Leden CDA Zwolle akkoord met kandidatenlijst

Zwolle – De leden van CDA Zwolle zijn woensdagavond 25 november tijdens een levendige Algemene Ledenvergadering akkoord gegaan met de kandidatenlijst voor de verkiezingen in 2010. De lijst werd ongewijzigd vastgesteld.

cda_lijst_2010.jpg

Vlnr: Wouter Rozema, Martien van Gurp, Ton ter Bekke, Bert Smit, Martijn Sikkens, Daniël van der Ven, Alida Kastelein, Dite Husselman, Martijn van de Veen, Erik Dannenberg en Jan Korteweg. Miranda Wesselink ontbreekt op de foto wegens vakantie.

Een kandidaatstellingscommissie onder leiding van Tweede Kamerlid Eddy van Hijum had de lijst samengesteld. Eerder werd al bekend dat wethouder Erik Dannenberg de lijsttrekker is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Erik Dannenberg voert een team aan van enthousiaste kandidaten. Wethouder Alida Kastelein staat op de tweede plaats. ‘Als CDA geven we daarmee duidelijk aan, dat we ook in de komende vier jaren, waarin waarschijnlijk moeilijke keuzes moeten worden gemaakt, bestuurlijke verantwoordelijkheid willen blijven dragen. Het CDA onder leiding van Dannenberg, kan daar als geen ander een goede invulling aangeven’, aldus bestuursvoorzitter Wout Oldhoff. Naast de twee wethouders bevat de lijst een goede mix van jong en oud, zittende raadsleden en nieuwkomers, vrouwen en mannen en een breed gespreide kennis en ervaring. Een lijst waar het CDA vol vertrouwen de campagne mee in gaat.

Kandidatenlijst CDA Zwolle voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010

1   Erik Dannenberg 1964 – wethouder
2   Alida Kastelein 1964 – wethouder
3   Martijn van der Veen 1974 – belastingadviseur/raadslid
4   Dite Husselman 1955 – directeur huisartsenposten/raadslid
5   Martien van Gurp 1952 – agrariër/raadslid
6   Martijn Sikkens 1976 – groepsbegeleider zorginstelling/burgerraadslid
7   Miranda Wesselink 1971 – bestuurssecretaris zorginstelling
8   Bert Smit 1966 – ondernemer/burgerraadslid
9   Jan Korteweg 1945 – gepensioneerd/raadslid
10 Daniël van der Ven 1983 – student, bestuurslid ISO
11 Wouter Rozema 1964 – maatschappelijk werker
12 Ellard Tuik 1962 – medewerker ROC/burgerraadslid
13 Harold van Vilsteren 1966 – agrariër
14 Wilma Vrieling 1972 – voorzitter ReVAS de Peperbus
15 Frank Kodden 1968 – directiesecretaris Zorgcombinatie Zwolle
16 Arnold Boukes 1952 – medewerker provincie Overijssel
17 Inge Wichink Kruit 1985 – communicatiemedewerker/bestuurslid *
18 Steven Boersma 1983 – commercieel medewerker/bestuurslid
19 Judith Compagner 1974 – medewerker provincie Overijssel/bestuurslid
20 Daan Donker 1976 – docent geschiedenis/bestuurslid
21 Henk Olde 1932 – emeritus predikant
22 Esther van Gelderen 1973 – medewerker provincie Overijssel/bestuurslid
23 Ton ter Bekke 1940 – ondernemer/adviseur

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Zo komt Martijn ook nog weer eens op het onvolprezen weblogZwolle.

  @ Observer, ken die Dannenberg niet, weet niet wat ie allemaal goed en fout gedaan heeft. Hij staat wel veel op foto’s. Afgelopen gemeenteraadsperiode is v. Doremolen me vooral bijgebleven.

  Weet het niet met het kiezersvertrouwen, dat kan heel goed landelijk beïnvloed worden. CDA-ministers en de MP maakten niet bepaald een vertrouwenwekkende indruk op iedereen.


  ⚠️ Meld

 2. Weet je wat ik raar vind je hebt volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen, zit je naar buitenhof te kijken zie je Mark Rutte zitten die gaat het hebben wat er allemaal namens zijn partij in de gemeentraad gebeurt. Je hebt bij de gemeente raad toch met de plaatselijke politici van doen, nodig ook een wat mensen van of de ene partij of de andere uit meerde steden uit, en dan iedere week een andere partij.


  ⚠️ Meld

 3. @ Ingrid, mijn reactie op je terecht opmerking over Buitenhof is helaas weggegumd. Kon de link met Buitenhof al niet plaatsen….da’s namelijk spam tegewoordig. Net als “Joop op het internet”. Dus neem de moeite niet mensen…..dat komt er niet meer door. Ken de reden helaas niet. :'( Maar goed degene die dit onvolprezen weblog runnen… bepalen vanzelfsprekend.

  Ingrid, zoals ik gister ook al had geschreven en willen linken. Vind mevr van Brederode (oid) erg goed in haar gesproken Buitenhofcolumns.
  —–
  On-topic? CDA valt me vooral in de C. tegen.  ⚠️ Meld

Reageer