Personen gewond na aanrijding met poller

Zwolle – Op het Rodetorenplein zijn zaterdagavond 28 november twee inzittenden van een personenauto lichtgewond geraakt, nadat zij op een zogenaamde poller waren gereden.

De 21-jarige bestuurster uit Oosterwolde (Gld) was achter een bus aangereden, waarvoor de poller omlaag was gegaan. Deze gaat na de bus automatisch weer omhoog. Vervolgens botste de auto hierop. De bestuurster en een 19-jarige passagier uit Oldebroek werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Hoe is het nu met de inzittenden?
  Ik vraag me af of ze bewust getracht hebben om ‘mee te liften’ met de bus of dat ze gewoon totaal geen benul hadden van de aanwezigheid van de poller.

  Ik ben trouwens bang dat we dit soort verhalen nog wel een paar keer vaker gaan lezen…. zoals je hier kan zien gebeuren


  ⚠️ Meld

 2. Bedankt voor het filmpje! Vooral in het donker zijn die glimpwormen moeilijk te zien ook voor fietser zie de kerkstraat. Kijk maar naar de beschadigingen erop.


  ⚠️ Meld

 3. mensen letten gewoon niet op, er staan BORDEN!
  Ook bij oversteekplaatsen waar voetgangers of fietsers voorrang hebben wordt vaak gewoon doorgereden, ben ook al eens bijna aangereden omdat er sukkels zijn die niet opletten!!


  ⚠️ Meld

 4. Tja kan me er wat bij voorstellen, het enige wat er in oosterwolde en oldebroek uit de grond komt zijn mais en gras en daar kun je nog wel tegen aan knallen.

  En ze zijn daar gewend om met de tractor te rijden en die gaat er wel over heen:D


  ⚠️ Meld

 5. Het is daar tegenwoordig een voetgangerszone!
  Er staan inderdaad borden, maar blijkbaar heeft men daar geen boodschap aan.
  Vanmiddag stond het Rodetoren Plein ongeveer vol met auto’s die daar helemaal niet mogen komen en zeker niet vrij parkeren (ze gingen dan ook op de bon).
  Verder rijden er auto’s, motorfietsen, snor-en bromfietsen. Allemaal verboden..

  De borden zijn van de melkmarkt afgehaald en staan nu t.o. het Maagjesbolwerk.


  ⚠️ Meld

 6. Wat een sukkels, het wordt ver van tevoren al aangegeven via borden. Blijft de bus een tijdje midden op de weg staan voor een stoplicht, valt ze nog niets op. Slapstick. 😀


  ⚠️ Meld

 7. Het mooie is dat er overal gele “verkeerssituatie gewijzigd” borden geplaatst zijn. Vanaf het rotonde Dieze kom je er maar liefst 5 tegen.

  En tsja, dat meeliften gebeurd maar al te vaak. Ik denk dat het terrasje bij de tapas-bar aardig geschikt is de boel te observeren. Ga ik komende week maar eens doen. 🙂


  ⚠️ Meld

 8. Aan het begin van de Jufferenwal staat een bord doodlopende weg. Dan staan er nog eens 3 grote gele borden die aangeven dat het rodetorenplein is afgesloten en dat de pollers in werking zijn. Vervolgens moet je een voetgangersgebied inrijden, dat ook met borden staat aangegeven. Als je vervolgens alsnog tegen de poller aanrijd, ben je wel heel erg dom.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.