Welzijn en gepensioneerden met een technische achtergrond. Het spektakel werd geopend met een spectaculaire robotdans door leerlingen van de van der Capellen Scholengemeenschap in Zwolle. Het evenement werd gesponsord door: Paul van Vilsteren, Tempo Team, El Tec Elektrotechnologie, Ka mer van Koophandel, Strukton Rail Noord, Koggel Reclame, Alewijnse, Enexis en VTL.

27-11-2009_first_lego_league_deltion_1.jpg

De First Lego League is een wereldwijd initiatief, met als doel kinderen enthousiast te maken voor techniek. De organisatie van de regiofinale in Zwolle was in handen van het Deltion College en Christelijke Hogeschool Windesheim. Meer informatie over het Deltion College en de First Lego League staat op www.deltion.nl.

27-11-2009_first_lego_league_deltion_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. regiofinale
  Het was weer een topdag.
  Hi-Ha-Jena’s gefeliciteerd met de 2e plaats en heel veel succes bij de gemeenteraad.
  Celewiede, heel veel succes in Arnhem tijdens de Beneluxfinale. Jullie hebben een hele knappe prestatie geleverd.

  Groet,
  M. de Haan
  Teamcoach Hi-ha-Jena’s


  ⚠️ Meld

 2. Celewied
  Dat was inderdaad een hele knappe prestatie! Bedankt voor de felicitaties Hi-ha Jena’s! En Celewied: super gedaan allemaal! Wie had dat nou gedacht! Heel erg gefeliciteerd! Maandag lekker door de school rennen met jullie prijzen.


  ⚠️ Meld

 3. Celewied
  We hebben gewonnen, ;Dyeah. We gaan zeker maandag door de school rennen en misschien dinsdag ook nog wel……….
  Wij vonden ons eigen spandoek ook heel mooi.
  😛
  Arnhem here we come; alle scholen gaan eraan want Celewied die komt eraan!

  groetjes, Eliane en Isa


  ⚠️ Meld

 4. Gefeliciteerd! Het zag er heel spectaculair uit en maandag kunnen jullie een groot applaus verwachten van de Wieden;) Jullie zijn een topteam


  ⚠️ Meld

Reageer