Het weer: regenachtig

Zwolle – De zondag verloopt grijs en regenachtig. In de ochtend komen er langs de kust buien voor. Landinwaarts zijn er lokaal enkele droge perioden, maar later op de dag blijft daar weinig van over. Een storing nadert het zuidwesten van Nederland en brengt regen met zich mee. In de loop van de dag wordt de regen over het hele land verspreidt. Er staat een meest matige tot vrij krachtige wind, langs de kust soms krachtig en het wordt ongeveer 8 of 9 graden.

28-11-2009_weerfoto__kamperstraat_.jpg

Maandag passeert een lagedrukgebied en draait de wind naar het noordwesten. Er wordt koude, polaire lucht aangevoerd en de maxima liggen rond 7 graden. De dag verloopt verder licht wisselvallig. In het zuiden en langs de kust is er kans op wat regen. Tussen de buien door is het wisselend bewolkt. Dinsdag is het droog en schijnt af en toe de zon. Er staat weinig wind en de temperatuur daarbij komt uit op 7 of 8 graden. De nacht van dinsdag op woensdag is het erg helder en daardoor kan het flink afkoelen. De minima liggen langs de kust rond 4 graden, maar in het binnenland rond het vriespunt. Vorst aan de grond wordt niet uitgesloten.

Woensdag overdag is het met 5 of 6 graden erg koud, maar donderdag stijgt het kwik onder aanvoer van iets warmere lucht naar 9 graden. Daarna wordt het opnieuw kouder en komt de winter toch iets dichterbij.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Schitterende, typisch Zwolse plaat. Kan wel zeggen dat je geen soortgelijke foto in Mokum maakt. Maar daar hebben ze ook geen poort die aan de Sassenpoort kan tippen.


    Maak melding

Reageer