CSV ’28 wint ruim van sv Zwolle

Zwolle – Aankomend weekend heeft CSV ’28 geen competitieverplichtingen en daarom werd er donderdagavond op eigen veld een oefenwedstrijd gespeeld tegen sv. Zwolle, met in het doel oud-CSV ’er Luc Jonker.

CSV ’28 begon deze wedstrijd sterk en kwam al na een paar minuten op voorsprong. Elvin Matuankotta kwam oog in oog te staan met de sv Zwolle keeper Luc Jonker, en kon vervolgens zijn oud-ploeggenoot vrij simpel verschalken (1-0). Na een kwartier spelen zakte het spelpeil aan beide kanten. Het tempo ging behoorlijk naar beneden en beide ploegen lieten nogal eens een slordigheidje zien, waardoor over en weer balverlies werd geleden. Ook werd niet zo nadrukkelijk het doel gezocht, waardoor een groot deel van de wedstrijd zich afspeelde op het middenveld. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er met een 1-0 stand werd gerust.

De tweede helft speelde CSV ‘28 veel geconcentreerder, met soms lekker veel druk op de bal. Dat leverde binnen 5 minuten al een eerste grote kans op, maar de jeugdige Mart Borns, die als linkerspits speelde, wist die kans helaas niet te verzilveren.

Daarna begon de grote Berry van Leijen show!  De verdediger, die bij de jeugd voor het laatst als aanvaller speelde, was in de tweede helft door trainer Arnie Pot in de spits van het elftal geposteerd, waar hij het de verdediging van sv. Zwolle knap lastig maakte. Voortdurend in beweging en met veel positiewisselingen, was hij voor zijn directe tegenstander moeilijk te bespelen. Bovendien bleek hij ook erg trefzeker. Na een kwartier werd van Leijen door Raoul Hukubun heel fraai aangespeeld en de gelegenheid-spits had vervolgens de hoek maar voor het uitkiezen (2-0). Weer 5 minuten later ging van Leijen na een dieptepass op avontuur en zijn directe  tegenstander kon hem alleen ten koste van een overtreding binnen de beruchte lijnen van het scoren afhouden. Toch scoorde van Leijen door de strafschop zelf te benutten (3-0). Opnieuw 5 minuten later was Berry van Leijen weer betrokken bij een doelpunt voor CSV, nu als aangever voor Matthijs Kremer (4-0). Sv Zwolle stelde daar slechts één gevaarlijke uitbraak tegenover, maar de rechterspits van Zwolle schoot in vrije positie voor het doel van Ronald van Bekkum langs. In de 39e minuut was het weer raak. Berry van Leijen werd door Patrick Speetjens goed in stelling gebracht, zodat hij alleen op het doel van sv Zwolle kon afstevenen. Beheerst omspeelde hij keeper Luc Jonker en scoorde zijn derde van deze avond (5-0). CSV-verdediger Matthijs Kremer ondernam in de volgende minuut een lange rush, maar toen redde Jonker erg kundig. De laatste kans voor CSV ontstond 3 minuten voor tijd en weer was  Berry van Leijen erbij betrokken. Zijn afgemeten voorzet op de vrije Jeroen Soppe werd door laatstgenoemde echter overgeschoten.

Trainer Arnie Pot zag, zeker in de tweede helft, gedurende langere periodes weer het goede spel van CSV ’28 terug, met als aangename verrassing het spel van Berry van Leijen in de spits.

Artikel delen:

Reageer