Talent Jasper Erkens vermaakt Hedon

Zwolle –  Vrijdagavond stond in popodium Hedon het Belgische singer / songwriter talent Jasper Erkens op het programma.

img_5726_copy.jpg

Jasper Erkens is 16 en onstuitbaar. Sturm und Drang uit Diest: gitaar voor zijn 11de verjaardag, eigen songs op zijn 12de, eerste concert op 13, eerste ex-lief op 14 en zilveren medaille en publieksprijs in HUMO’s Rock Rally 2008 op zijn 15. Sindsdien: een indrukwekkend en razendsnel parcours. De breedst glimlachende mens van zijn generatie speelt voorprogramma’s van internationale artiesten als Adele, Colbie Caillat, Scott Matthew en Chris Thompson, jamt met Elliot Murphy…en bovendien wist zijn cover van ‘Crazy’ van Gnarls Barkley moeiteloos iedereen te overtuigen. Erkens is een veelschrijver en zijn nummers klinken veel volwassener dan zijn leeftijd doet vermoeden. Niet verwonderlijk, de jongeman lepelt porties Damien Rice, Nick Drake en Jeff Buckley naar binnen, en krijgt thuis de jonge Bowie als nagerecht.

img_5662_copy.jpg 

img_5667_copy.jpg

Erkens heeft al velen versteld doet staan; Matthijs van Nieuwkerk (De Wereld Draait Door) noemde hem “De nieuwe wonderboy van de Vlaamse Rock”, Oor Magazine vindt Jasper “Een bijzonder talent!” en volgens Humo heeft Jasper Erkens “een plaat gemaakt die naast het beste van Novastar mag staan!”.

img_5652_copy.jpg

img_5663_copy.jpg

img_5695_copy.jpg

Naast de vele lofwoorden won hij ook nog de publieksprijs van Humo’s rockrally in 2008 en sleepte hij maar liefst 5 nominaties in de wacht bij de Vlaamse TMF awards. Reden genoeg om eens een kijkje bij de beste jongen te nemen.

Het voorprogramma werd verzorgd door de jonge Nederlandse Singer / Songwriter Klein.

img_5527_copy.jpg

"Het is mooi geweest, deze zomer. Of laat de winter maar komen, al was het alleen al omdat we heel graag ‘s-avonds tig keer A Devil’s Bargain van Klein willen draaien, de Excelsior Recording die eind oktober is uitgekomen. Tien intieme luisterliedjes met een bijzonder warm geluid. Klein doet soms denken aan Portishead in een nachtclubjasje, en een stuk minder kil. Dromerige liedjes die onder je huid kruipen, maar waaraan je je kunt warmen. Doorleeft, met een jazzy feel, liefdevol en uitgebalanceerd. Een knap debuut van deze jonge Nederlandse act."

img_5512_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer