Galerie Connecting Arts opent in Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag is aan de Pieter Steijnstraat in Zwolle een nieuwe galerie geopend: Connecting Arts. Gemeenteraadslid Rana Berends van GroenLinks / De Groenen opende de galerie.

28-11-2009_opening_atelier_pieter_steynstraat_2.jpg

Connecting Arts is een samenwerkingsverband met de zorginstelling Connecting Hands. Het brein achter Connecting Arts is kunstenaar Ronny de Boer. Ronny de Boer is een geliefd kunstenaar en woonachtig in Zwolle.  Diverse kunstgerichte projecten,  exposities, lezingen op scholen etc. hebben Ronny de Boer  doen besluiten om zelf een galerie op te zetten. Connecting Arts gaat zich  in hoofdzaak bezig houden met het exposeren van kunstwerken. Tevens zal het verhuren van kunstwerken aan bedrijven, instellingen en particulieren een grote rol gaan spelen.

28-11-2009_opening_atelier_pieter_steynstraat_5.jpg

28-11-2009_opening_atelier_pieter_steynstraat_1.jpg

 28-11-2009_opening_atelier_pieter_steynstraat_4.jpg

Wat doet Connecting Arts?

Naast de  galerie van de kunstenaar zelf, is het atelier een interessante werkplek om wijkgerichte kunstprojecten en workshops uit te voeren. Hier zal Connecting Arts  zich in de toekomst onder andere op richten. 

28-11-2009_opening_atelier_pieter_steynstraat_3.jpg

In onderling overleg met de opdrachtgever, kan Connecting Arts op maat, kunstprojecten en thema’s ontwikkelen cq uitwerken die aansluiten bij de beleving van de doelgroep. De uitvoering kan geschieden door Ronny zelf of door verschillende kunstenaars en docenten die daarin vaardig zijn.
Tevens zal er een dependance van Connecting Hands aanwezig zijn in de galerie. Connecting Hands is een zorginstelling gespecialiseerd in zorg en welzijn, waar mensen terecht kunnen met een hulp/zorgvraag.

Artikel delen:

Reageer